Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Oud-burgemeester Ostendorp: “Ik ben voor De Graafschap meer bezig met operationele veiligheid”

  15 april 2019

  Hans Martijn Ostendorp spreekt tijdens de 3e borrellezing bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). De lezing is donderdag 16 mei in Utrecht en is gratis toegankelijk. Het onderwerp is de maatschappelijke relevantie van betaald voetbal. “Ik heb de stap gemaakt van burgemeester in Bunnik naar algemeen directeur bij De Graafschap, omdat ik het betaald voetbal met de regio wil verbinden”, vertelt hij.

  lees meer

  Wegens succes herhaald: werkbezoek intelligence en een veilige stad

  15 april 2019

  Op 12 april brachten medewerkers van gemeenten, politie en veiligheidsregio’s een werkbezoek aan de gemeente Tilburg. Het thema was: Intelligence en een veilige stad. Helaas moesten we een aantal belangstellenden teleurstellen, omdat het werkbezoek heel snel volgeboekt was. Daarom organiseren we samen met de gemeente Tilburg op 17 mei een tweede werkbezoek. Interesse? Meld je snel aan!

  lees meer

  Het CCV helpt kleine gemeenten bij verbeteren informatiepositie

  12 april 2019

  Werk je bij een gemeente met minder dan 100.000 inwoners? En wil je betere sturingsinformatie, of heb je behoefte aan beleid op een (relatief) nieuw fenomeen in je gemeente? Als je niet alleen vragen hebt, maar ook actief wilt bijdragen aan antwoorden en oplossingen, meld je dan aan voor een brainstormsessie van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

  lees meer

  26 september themabijeenkomst prostitutiebeleid: denk mee over het programma!

  12 april 2019

  Op 26 september 2019 organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) de jaarlijkse themabijeenkomst prostitutiebeleid voor iedereen die zich beroepshalve bezighoudt met prostitutie. Van (gemeente)ambtenaren met prostitutiebeleid in de portefeuille, hulpverleners en inspecteurs tot de sekswerkers zelf. De themabijeenkomst vindt plaats van 12.30 tot 17.00 uur in de buurt van Utrecht en is gratis. Noteer het vast in je agenda, tip je collega’s én denk mee over het programma!

  lees meer

  CCV-directeur trapt de 9e dag van de Veiligheids10daagse voor senioren af

  11 april 2019

  Tijdens de Veiligheids10daagse van de ANBO is het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) ook dagelijks aanwezig om senioren te informeren over veilig wonen en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Op donderdag 11 april was het de beurt aan Patrick van den Brink, onze directeur, om de bijeenkomst bij de Volksbank in Utrecht af te trappen.

  lees meer

  Meer verwarde mensen op straat

  11 april 2019

  De politie constateert een toename van het aantal mensen met verward gedrag. Volgens staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) komt dit onder meer door de afbouw van het aantal bedden in de geestelijke gezondheidszorg.

  lees meer

  Diefstal van brommers neemt toe

  11 april 2019

  De diefstal van brommers en snorfietsen is fors toegenomen. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er bijna een kwart (539) meer gestolen dan in de eerste maanden van 2018. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

  lees meer

  Nieuwe versie Handvat Gegevensuitwisseling in het Zorg- en Veiligheidsdomein

  11 april 2019

  Het 'Handvat Gegevensuitwisseling in het Zorg- en Veiligheidsdomein' is vernieuwd. De nieuwe versie is aangepast aan de nieuwe Europese privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de gewijzigde wetgeving naar aanleiding van de invoering van de Europese Richtlijn Gegevensbescherming Opsporing en Vervolging.

  lees meer