Product toegevoegd aan winkelmand

Week van de veiligheid


Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid is een initiatief van publieke en private partijen om het thema veiligheid onder de aandacht te brengen bij ondernemers en inwoners. Want, met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. De week vindt in 2017 plaats van 9 tot en met 15 oktober (week 41).

Activiteiten in het land

Veel gemeenten organiseren activiteiten om ondernemers te steunen in hun strijd tegen criminaliteit. Ook vinden er veel acties plaats tegen woninginbraak, fietsendiefstal, straatroof en overvallen. Advies: begint tijdig met de voorbereiding van uw activiteiten voor 2017. Inspiratie nodig? Kijk bij 'Aan de slag' in de linkernavigatie.

Onderstaande landkaart biedt een overzicht van gemeenten die zich hebben ingespannen om de Week van de Veiligheid in 2016 tot een succes te maken.

Kaart kan niet worden geladen met de huidige cookie voorkeuren.
Op de privacy en cookies pagina kunt u uw voorkeuren aanpassen.

"Creëer meer zichtbaarheid en concentreer uw activiteiten voor een veilig ondernemersklimaat in de Week van de Veiligheid."

- Colin Voetee, CCV-adviseur

Ondernemers

Gemeenten, politie, brancheorganisaties en Regionale Platforms Criminaliteitsbeheersing (RPC) organiseren in de Week van de Veiligheid activiteiten om ondernemers te stimuleren met het thema veiligheid aan de slag te gaan. In 2016 deden zo'n 150 gemeenten mee. 

CCV voor gemeenten en PVO’s

Het CCV ondersteunt gemeenten en PVO’s om invulling te geven aan deze week. Met voorbeelden van activiteitentools voor ondernemers, brieven, uitnodigingen en persberichten kunt u direct aan de slag. Per activiteit ziet u in een oogopslag hoeveel tijd u voor de activiteit nodig heeft. Zo maakt u gerichte keuzes. Organiseer bijvoorbeeld een 'crimineel ontbijtje' en stimuleer zo de publiek-private samenwerking (PPS) in uw gemeente.

Twitter

Volg de Week van de Veiligheid op Twitter @WvdVeiligheid.