Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Albert Heijn XL start als eerste in Zutphen met collectief winkelverbod

Albert Heijn XL aan de Polsbroek is de eerste supermarkt in Zutphen die met een collectief winkelverbod start. Winkeldieven die in deze supermarkt worden betrapt, lopen het risico op een collectief winkelverbod. Dit verbod wordt begeleid door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

Bij een collectief winkelverbod mag een winkeldief, die binnen een jaar nog een keer een winkeldiefstal bij een aangesloten deelnemer pleegt, 1 of 2 jaar lang niet meer naar binnen bij alle aangesloten winkels. Dit zorgt voor een afname van criminaliteit en overlast en voorkomt ook winkeldiefstal en overlastgevende situaties.

Sticker Collectief Winkelverbod op de ruit van een deelnemende winkel.

Initiatiefnemer voor de invoering van het collectief winkelverbod is de gemeente Zutphen. In navolging van Albert Heijn XL kunnen later ook andere supermarkten in Zutphen en Warnsveld zich bij dit project aansluiten. De supermarkten werken samen met de gemeente en politie om zo de aangifte en het winkelverbod in goede banen te leiden. Winkels die meedoen zijn te herkennen aan een sticker bij de entree.

"Het winkelverbod draagt bij aan een veilige werkomgeving voor de winkelier en medewerkers."

Annelies de Jonge, wethouder Zutphen

Wethouder Annelies de Jonge: “Het is belangrijk dat klanten prettig en veilig kunnen winkelen. Het winkelverbod draagt voor de gemeente ook bij aan een veilige werkomgeving voor de winkelier en medewerkers. Samen maken we Zutphen en Warnsveld veilig!”

Wil jij ook aan de slag met het collectief winkelverbod in jouw winkelgebied? Schakel dan de hulp in van het CCV. Lees er meer over in het dossier Veilig Winkelgebied. 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid