Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Secondant: Cybercriminaliteit leeft niet onder retailers

  04 maart 2019

  Mkb-retailers in de regio Den Haag zijn nauwelijks weerbaar tegen cybercriminaliteit, blijkt uit onderzoek in opdracht van de gemeente Den Haag. Onderzoekers van de Haagse Hogeschool schrijven over hun onderzoek in Secondant. Hoe krijgen we het midden- en kleinbedrijf zover dat zij zich beter beschermen tegen cybercriminaliteit?

  lees meer

  Misdaadmeter: minder inbraken en meer overvallen

  04 maart 2019

  Het AD heeft de nieuwste editie van de Misdaadmeter gepubliceerd. Uit cijfers van de politie blijkt al dat er ten opzichte van 2017 13% minder woninginbraken waren en dat steeds minder mensen slachtoffer zijn van zakkenrollers. In 2018 waren er 4% meer overvallen.

  lees meer

  Nieuwe wet moet cybercrime beter bestrijden

  01 maart 2019

  De wet Computercriminaliteit III is vandaag in werking getreden. Justitie en politie krijgen hierdoor nieuwe bevoegdheden waarmee computercriminaliteit beter kan worden bestreden. "Door sneller en effectiever te kunnen optreden, wordt Nederland veiliger", aldus de rijksoverheid.

  lees meer

  Groei WhatsApp-groepen in Overijssel

  27 februari 2019

  Het aantal WhatsApp-buurtgroepen in Overijssel steeg de afgelopen jaren behoorlijk. Eind 2015 telde Overijssel 92 groepen. Een jaar later waren dat er 384, en in 2017 al 452. Deze maand steeg het aantal groepen door naar 566.

  lees meer

  Iedere 10 minuten een auto-inbraak

  27 februari 2019

  Afgelopen jaar vond er iedere 10 minuten een auto-inbraak plaats. In totaal registreerde de politie in 2018 bijna 55.000 auto-inbraken. Dat meldt Independer op basis van politiecijfers.

  lees meer

  ToeZine: Hoe toezicht kan bijdragen aan het succes van de energietransitie

  26 februari 2019

  Onze toekomst ligt in duurzame energie, maar de nieuwe technieken om deze op te wekken staan veelal nog in de kinderschoenen. Aan Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) de taak om te zorgen dat nieuwe vormen van winning veilig zijn. Lastig, want in veel gevallen moet het SodM het wiel opnieuw uitvinden. Hoe ga je als toezichthouder om met zulke ingrijpende veranderingen? Francine Kiewiet de Jonge-Lulofs, directeur bestuurszaken SodM, gaat op ToeZine in op deze vraag.

  lees meer