Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Meer maatregelen om slachtoffers van cybercrime te helpen

  08 februari 2019

  Slachtoffers van cybercrime hebben grotendeels dezelfde behoeften als slachtoffers van traditionele offline delicten. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport 'Slachtofferschap van online criminaliteit' van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteitspreventie en Rechtshandhaving (NSCR).

  lees meer

  Adryo Toorians van de gemeente Tilburg: “Door de Hein Roethofprijs kregen we aandacht uit het hele land”

  06 februari 2019

  Adryo Toorians was heel blij toen hij als projectleider van de gemeente Tilburg de Hein Roethofprijs in 2015 in ontvangst mocht nemen. Vooral ook door het jurycommentaar dat zo’n simpel idee als de BuurTent zulke goede resultaten oplevert. “We kregen door de prijs aandacht uit het hele land. We zijn door veel gemeenten benaderd en die hebben ieder op hun eigen manier de BuurTent overgenomen.”

  lees meer

  Alle burgemeesters krijgen nieuw veiligheidspakket

  06 februari 2019

  Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft het eerste Veiligheidspakket voor burgemeesters uitgereikt aan de nieuwe burgemeester van het Gelderse Heerde, Jacqueline Koops-Scheele. Vanaf nu krijgt elke burgemeester zo’n pakket.

  lees meer

  Ondermijning is dit jaar belangrijkste gemeentelijke veiligheidsthema

  06 februari 2019

  Ondermijning is volgens ambtenaren Openbare Orde en Veiligheid (OOV) dit jaar binnen hun gemeenten het belangrijkste veiligheidsthema. Op de tweede plek staat zorg en veiligheid, gevolgd door woninginbraak, drugsbeleid en jeugdoverlast. Dit blijkt uit een recent gehouden enquête van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  lees meer

  ToeZine - Apart toezicht op e-health: "Later hopelijk niet meer nodig"

  05 februari 2019

  Van meetapparaatjes tot gezelschapsrobots: in de zorg vormen elektronische hulpmiddelen een snelgroeiende markt. Sinds 2017 houdt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) apart toezicht op de inzet van e-health door zorgverleners. In ToeZine vertelt Johan Krijgsman, coördinerend inspecteur e-health bij de IGJ over toezicht op op e-health.

  lees meer

  In 6 stappen naar een veilig uitgaansleven

  05 februari 2019

  Ook dit weekend waren er weer incidenten in het uitgaansleven. Ben jij hierop voorbereid als gemeenteambtenaar? Marjolijn van Hest, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), pleit voor een goede samenwerking met politie, horeca en bewoners. Juist als er nog niets aan de hand is. De e-learning Veilig Uitgaan helpt je in 6 praktische stappen op weg. Bekijk dit korte introductiefilmpje en ga aan de slag.

  lees meer

  "Hoe lief iemand ook is, daar voorkom je geen inbraken mee"

  04 februari 2019

  Vlogger Enzo Knol is behoorlijk ontdaan nadat er in zijn huis werd ingebroken en er niet alleen een behoorlijke ravage werd aangericht, maar er ook veel spullen werden ontvreemd. CCV-directeur Patrick van den Brink herhaalt bij 6Inside nogmaals de inbraakpreventieboodschap van het CCV die voor iedereen geldt: “Sluit ramen en deuren, laat een lichtje branden en leg waardevolle spullen uit het zicht.”

  lees meer

  Secondant: Hoe blijvend is het effect van een alcoholslot?

  04 februari 2019

  Ten tijde van het alcoholslotprogramma (ASP) tussen 2012 en 2016, was er een drastische daling van het aantal bestuurders dat onder invloed de weg op ging. Maar nu dat alcoholslot weer uit de auto weg is, moet blijken of de afname van recidive aanhoudt. Secondant schrijft over onderzoek van het WODC naar de effecten van het alcoholslotprogramma.

  lees meer