Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  CCV voert eerste veiligheidsscan uit bij woning burgemeester Liesbeth Spies

  01 februari 2019

  Een boze inwoner van Alphen aan den Rijn aan de deur van haar privéwoning die haar dochter aan de kant probeert te duwen om binnen te komen. Dagelijks ongefrankeerde pakketjes op het gemeentehuis met bedreigingen van iemand die niet tevreden is over de fietsvoorzieningen. Het zijn ongewenste situaties waar burgemeester Liesbeth Spies van de gemeente Alphen aan den Rijn mee te maken kreeg.

  lees meer

  Alle partijen PVO Amsterdam-Amstelland werken samen aan veiliger ondernemersklimaat

  31 januari 2019

  Alle partners van het Platform Veilig Ondernemen (PVO) ondertekenden woensdag onder voorzitterschap van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam het convenant 2019-2022. Hiermee committeren ze zich aan het platform en werken ze samen aan een veiliger ondernemersklimaat in de regio Amsterdam-Amstelland. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid neemt deel aan het operationeel team van het PVO Amsterdam-Amstelland.

  lees meer

  Al 5 jaar een begrip: jeugdpeiling CCV

  31 januari 2019

  Voor het 5e jaar op rij voerde het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid een peiling uit onder jeugd- en veiligheidsprofessionals van gemeenten, politie en het jongerenwerk. Ook professionals uit de zorg- en hulpverlening en uit het onderwijs vulden de vragenlijst in. Jaarlijks monitort het CCV hiermee de meest urgente uitdagingen en geven professionals aan waar de specifieke behoefte ligt in de aanpak van risicojongeren en jeugdgroepen.

  lees meer

  Alle Hoogeveense sportclubs gaan in de fout bij verkoop alcohol

  31 januari 2019

  De gemeente Hoogeveen stuurde een groep jongeren onder de 18 op pad om te zien of ze alcoholische dranken konden kopen bij sportkantines. Alle 12 bezochte kantines gingen in de fout. Dit staat in het gemeentelijke wetsvoorstel Preventie- en Handhavingsplan Drank en Horecawet 2019-2023.

  lees meer

  VN-rapport: Mensenhandel wereldwijd naar recordhoogte

  30 januari 2019

  Een record aantal zaken van mensenhandel is wereldwijd genoteerd in 2016. Tegelijkertijd zijn in dat jaar ook de meeste mensenhandelaren veroordeeld. Dit blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties dat dinsdag werd gepresenteerd in New York met cijfers van mensenhandel tussen 2003 en 2016.

  lees meer

  Nieuwe vorm van WhatsApp-fraude

  29 januari 2019

  Er zijn fraudeurs actief die op een nieuwe manier proberen om via WhatsApp geld van mensen te krijgen. De cybercriminelen gebruiken een verificatiecode die de chat-app opstuurt als je je telefoonnummer registreert. De fraudeurs nemen zo WhatsApp-accounts over en peuteren bij familie en vrienden duizenden euro's los.

  lees meer