Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

CCV-masterclass Toezicht op organisatiecultuur start 11 november

De cultuur binnen een organisatie is van grote invloed op de manier waarop medewerkers zich gedragen. Cultuuraspecten kunnen de naleving van wet- en regelgeving namelijk stimuleren of juist belemmeren. Met de masterclass ‘Toezicht op organisatiecultuur’ van het CCV verdiep je je in de cultuuraspecten die van invloed zijn op de naleving, leer je hoe je deze aspecten bij organisaties bespreekbaar maakt en welke interventies geschikt zijn.

“Het is als externe toezichthouder belangrijk om niet alleen te kijken naar de procedures, werkinstructies en andere geschreven regels, maar ook aandacht te hebben voor de impact van de ongeschreven regels van onder toezicht staande organisaties”, aldus CCV-adviseur Mirjam Prinsen. Tijdens de masterclass ‘Toezicht op organisatiecultuur’ vertellen sprekers uit de wetenschap en de praktijk over hun ervaringen met cultuurgericht toezicht. Daarbij komen antropologische, psychologische en bedrijfskundige theorieën aan bod.

Het CCV organiseert deze masterclass als een ontwikkelpilot. Deelnemers kunnen in november tegen gereduceerd tarief meedoen met als tegenprestatie dat ze na afloop actief participeren in de evaluatie. Dus wil je als toezichthouder met de cultuur van een onder toezicht staand bedrijf aan de slag? Kijk dan voor meer informatie in de CCV-academie bij de Masterclass Toezicht op organisatiecultuur.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid