Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Hulp bij een veilige en zorgzame samenleving

  12 juni 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) introduceert vandaag het vernieuwde dossier Veiligheid en Zorg. Het thema staat de laatste tijd veel in de belangstelling. Meike Lommers, adviseur bij het CCV zegt: "In zowel het veiligheids- als het sociaal domein zien we hoe professionals hun best doen om goed werk te leveren in een complex werkveld. Het is niet eenvoudig om de verbinding te leggen tussen beide domeinen en een succesvolle samenwerking te bereiken. Maar het is wel heel erg hard nodig. Het CCV helpt daar graag bij."

  lees meer

  VNG waarschuwt voor blindstaren op prostitutie

  12 juni 2019

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) waarschuwt de Tweede Kamer dat er niet buitenproportioneel veel aandacht moet gaan naar misstanden in prostitutie bij de aanpak van mensenhandel. De organisatie schreef een brief in het kader van het Algemeen Overleg over mensenhandel en prostitutie, dat aanstaande donderdag plaatsvindt.

  lees meer

  Secondant: Hoe Den Haag zorgt dat de stad niet overloopt

  11 juni 2019

  Den Haag gebruikt deze periode van voorspoed om eventuele toekomstige trauma’s en uit de hand gelopen chronische stressfactoren op te kunnen vangen. Daarom zit de gemeente met regelmaat aan tafel met inwoners en organisaties. “We willen kansongelijkheid tegengaan,” zegt Anne-Marie Hitipeuw, chief resilience officer bij de gemeente Den Haag in Secondant.

  lees meer

  Interpretatie rookbeheersingsinstallaties

  11 juni 2019

  Bij rookbeheersingsinstallaties bestond er onduidelijkheid over de interpretatie van het begrip voedingskabel in een brandveilig gebouw installeren. Het deskundigenpanel Rookbeheersingsinstallaties heeft hierover in mei 2019 een interpretatiebesluit gepubliceerd.

  lees meer

  Een derde Gelderse raadsleden bedreigd

  11 juni 2019

  Een derde van alle gemeenteraadsleden in Gelderland is wel eens bedreigd of heeft met agressie te maken gehad. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland onder bijna 400 raadsleden uit 51 Gelderse gemeenten.

  lees meer

  Cameratoezicht in Steenbergen

  07 juni 2019

  De gemeente Steenbergen voert in de wijk Steenbergen-Zuid op openbare plaatsen cameratoezicht in. Burgemeester Ruud van den Belt neemt de maatregel omdat er met enige regelmaat incidenten in de wijk plaatsvinden, waaronder verschillende autobranden.

  lees meer

  3000ste gebruiker op website barrieremodellen.nl

  06 juni 2019

  De website barrieremodellen.nl heeft vandaag een mijlpaal bereikt. De website verwelkomde haar 3000ste gebruiker. Barrieremodellen.nl is dé website waarop je complexe vormen van criminaliteit op een overzichtelijke manier in kaart brengt, zodat duidelijk wordt welke barrières je kunt opwerpen tegen criminele activiteiten. Adviseurs Lienke Hutten en Joeri Vig van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) blikken terug en kijken vooruit.

  lees meer