Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Burgemeester Zandvoort legt gebiedsverboden op aan relschoppers

De burgemeester van Zandvoort, David Moolenburgh, heeft gebiedsverboden opgelegd aan 32 relschoppers. Zij zorgden vorige week woensdag voor ongeregeldheden op het strand. Het gebiedsverbod geldt voor de maximale termijn van 12 weken voor heel Zandvoort.

Burgemeester David Moolenburgh: “Het moet afgelopen zijn met groepen jongeren die naar Zandvoort komen om hier te rellen en overlast te veroorzaken. Woensdagavond ontstond een situatie die we niet accepteren.” Er wordt ook extra van politie ingezet. “De boodschap is duidelijk: Deze jongeren zijn deze zomer niet meer welkom in Zandvoort”, aldus de burgemeester.

Mensen op straat met rookfakkels

Tijdens de ongeregeldheden is een aantal betrokken personen tegengehouden bij het verlaten van het strand en daarbij zijn contactgegevens genoteerd. Naar verwachting volgen nog meer gebiedsverboden. Op dit moment worden daarvoor de camerabeelden van woensdagavond geanalyseerd.

Personen zijn strafbaar als ze zich niet aan het gebiedsverbod houden. Ook kan de burgemeester dan voor een langere periode verbieden om in Zandvoort te komen.

De Wet MBVEO geeft bevoegdheden aan de burgemeester, de officier van justitie en de strafrechter. Op grond van artikel 172a Gemeentewet kan de burgemeester bij een verstoring van de openbare orde een gebiedsverbod, groepsverbod of meldplicht opleggen. Lees er alles over in het dossier Wet Bestrijding Voetbalvandalisme en Overlast van het CCV.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid