Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Help mee de Stijlwijzer voor handhavers verder te verbeteren

  04 december 2018

  Al ruim 8.000 handhavers ontdekten met de Stijlwijzer wat voor soort handhaver ze zijn: pragmatisch of principieel, bestraffend of belonend? Ze vergeleken hun dominante handhavingsstijl met die van collega’s. Help je mee om de Stijlwijzer van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid verder te verbeteren?

  lees meer

  Informatiebijeenkomst nieuwe subsidieronde wijk-GGD’er

  04 december 2018

  Een wijk-GGD’er blijkt in de praktijk een uitstekende verbindingsofficier. Wil je een wijkfunctionaris aanstellen in je gemeente? Kom dan op 10 januari naar de informatiebijeenkomst in Utrecht en vraag vóór 7 februari 2019, 14.00 uur subsidie aan.

  lees meer

  CCV-adviseur Meike Lommers: "Ik ben blij met het actieplan mensenhandel"

  04 december 2018

  Verschillende staatssecretarissen, onder wie Mark Harbers van Justitie en Veiligheid, presenteerden vandaag een actieplan waarmee slachtoffers van mensenhandel beter moeten worden geholpen en daders sneller moeten worden opgespoord. Aanleiding voor Jörgen Raymann om hier in het BNR nieuwsprogramma Ask Me Anything dieper op in te gaan. Meike Lommers, adviseur mensenhandel van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) was 1 van de deskundigen in het radioprogramma. "Ik ben blij met dit actieplan. Met name omdat het nu behoorlijk onder de aandacht is bij ministeries en de samenwerking is mooi", zei ze tegen Raymann.

  lees meer

  CCV geeft inwoners Enkhuizen tips over beveiligen woning tegen inbraak

  04 december 2018

  Nu de donkere dagen weer zijn begonnen, vindt de gemeente Enkhuizen het belangrijk om inwoners extra te informeren over het voorkomen van inbraak. De politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) geven daarom een presentatie met tips over het beveiligen van de woning tegen inbraak. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 12 december van 19.15 tot 21.15 uur in De Nieuwe Doelen aan de Spoorstraat 2.

  lees meer

  Samenwerking zorgt voor daling aantal inbraken in Almere

  04 december 2018

  Door hoge inbraakcijfers stond Almere jarenlang in de spotlights als woninginbraakhoofdstad van Nederland. Gemeente, politie en stadstoezicht zetten zich dan ook volop in om de inbraakcijfers in deze stad te verlagen. Met resultaat: een ijzersterke samenwerking, minder woninginbraken én wekelijkse monitoring van de inbraken door middel van het digitale veiligheidsinformatiesysteem VIS. "De aanpak van High Impact Crimes (HIC) staat inmiddels als een huis”, aldus Marrit van Dijk, adviseur veiligheid bij de gemeente Almere.

  lees meer

  Leefgenot ten top

  03 december 2018

  Column van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) door Susanne Schat, adviseur Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

  lees meer

  Etten-Leur, Dongen, Stichtse Vecht en Nieuwegein aan de slag met Wijk-GGD'er

  03 december 2018

  Etten-Leur, Dongen, Stichtse Vecht en Nieuwegein krijgen een wijk-GGD’er. Deze functionaris wordt speciaal belast met toezicht op mensen met verward gedrag. Deze mensen veroorzaken overlast, maar hebben eigenlijk vooral een zorgvraag. De problemen die zich op dit snijvlak van veiligheid en zorg voordoen, blijken in de praktijk lastig onder te brengen bij een hulpinstantie.

  lees meer

  Fijn reizen met de metro

  30 november 2018

  De regio Rotterdam groeit en daarmee ook het aantal reizigers in de metro. Uitbreiding van het metronetwerk kost tijd. In het MetroLab zochten donderdag 50 deelnemers naar ideeën om het reizen op het RET netwerk in de tussentijd ook aangenaam te houden.

  lees meer