Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Aandacht voor CCV-keurmerk woningsprinklerinstallaties op bijeenkomst

De Verenigde Woningsprinkler Installateurs (VWI) en European Fire Sprinkler Network (EFSN) houden op 6 oktober een informatiebijeenkomst over woningsprinklers. Deelnemers worden geïnformeerd over de toepassingen van woningsprinklerinstallaties, de voordelen hiervan en de verschillende aspecten waar je op moet letten. Ook is er aandacht voor het keurmerk woningsprinklerinstallaties van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

Tijdens de presentaties wordt stil gestaan bij de effecten van branden in woningen en zorginstellingen en de effecten op kwetsbare bewoners. Een demonstratie met een proefbrand in een ‘woonkamer’ toont de effectiviteit van woningsprinklers.

Waardering woningsprinklers

Ook komen de gelijkwaardigheid en waardering van woningsprinklers aan de orde. Zo bevat de Publicatie Waardering woningsprinklers 12 mogelijke ‘functies’ en ‘compenserende maatregelen’ van woningsprinklerinstallaties. Uiteraard is er ook aandacht voor de rol van de verschillende partijen die bij de installatie zijn betrokken, zoals de eigenaar van de woning, adviseurs en projectontwikkelaars. Er wordt antwoord gegeven op de vraag hoe je een dergelijk project aanpakt.

Als primeur is er een presentatie van Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) over de meerwaarde van woningsprinklers in het ‘stay in place’ concept.

Het programma is interessant voor woningcorporaties, zorginstellingen, adviseurs, installateurs, brandweer, ontwikkelaars, bevoegd gezag en (vertegenwoordigers van) bewoners.

Hoe zit het met de werking van een woningsprinklerinstallatie en wat zijn de normen die gelden? Dat en meer lees je in het webdossier over sprinklerinstallaties van Keurmerken.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid