Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Aantal winkeldiefstallen daalt

Het aantal winkeldiefstallen in Nederland is de afgelopen 5 jaar met 14% gedaald. Dat blijkt uit een analyse van beslist.nl, dat gegevens van de politie en de Kamer van Koophandel (KVK) combineerde. In 5 jaar tijd werd 178.000 keer aangifte gedaan voor winkeldiefstal.

Regionale verschillen

In de provincie Flevoland is de daling het grootst. Daar daalde het aantal winkeldiefstallen met een kwart. Ook in Noord-Holland (-20%), Groningen (-19%) en Zuid-Holland (-17%) laten mooie cijfers zien. In Limburg, Zeeland, Noord-Brabant en Friesland daalde winkeldiefstal meer dan een tiende. Alleen in Overijssel en Gelderland was er een toename. Het aantal meldingen steeg hier met 1% in vergelijking met 5 jaar geleden.

Er zijn grote verschillen per gemeente. Zo werd - naar verhouding - het hoogste aantal winkeldiefstallen gepleegd in Westerwolde. De top 5 veelpleeggemeenten wordt verder aangevuld met grote steden als Arnhem, Utrecht, Lelystad, Almere en Rotterdam met meer dan 5 diefstallen per winkel. Absoluut gezien gaat de gemeente Amsterdam aan kop met 21.878 winkeldiefstallen in 5 jaar tijd (5 winkeldiefstallen per winkel).

Bron: beslist.nl

Wil je aan de slag met de aanpak Veilig Winkelgebied? Een team van regionaal opererende CCV-adviseurs zorgt voor deskundige begeleiding gedurende het hele traject: van het opzetten van de publiek-private samenwerking tot de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat Lokale Veiligheid, telefoon 030 751 67 99, e-mail lokaleveiligheid@hetccv.nl. Zij helpen je graag verder.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid