Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Campagne 'Amsterdam Ontwapent' tegen wapengebruik

Tot  6 november kan iedereen in Amsterdam zonder straf wapens inleveren tijdens de wapeninleveractie Amsterdam Ontwapent. Doel is zoveel mogelijk wapens van de straat te halen en zo te zorgen voor een veiligere stad.

De inleveractie geldt voor alle wapens, messen, machetes, nepwapens, boksbeugels, maar ook antieke wapens en verzamelingen. Voor vuurwapens moet een aparte afspraak gemaakt worden. Die worden daarna thuis opgehaald.

Slogans tegen wapengeweld

Samen met jongerenwerkers van DOCK is de gemeente in gesprek gegaan met jongeren. Voor het tegengeluid dat zij willen laten horen. Op de Oostelijke Eilanden en in de Haarlemmerbuurt bedachten jongeren slogans tegen wapengeweld. Het resultaat zijn stoere hoodies met teksten als Kills don’t pay the bills, Careful! You only live once en Je bent geen held als je komt met geweld.

Daarnaast waarschuwen jongeren in de Haarlemmerbuurt zelf tegen wapengeweld in een protest rap. Die is in muziekstudio REEL opgenomen en wordt nog uitgebracht.

Coaches

Coaches staan klaar om jongeren op allerlei manieren te helpen en een stap in de goede richting te zetten. Er zijn verschillende trainingen zoals weerbaarheidstrainingen of sollicitatietrainingen. Er kan gewoon gepraat worden en gesport. Er is hulp voor school, muziek, agressietraining, voor omgaan met geld en meer.

De aanpak van geweld is onderdeel van het gemeentelijk veiligheidsbeleid. Een integrale aanpak van geweld is het meest effectief. Het stappenplan Integraal geweldbeleid van het CCV helpt je geweldbeleid te ontwikkelen dat samenhangend, flexibel en resultaatgericht is.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid