Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Boa’s vullen steeds vaker de gaten van de politie

  06 december 2018

  Sten Meijer, adviseur van Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) signaleert dat het aantal Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa’s) in Nederland groeit en dat dit wordt veroorzaakt door de politie die zich terugtrekt. De politie heeft minder tijd en de gaten worden opgevuld door boa’s. "Dit leidt overigens niet tot kwalitatieve neergang. Boa’s zijn goed opgeleid om deze taken op zich te nemen."

  lees meer

  Meer Nederlanders ergeren zich aan lawaai van de buren

  06 december 2018

  Ergernis nummer 1 onder Nederlanders: geluidsoverlast van buren. De overlast nam de afgelopen 3 jaren met 10% toe. Dat blijkt uit een analyse van de Volkskrant. Volgens de krant zitten de politie, gemeenten en woningcorporaties met dit probleem in hun maag.

  lees meer

  Nieuwe e-learning voor boa's over controle opkopers

  06 december 2018

  Er is een nieuwe gratis e-learning op deze website beschikbaar voor boa’s die belast zijn met de controle op de naleving van de registratieplicht van opkopers. De digitale training Opkoperscontrole gaat onder meer in op het voorbereiden en uitvoeren van een controle, de bevoegdheden die daarbij ingezet mogen worden en de wettelijke kaders die gelden.

  lees meer

  Secondant: Witwasschatting is uit de lucht gegrepen

  05 december 2018

  Volgens een recent onderzoek zou er in ons land voor miljarden worden witgewassen. Voor het bedrag is een omvangschatting gemaakt. Dat gebeurt op basis van aannames en gegevens waar je vraagtekens bij kan plaatsen. Secondant-columnist Bert Berghuis vraagt zich af hoe betrouwbaar die witwasschatting is.

  lees meer

  Effectieve brandbeveiliging voor kwetsbare ouderen

  05 december 2018

  Volgens het CBS neemt de levensverwachting van Nederlanders toe. Dit betekent dat ouderen langer zelfstandig thuis, in verzorgings- of pleeghuizen blijven wonen. Belangrijk om te beseffen is dat ouderen met fysieke en/of mentale beperkingen kwetsbaar zijn en een grotere kans maken om slachtoffer te worden bij brand.

  lees meer

  Onderzoek naar aanpak van multiprobleemgezinnen

  05 december 2018

  Wat speelt er in de aanpak multiprobleemgezinnen (MPG)? Hiernaar is al veel onderzoek gedaan. Nu is het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) op zoek naar voorbeelden die echt het verschil maken in de aanpak van MPG. Ook zoeken we naar de bouwstenen die jouw werkwijze succesvol maken. Help je ons?

  lees meer

  Certificatieafspraken voor brandveiligheidskeurmerken

  05 december 2018

  Bij uitvoering van de CCV-keurmerken komen soms onduidelijkheden naar boven waarin het keurmerk niet voorziet of waar het schema onvoldoende houvast biedt waardoor verschillen in beoordeling kunnen ontstaan. Toch moeten keurmerkbeoordelingen eenvormig worden uitgevoerd. Zo zijn er voor enkele keurmerken voor brandveiligheid oplossingen bedacht die zijn vastgelegd in certificatieafspraken.

  lees meer

  WOON! wordt bijgespijkerd over woninginbraken

  05 december 2018

  Aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam vond op woensdag 21 november een bijeenkomst plaats georganiseerd door !WOON: een organisatie die Amsterdammers adviseert en helpt bij het oplossen van woonproblemen.

  lees meer

  Voorlichting over beveiliging bij VvE-belang door heel Nederland

  05 december 2018

  Stichting VvE-belang organiseerde de afgelopen maanden bijeenkomsten door heel het land voor bestuurders van Verenigingen van Eigenaren (VvE). Het CCV en CB&V waren op meerdere locaties vertegenwoordigd met een lokaal PKVW-bedrijf om voorlichting te geven aan de bezoekers over beveiliging. En met succes. Een aantal korte terugblikken per locatie: van Maastricht tot Den Haag en alles wat daar tussen ligt.

  lees meer