Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

BORG 2005 stopt op 1 juli

Sinds de publicatie van BORG-B (leveren bouwkundige beveiliging) en BORG-E (leveren alarminstallaties) wordt langzaam afscheid genomen van de BORG 2005-regeling. Certificatie-instellingen voeren sinds 1 januari 2021 audits uit op basis van de nieuwe regelingen. Inmiddels zijn er zo’n 400 bedrijven die het certificaat BORG-B en/of BORG-E hebben ontvangen. BORG-bedrijven die nog met de oude regeling uit 2005 werken hebben tot 1 juli 2022 om over te stappen.

De BORG 2005-regeling is met BORG-B en BORG-E opgesplitst in 2 aparte regelingen. Bouwkundige beveiligingsbedrijven en leveranciers van alarminstallaties kunnen zich daardoor nu beter onderscheiden. Dit biedt meer transparantie, want het is voor klanten duidelijker of een beveiligingsbedrijf een keurmerk heeft voor de bouwkundige beveiliging, voor het leveren van alarminstallaties of voor beide.

Goede inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging is werk voor specialisten met de juiste kennis en werkprocedures. BORG-gecertificeerde beveiligingsbedrijven staan voor kwaliteit. Zij worden beoordeeld door een certificatie-instelling op de levering van hun producten en/of diensten. Bovendien worden zij gecontroleerd op de bedrijfsprocessen en de deskundigheid en betrouwbaarheid van het personeel.

Dit is de reden waarom verzekeraars bij de beveiliging van een pand vaak vragen om een BORG-certificaat. Goede inbraakbeveiliging bestaat uit een combinatie van organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. In de meeste gevallen schakelt een afnemer dus een BORG-B en BORG-E bedrijf in. Er zijn ook BORG-bedrijven die beide certificaten af kunnen geven.

Profileren als BORG-bedrijf

Ieder BORG-gecertificeerd beveiligingsbedrijf is opgenomen in de Oops, an error occurred! Code: 202305290544275d3275f4. Afnemers kunnen via deze zoekmachine BORG-bedrijven vinden. BORG-bedrijven kunnen ook in de eigen communicatie richting de markt aangeven dat ze BORG-gecertificeerd zijn.

Moet je nog overstappen?

Ben je een BORG-bedrijf dat nog werkt volgens de BORG 2005-regeling? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met je certificatie-instelling.

Ben je nog niet een erkend BORG-beveiligingsbedrijf?

Ben je een beveiligingsbedrijf dat staat voor kwaliteit en wil je werken met het BORG-keurmerk? Neem dan contact op met 1 van de certificatie-instellingen: CIBV, Kiwa NCP of DEKRA.

Wat is BORG?

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid