Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Secondant: Trends in criminaliteit 1985-2018

  19 juni 2019

  Als de daling van de criminaliteit zich in dit tempo doorzet, is een verdere halvering binnen een jaar of 15 bereikt. In Secondant beschrijft columnist Bert Berghuis criminaliteitstrends in de periode 1985-2018.

  lees meer

  Nieuwe inzichten voor een aanpak van multiprobleemgezinnen

  19 juni 2019

  Voor een effectieve aanpak van multiprobleemgezinnen (MPG) waar veiligheid en overlast een rol spelen, is het nodig dat partners met elkaar om de tafel gaan. Ook moeten professionals hun kennis, vaardigheden en competenties verbreden. Dat zijn de uitkomsten van het onderzoek van Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) naar de ‘witte vlekken’ in de aanpak van multiproblematiek. Naast deze witte vlekken zijn ook bouwstenen voor een aanpak beschreven.

  lees meer

  ToeZine: Schoner water door advies in plaats van boetes

  18 juni 2019

  In het project ‘Schoon Erf, Schoon Water’ werken verschillende partijen samen aan de verbetering van de waterkwaliteit in de provincie Friesland. Dat doen ze door melkveehouders te adviseren over maatregelen die zij kunnen nemen op hun erf om te voorkomen dat er erfafspoeling plaatsvindt en stoffen dus in de natuur terechtkomen. Bovendien krijgen de melkboeren een stimuleringsbijdrage om de maatregelen daadwerkelijk uit te voeren.

  lees meer

  Save the date: studiedag bestuurlijke aanpak cyberveiligheid op 24 september 2019

  18 juni 2019

  Hoe groot is het lokale probleem van cyberveiligheid? Veel gemeenten en hun regionale samenwerkingsorgansisaties ervaren bestuurlijk ongemak en zijn zoekende. Wat is de rol van gemeenten? Wat kunnen en moeten gemeenten gaan doen? Om deze vragen te beantwoorden organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) samen met de VNG en het ministerie van Justitie en Veiligheid op 24 september 2019 de landelijke studiedag bestuurlijke aanpak cyberveiligheid.

  lees meer

  Heling subthema Week van de Veiligheid 2019

  17 juni 2019

  Van 7 tot en met 13 oktober 2019 is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Voor gemeenten hét moment om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen bij inwoners, ondernemers en hun personeel. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Dit jaar ligt de focus van de Week van de Veiligheid op het voorkomen van heling. Als we er samen voor zorgen dat gestolen goederen niet meer doorverkocht kunnen worden, ontmoedigen we daarmee overvallen, inbraken, straatroven en andere diefstallen. Help je mee? Het CCV ondersteunt je graag.

  lees meer

  Burgernet uitgebreid met foto-optie

  17 juni 2019

  De Burgernet-app van de politie is verbeterd. De meldkamer kan nu een foto meesturen met het Burgernetbericht en deelnemers kunnen via de app tijdens de actie nu ook foto’s sturen naar de meldkamer.

  lees meer

  Excellent Camera Toezicht gestart in Amsterdam-Noord

  14 juni 2019

  In samenwerking met het Platvorm Veilig Ondernemen Amsterdam Amstelland (PVO AA), de politie, het stadsdeel Amsterdam-Noord en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is in Amsterdam-noord gestart met het project Excellent Cameratoezicht.

  lees meer

  Cybersecuritybeeld Nederland 2019

  14 juni 2019

  De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft het jaarlijkse Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) gepubliceerd. Uit het CSBN blijkt dat naast dreiging van staten als China, Iran en Rusland, de activiteiten van criminelen grote maatschappelijke impact hebben. Ook wordt veelvuldig misbruik gemaakt van de Nederlandse ICT infrastructuur voor het plegen van cybercrime.

  lees meer

  Digitale weerbaarheid Nederland moet omhoog

  13 juni 2019

  De digitale weerbaarheid van Nederland loopt achter op de alsmaar toenemende digitale dreiging, stelt het ministerie van Justitie en Veiligheid. Bovendien is ons land steeds meer afhankelijk van digitale processen. Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus intensiveert daarom de cybersecurity aanpak en neemt aanvullende maatregelen om de weerbaarheid te verhogen.

  lees meer

  Ticketfraude met gehackte Facebookaccounts

  12 juni 2019

  Criminelen die zich bezighouden met ticketfraude gaan steeds geraffineerder te werk. Oplichters hacken doelbewust een Facebookprofiel waarmee ze tickets aanbieden, waardoor ze de de hoedanigheid van een ander aannemen en zelf niet traceerbaar zijn. De afgelopen tijd kwamen bij de Fraudehelpdesk meerdere meldingen binnen van gehackte Facebookaccounts.

  lees meer