Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Grote regionale verschillen in drukte brandweer tijdens jaarwisseling

  06 januari 2016

  De brandweer rukte dit jaar 156 keer vaker uit dan vorig jaar tijdens Oud en Nieuw. Volgens Stephan Wevers van Brandweer Nederland werd de hulp van de brandweer 4.587 keer ingeroepen. Het ging daarbij vooral om afvalbrandjes, containerbrandjes en brand in bosschages. Vorig jaar daalde het aantal uitrukken met 25 procent, mogelijk als gevolg van een strenger vuurwerkbeleid.

  lees meer

  Gratis bijeenkomst Overvallen en Opstaan

  06 januari 2016

  Zo dichtbij. Wat hebben wij eigenlijk gedaan om de overval op de winkel van de buurman te voorkomen? De impact van een overval is groot voor de slachtoffers, maar ook voor mogelijke getuigen, winkeliers en medewerkers van winkels in de buurt.

  lees meer

  Jaaroverzicht 2015 Slim Bekeken: Bijna 40 nieuwe cameraprojecten

  05 januari 2016

  In 2015 zijn 36 nieuwe gemeentelijke cameraprojecten van start gegaan. Daardoor is het aantal gemeenten in Nederland met camera's gestegen tot 172 gemeenten. Dat is 44% van alle gemeenten. De opmars van de flexibele camera en de bodycam is niet meer te stoppen: de oude vertrouwde 'vaste' camera is inmiddels bijna een zeldzaamheid aan het worden.

  lees meer

  Secondant: Terugblik 2015 in tien hoogtepunten

  05 januari 2016

  Dat in chique wijken meer wordt ingebroken dan in achterbuurten, is een mythe. Hoe dichten we de kloof tussen gemeenten en actieve burgers? De anonimiteit van vakantieparken is aantrekkelijk voor wiettelers. Secondant publiceerde een grote diversiteit aan artikelen in 2015.

  lees meer

  36 nieuwe gemeentelijke cameraprojecten van start in 2015

  05 januari 2016

  In 2015 zijn 36 nieuwe gemeentelijke cameraprojecten gestart . Daardoor is het aantal gemeenten in Nederland met camera's gestegen tot 172 gemeenten. Dat is 44 procent van alle gemeenten. De vertrouwde vaste camera lijkt een zeldzaamheid aan het worden: de flexibele camera en bodycams zijn aan hun opmars begonnen vorig jaar.

  lees meer

  Schade jaarwisseling: circa 11 miljoen euro

  05 januari 2016

  De totale schade aan particuliere woningen en auto’s tijdens de jaarwisseling schatten de verzekeraars op circa 11 miljoen euro. Iets minder dan de 13 miljoen euro schade van een jaarwisseling eerder.

  lees meer

  Maak gebruik van het Harm Alarm-pak

  04 januari 2016

  Tijdens het evenement 'Ontmoet de politie Almere Buiten Hout' werd Harm Alarm ingezet om in het kader van het donkere dagen offensief verbinding te maken met de burgers. De politie heeft hierdoor extra de aandacht kunnen vestigen op de preventie omtrent inbraken.

  lees meer

  Rijssen-Holten spoort kantines, cafe's en supermarkten aan DHW te handhaven

  04 januari 2016

  Afgelopen najaar kregen alle sportkantines in de gemeente Rijssen-Holten bezoek van een mysteryguest. De resultaten waren bedroevend: alle kantines gingen in de fout. "Bedroevend en teleurstellend", zo stelde burgemeester Hofland die alle overtreders en winkels en café’s onlangs een brief stuurde met een waarschuwing.

  lees meer