Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Binnenstad Hoogeveen krijgt 5e ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Binnenstad Hoogeveen heeft opnieuw een certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en een 5e ster ontvangen. De binnenstad staat al 15 jaar op rij geregistreerd als veilige binnenstad. Ewout Klok, bestuurlijk portefeuillehouder KVO, onthulde dinsdag de 5e ster. Ook ontvingen deelnemers van de werkgroep KVO Hoogeveen hun certificaten. 

Foto: Paula Bansema

Adviseur PVO Noord-Nederland Rini ten Grotenhuis: "De bij staat niet alleen in het stadswapen van Hoogeveen, ook de werkgroep KVO-W is een nijvere bij. Om de binnenstad veilig en toegankelijk te houden, blijven deze publieke en private partijen samenwerken. Dit jaar volgt nog een verbeterslag op het gebied van diefstalpreventie en een praktische eenduidige afhandeling bij aangifte en schade-afhandeling voor ondernemers." 

Brandweer en gemeente pakken de komende tijd ook herkenbare huisnummering op. De brandweer kan soms maar moeilijk het huisnummer vinden waardoor kostbare tijd verloren gaat.

Veilige binnenstad

Het KVO bevestigt dat de binnenstad van Hoogeveen een veilige, schone en aantrekkelijke binnenstad is voor ondernemers, winkelend publiek en inwoners. Ook stimuleert het de samenwerking tussen politie, brandweer, gemeente en de ondernemers.

Bronne: hoogeveenschecourant.nl en regionieuwshoogeveen.nl

Winkelcentra met een KVO-ster werken samen met gemeente, politie, brandweer en ondernemers om de veiligheid op peil te houden en waar nodig te verbeteren. Voor gesignaleerde veiligheidsproblemen zoeken zij samen oplossingen. Denk aan maatregelen om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid