Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

2 jaar ‘Ons Voetbal is Van Iedereen’

Vandaag is het 2 jaar geleden dat ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’ (OVIVI) van start ging, het gezamenlijke aanvalsplan van de Rijksoverheid, KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, waarmee discriminatie in het betaald en amateurvoetbal wordt bestreden. In het kader hiervan heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) een Ondersteuningsteam Persoonsgebonden Aanpak samengesteld en diverse ondersteunende activiteiten ontwikkeld.

Persoonsgebonden Aanpak Voetbal

In het plan 'Ons voetbal is van iedereen; samen zetten we racisme en discriminatie buitenspel' staan diverse maatregelen om racisme en discriminatie in het voetbal uit te bannen. 1 van deze maatregelen is de PGA-Voetbal. Personen die zich racistisch of discriminerend uitlaten rondom wedstrijden in het betaald voetbal, komen in een traject waarbij met verschillende sporen wordt getracht dit gedrag te beëindigen. In deze factsheet vind je alle informatie over dit initiatief.

Over het Ondersteuningsteam PGA

Het OTP bestaat uit experts vanuit gemeente, politie, BVO, OM en het CCV. Het team richt zich op de versterking of inrichting van een lokaal samenwerkingsverband in een BVO-gemeente, zodanig dat het samenwerkingsverband in staat is om ordeverstoorders rondom het voetbal persoonsgericht te benaderen.

Meer informatie

Meer informatie over de activiteiten van het CCV op dit onderwerp vind je in de factsheet 'Impuls PGA-Voetbal'. Het webdossier over de wet MBVEO biedt ook relevante informatie.

Met vragen kun je contact opnemen met CCV-adviseur Michel de Vroege en CCV-adviseur Nadina Perez.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid