Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Het CCV werkt aan risicomodel en keurmerk Cybersecurity

  21 december 2018

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) werkt op allerlei terreinen aan cybersecurity. Zo ook de afdeling Keurmerken van het CCV waar een nieuw risicomodel en keurmerk worden ontwikkeld in samenwerking met diverse partijen. Deze zijn bedoeld om de cyberweerbaarheid van het bedrijfsleven te vergroten.

  lees meer

  Mannen vaker slachtoffer van geweld dan vrouwen

  21 december 2018

  In totaal 2,5% van de mannen ouder dan 15 jaar is vorig jaar slachtoffer geworden van 1 of meer gewelddelicten. Van de vrouwen was dit 1,7%. Dit blijkt uit de Veiligheidsmonitor, naar aanleiding van de 10e Emancipatiemonitor van het CBS en het SCP.

  lees meer

  Recordaantal starters buurtbemiddeling

  20 december 2018

  Dit jaar is een recordaantal van 47 gemeenten gestart met buurtbemiddeling. Daardoor is nu 80% van de gemeenten voorzien van deze dienst. Ook gemeente Westerveld heeft vorige week een convenant buurtbemiddeling ondertekend.

  lees meer

  “Straatintimidatie is een klootzakkencultuurding”

  20 december 2018

  Marjolijn van Hest, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) was woensdagochtend te gast bij het radioprogramma ‘Ask me anything’ van Jörgen Raymann. Naar aanleiding van de rechtszaak in Rotterdam ging de uitzending over straatintimidatie.

  lees meer

  Veilig langer thuis blijven wonen

  20 december 2018

  Langer thuis blijven wonen: de laatste jaren komt dit steeds vaker voor onder ouderen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de toegang tot je zorgwoning te regelen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) helpt je graag bij de keuze hierin.

  lees meer

  Herziene Handreiking Prostitutiebeleid

  19 december 2018

  De herziene Handreiking Prostitutiebeleid is vandaag gepubliceerd. Met deze handreiking ondersteunt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gemeenten (het CCV) bij het ontwikkelen, aanpassen en implementeren van hun prostitutiebeleid.

  lees meer

  “Ik kan me niet voorstellen dat die praktijken hier gebeuren"

  18 december 2018

  "Ik kan me niet voorstellen dat die praktijken hier gebeuren." Dit zegt melkveehouder Gerrit Groeneveld uit Ottoland over criminelen die stallen huren van boeren voor bijvoorbeeld drugslabs. Zijn bedrijf krijgt een veiligheidsscan uitgevoerd door Roland van Rooij (foto), adviseur van het Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid.

  lees meer