Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Bewustwordingsdagen ondermijning in Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

De afgelopen 2 dagen organiseerden de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel bewustwordingsdagen ondermijning voor al hun medewerkers. Zo’n 300 mannen en vrouwen van deze gemeenten hebben een workshop gevolgd van CCV-adviseur Marius van Gorssel, koffie en thee gedronken bij de koffiekar van het RIEC en een bezoek gebracht aan de ondermijningscontainer van bureau Drugszaken (familie Warmerdam).

Deze dagen zijn onderdeel van het totale uitvoeringsprogramma van de 2 gemeenten in de preventie en aanpak ondermijning.

"Het gebeurt overal”, benadrukt Van Gorssel in de Leeuwarder Courant. "En dat moeten we met z’n allen niet willen.‘‘ Volgens CCV-adviseur Rini ten Grotenhuis biedt ook het water volop mogelijkheden voor de georganiseerde misdaad. "Daarin is Nederland logistiek heel sterk." De focus op het buitengebied moet misschien worden doorgetrokken naar de havens.

Wil  je meer weten over deze bewustwordingsdagen? Neem contact op met Marius van Gorssel, adviseur lokale veiligheid: 0613311436 of marius.vangorssel@hetccv.nl.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid