Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Binnenstad Sneek ontvangt weer Keurmerk Veilig Ondernemen

Winkelgebied Binnenstad Sneek is opnieuw onderscheiden met een certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en een vierde ster. Dit houdt in dat de binnenstad al 12 jaar op rij staat geregistreerd als veilig. Maandagavond onthulden burgemeester Jannewietske de Vries en Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) de vierde ster.

De onthulling vond plaats op de Marktstraat 23. Ook ontvingen de deelnemers van de werkgroep KVO Súdwest-Fryslân het certificaat. Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor winkelgebieden helpt de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud in hun gebied aan te pakken. De veiligheidsproblemen worden in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen.

Veilige binnenstad

Het KVO is ontwikkeld door het CCV. Er vindt een onafhankelijke toetsing plaats en bij het behalen van het keurmerk krijgt het winkelcentrum een certificaat. Het keurmerk bevestigt dat de binnenstad Sneek een veilige, schone en aantrekkelijke binnenstad is voor ondernemers, winkelend publiek en inwoners. Bovendien stimuleert het de samenwerking tussen politie, brandweer, gemeente en de ondernemers om zo samen te blijven werken aan het behoud hiervan. 

Brandweeroefening

In de KVO hebben de partijen concrete actiepunten en afspraken vastgelegd in een plan van aanpak. Eén van de actiepunten werd maandag direct na de onthulling van de ster uitgevoerd, namelijk een brandweeroefening in de binnenstad. Daarnaast vragen brandweer en gemeente de komende tijd aandacht voor herkenbare huisnummering. Sommige huisnummers zijn slecht zichtbaar voor de brandweer en andere hulpdiensten. Daardoor kan kostbare tijd verloren gaan.

Bekijk de reportage (5:10) op omropfryslan.nl

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid