Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Backbone Academy houdt Eindhovense jongeren preventief uit de criminaliteit

De straat op. Problemen signaleren. En dan erop af. In een notendop is dat hoe de Backbone Academy (BA) in Eindhoven werkt. De mensen achter deze organisatie ontfermen zich met hart en ziel over probleemjongeren in deze Brabantse stad. “Onze aanpak is uniek, omdat we niet zoveel nadenken, maar meteen gaan doen”, zo vat Marc de koe bij de horens.

Het écht contact maken met de jongeren: daar zit de kern in. De erop af-mentaliteit maakt de Backbone Academy een ijzersterk voorbeeld om jongeren preventief uit de criminaliteit te houden. Een kijkje in deze (straat)keuken lees je in het artikel 'Backbone Academy houdt Eindhovense jongeren preventief uit de criminaliteit'.

Positieve aandacht voor jongeren

Om jongeren preventief uit de criminaliteit te houden, is aandacht nodig. Positief en persoonlijk contact. Vertrouwen. En dat is exact waarmee de Backbone Academy hulp biedt aan deze watertrappelende jongeren. Wat kun je als gemeente doen om dit soort organisaties te ondersteunen?

Tips voor gemeenten om jongerenwerkers te helpen:

  1. Faciliteer deze vorm van jongerenwerk zo goed mogelijk
  2. Stel één domeinoverstijgende (zorg- en veiligheid)coördinator binnen de gemeente aan
  3. Zorg tijdig voor de juiste geldstromen
  4. Werk samen met partijen en deel informatie
  5. Zorg voor een lange adem

Lees het hele artikel over de Backbone Academy in Eindhoven.

Het artikel over de Backbone Academy is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Eindhoven en de Backbone Academy. Het volledige artikel staat bij de praktijkvoorbeelden in het dossier Integraal Veiligheidsbeleid. Aan het einde van het jaar organiseert het CCV een landelijke bijeenkomst met interessante sprekers en good practices. Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op met CCV-adviseur Lilian Tieman, lilian.tieman@hetccv.nl.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid