Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Politie gaat nog dit jaar drones inzetten

  11 januari 2016

  De politie begint nog dit jaar met het inzetten van onbemande vliegtuigjes voor het politiewerk. Agenten gaan de drones onder meer gebruiken bij het oplossen van misdrijven en om toezicht te houden op grote mensenmassa’s.

  lees meer

  Horeca Assen wordt beveiligd met bodycams

  11 januari 2016

  Het uitgaanspubliek in Assen wordt gefilmd met bodycams door beveiligers. De bodycams filmen continu en nemen ook geluiden op. Iedereen die een horecagelegenheid binnen gaat wordt gefilmd.

  lees meer

  Overheid bouwt voort op Rijksbrede aanpak loverboyproblematiek

  11 januari 2016

  De ministeries van Veiligheid en Justitie (VenJ) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bouwen in 2016 verder aan de Rijksbrede aanpak van loverboyproblematiek. Er wordt ingezet op zeven punten, waaronder het CCV-barrièremodel loverboyproblematiek en de CCV-handreiking aanpak loverboys.

  lees meer

  Prijs MKB-Nederland veilig internetten

  08 januari 2016

  MKB-Nederland heeft een Europese prijs gewonnen met de campagne Veilig Zakelijk Internetten. Doel van de campagne was het informeren en adviseren van MKB-bedrijven over het bestrijden van cybercrime.

  lees meer

  Toetsingskaders Inspectie Jeugdzorg online

  08 januari 2016

  De Inspectie Jeugdzorg stelt op haar website alle toetsingskaders beschikbaar die gehanteerd worden bij het toezicht van de inspectie. Op grond van de scores op deze toetsingskaders beoordeelt de inspectie de kwaliteit van bijvoorbeeld de hulp aan jeugdigen.

  lees meer

  Daling aangiften Zeeland-West-Brabant

  08 januari 2016

  De geregistreerde criminaliteit in de eenheid Zeeland-West-Brabant is op de meeste punten gedaald, dat blijkt uit de jaarcijfers van 2015. Naast een forse afname van woninginbraken en straatroven, dalen ook de bedrijfsinbraken. Overvallen laten daarentegen een lichte stijging zien. Ook is het aantal moord- en doodslagzaken het afgelopen jaar gestegen.

  lees meer

  Mensenhandel, uitbuiting en prostitutie op Sint-Maarten

  08 januari 2016

  Mensenhandel, uitbuiting en prostitutie is op grote schaal aanwezig op Sint-Maarten, zegt het Openbaar Ministerie op de website van de NOS. Nederland heeft daarom 22,1 miljoen euro vrijgemaakt om de rechtshandhaving te versterken. Zo komen er tot aan 2017 vijftig rechercheurs bij uit Nederland.

  lees meer

  Brandveiligheid senioren moet beter

  07 januari 2016

  Er moeten aparte, scherpere eisen voor seniorenwoningen komen als het gaat om brandveiligheid. Dit concludeert de Brandweeracademie na een uitgebreide studie, die gisteren is verschenen.

  lees meer