Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Al ruim 6.000 bedrijven gebruikten de Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid

Bedrijven nemen onvoldoende maatregelen om zich te beschermen tegen digitale fraude. Dat is één van de belangrijkste uitkomsten van het Cybersecurity onderzoek Veilig Online 2021 dat I&O Research uitvoerde in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). CCV-adviseur Tanja Stoops: “De impact van een cyberincident wordt vaak onderschat. Het is echt belangrijk dat bedrijven zich hier tegen wapenen.”

Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid

In veel gevallen ontbreekt de kennis om de digitale beveiliging goed op orde te hebben. Om ondernemers hierbij te helpen sloegen vakinhoudelijke experts en ondernemersorganisaties afgelopen jaren de handen ineen, met als resultaat de Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid. Deze werd begin dit jaar gelanceerd via digitaltrustcenter.nl/risicoklasse en is al door ruim 6.000 ondernemers gebruikt. Aan de hand van 11 vragen kun je als ondernemer eenvoudig het risico op een cyberincident checken en zien welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn.

Naar digitaltrustcenter.nl/risicoklasse


Gevolgen van cybercrime zijn groot

Een ondernemer is, net als bij brand en inbraak, zelf verantwoordelijk voor goede digitale beveiliging. Veel ondernemers denken dat een cyberincident een ver van hun bed show is. Helaas is de realiteit anders. Bijna dagelijks ontvangen ondernemers nepmails en links naar nepwebsites. Criminelen gebruiken ransomware om computers, bestanden of een netwerk te blokkeren en versleutelen. Deze geven ze pas weer vrij als er betaald wordt. Bedrijven die dit overkomt liggen volledig plat. Met soms een faillissement tot gevolg.

Bekijk de resultaten van het Cybersecurity onderzoek Veilig Online van I&O Research (Deelrapport Bedrijfsleven Veilig Online 2021).

De Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid is een product van: VNO-NCW/MKB-Nederland, NLdigital, Online Trust Coalitie, CIO Platform Nederland, Verbond van Verzekeraars, Politie, Cyberveilig Nederland, Digital Trust Center en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid