Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Prijs MKB-Nederland veilig internetten

  08 januari 2016

  MKB-Nederland heeft een Europese prijs gewonnen met de campagne Veilig Zakelijk Internetten. Doel van de campagne was het informeren en adviseren van MKB-bedrijven over het bestrijden van cybercrime.

  lees meer

  Toetsingskaders Inspectie Jeugdzorg online

  08 januari 2016

  De Inspectie Jeugdzorg stelt op haar website alle toetsingskaders beschikbaar die gehanteerd worden bij het toezicht van de inspectie. Op grond van de scores op deze toetsingskaders beoordeelt de inspectie de kwaliteit van bijvoorbeeld de hulp aan jeugdigen.

  lees meer

  Daling aangiften Zeeland-West-Brabant

  08 januari 2016

  De geregistreerde criminaliteit in de eenheid Zeeland-West-Brabant is op de meeste punten gedaald, dat blijkt uit de jaarcijfers van 2015. Naast een forse afname van woninginbraken en straatroven, dalen ook de bedrijfsinbraken. Overvallen laten daarentegen een lichte stijging zien. Ook is het aantal moord- en doodslagzaken het afgelopen jaar gestegen.

  lees meer

  Mensenhandel, uitbuiting en prostitutie op Sint-Maarten

  08 januari 2016

  Mensenhandel, uitbuiting en prostitutie is op grote schaal aanwezig op Sint-Maarten, zegt het Openbaar Ministerie op de website van de NOS. Nederland heeft daarom 22,1 miljoen euro vrijgemaakt om de rechtshandhaving te versterken. Zo komen er tot aan 2017 vijftig rechercheurs bij uit Nederland.

  lees meer

  Brandveiligheid senioren moet beter

  07 januari 2016

  Er moeten aparte, scherpere eisen voor seniorenwoningen komen als het gaat om brandveiligheid. Dit concludeert de Brandweeracademie na een uitgebreide studie, die gisteren is verschenen.

  lees meer

  'Harm Alarm Bokaal' uitgereikt aan Rijnmond Zuid-West

  07 januari 2016

  Politiedistrict Rijnmond Zuid-West ontving in Spijkenisse de 'Harm Alarm Bokaal' uit handen van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. Het aantal woninginbraken daalde hier in december 2015 met 39 procent in vergelijking met een jaar eerder.

  lees meer

  Rotterdam wil meer doen tegen woonoverlast

  06 januari 2016

  De gemeente Rotterdam gaat meer gebiedsteams inzetten die woonoverlast tegen moeten gaan. Deze teams sporen woonoverlast en misstanden in woningen op door inzet van gemeentelijke handhavers, woonoverlastco├Ârdinatoren en bouwinspecteurs. Zo hoopt Rotterdam misstanden sneller op te sporen. In 2016 gaat het aantal teams van vijf naar elf.

  lees meer

  Minder autobranden in Den Haag tijdens jaarwisseling

  06 januari 2016

  Wat in Utrecht niet lukte, slaagde in Den Haag wel: het verminderen van het aantal autobranden tijdens de jaarwisseling. Het aantal uitgebrande auto's in Den Haag daalde van honderd naar 25. Maar in Utrecht steeg het aantal brandende auto's ondanks extra maatregelen rond de jaarwisseling van 33 naar 37. Kunnen deze steden iets van elkaar leren?

  lees meer

  Steeds meer nepagenten actief

  06 januari 2016

  Met uniform, embleem en wapen lijken ze net echt, die nepagenten. In 2015 waren er tientallen aangiftes waarbij nepagenten betrokken waren. Zoals bij de twee mannen in Chaam die ontvoerd werden door zogenaamde agenten. Hoe komen criminelen aan die uniformen en wat doet de politie hiertegen? BNR zocht het uit.

  lees meer