Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Barrièremodel steeds breder opgepakt binnen Europese Unie

CCV-adviseurs Lienke Hutten en Joeri Vig waren afgelopen week in Brussel om te werken aan het barrièremodel ‘Secondaire distributie van synthetische drugs via post- en koeriersbedrijven’. Zij deden dit samen met een afvaardiging uit de lidstaten Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

De afvaardiging bestond uit een goede mix van publieke en private partijen, waarbij ook de post- en koeriersbedrijven zelf aan tafel zaten. In 2 dagen tijd hebben zij in een intensief traject een praktisch toepasbaar barrièremodel ontwikkeld.

"Het is een mooi voorbeeld hoe het CCV de samenwerking tussen de lidstaten onderling bevordert."

CCV-adviseur Lienke Hutten

Adviseurs Hutten en Vig hebben deze dagen begeleid in opdracht van European Network on the Administrative Approach (ENAA) en de European Crime Prevention Network (EUCPN), het Benelux secretariaat en de Belgische federale politie.

Barrièremodel

Een barrièremodel brengt alle stappen in kaart die een crimineel zet bij de voorbereiding van een criminele daad. Ook wordt meteen duidelijk welke partijen en gelegenheden het delict mogelijk maken. Hierdoor ontdek je welke barrières jij en je veiligheidspartners kunnen opwerpen om het werk van deze criminelen te verstoren. Het model blijkt daardoor een bijzonder vernieuwend en doeltreffend middel om criminaliteit te voorkomen.

Medewerking Belgisch boek

Onlangs waren de CCV-adviseurs Lienke Hutten en Joeri Vig nog in Brussel om aanwezig te zijn bij het uitreiken van het eerste exemplaar van het Belgische boek ‘Criminaliteit ontbloot. Barrièremodellen als innovatief instrument tegen criminele fenomenen’. Zij hebben het eerste hoofdstuk van dit boek geschreven.

Meer informatie
Steeds meer landen omarmen het barrièremodel als effectief middel tegen criminele fenomenen. Wil je meer weten over het barrièremodel? Mail dan naar Lienke Hutten. Je kunt ook eerst het webdossier bekijken.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid