Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Week van de Veiligheid 2019: 7 tot en met 13 oktober

  17 april 2019

  Begin oktober is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Voor gemeenten, ondernemers en politie hét moment om met de vraag ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’ het onderwerp veiligheid extra onder de aandacht te brengen van inwoners, ondernemers en hun medewerkers. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober, neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen en inbraken toe. De voorbereidingen voor de editie van 2019 zijn in volle gang. Doe ook mee!

  lees meer

  Is er maatschappelijk draagvlak voor sensing?

  17 april 2019

  Sensoren zoals camera’s zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ze worden steeds meer ingezet voor de veiligheid en leefbaarheid in Nederlandse steden. Het Rathenau Instituut doet onderzoek naar het maatschappelijk draagvlak voor sensoring.

  lees meer

  Inbrekers in de startblokken voor meivakantie

  17 april 2019

  Lekker naar buiten of naar familie met Pasen, op Koningsdag feestvieren op straat en misschien even ertussenuit in binnen- of buitenland. De meivakantie is dit jaar een aaneenschakeling van momenten waarop we liever niet binnen blijven. Maar let op: inbrekers staan juist op deze dagen in de startblokken om toe te slaan. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) waarschuwt voor een verhoogde kans op inbraken en adviseert om extra alert te zijn en woningen goed af te sluiten.

  lees meer

  Toezine: Evalueren is noodzakelijk bij horizontaal toezicht

  16 april 2019

  Onder toezichthouders groeit de populariteit van horizontaal toezicht. In navolging van de Belastingdienst voegden onder meer de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) deze aanpak toe aan hun strategie. Lisette van der Hel (hoogleraar effectiviteit van het overheidstoezicht aan Nyenrode Business Universiteit) gaat in ToeZine in op de kansen en risico's van de horizontale aanpak.

  lees meer

  Aantal geregistreerde misdrijven stijgt licht

  16 april 2019

  De afgelopen 5 jaar daalde het aantal geregistreerde misdrijven consequent. In het eerste kwartaal van dit jaar is voor het eerst sinds jaren een lichte stijging te zien. Vooral de stijging van het aantal internetaangiftes valt op. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de politie.

  lees meer

  Subsidie voor wijk-GGD’er biedt ruimte om te experimenteren

  15 april 2019

  “Is er vanuit je gemeente energie, betrokkenheid en commitment om aan de slag te gaan met de aanpak van mensen met verward gedrag? Vraag dan vooral subsidie bij ZonMw aan voor de invoering van een wijk-GGD’er, of zoals wij het noemen: consulent Mentale Gezondheid. Je krijgt meteen goede en betrokken begeleiding van het CCV erbij.” Dat zegt Sanne Abrahams, strategisch beleidsadviseur Zorg en Veiligheid + Jeugdparticipatie in Hilvarenbeek.

  lees meer

  Gedragsbeïnvloeding in Rotterdams openbaar vervoer

  15 april 2019

  Het wordt steeds drukker in de Rotterdamse bussen, trams en metro’s. Hoe houd je het reizen met het openbaar vervoer dan nog steeds aangenaam? Huisregels kunnen hierbij helpen, maar hoe zorg je er vervolgens voor dat reizigers zich aan de regels houden? Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET wil het gedrag van reizigers beïnvloeden. Medewerkers van RET volgen daarom de CCV-training gedragsverandering.

  lees meer