Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Europese aanpak criminele motorbendes

  22 maart 2016

  Criminele motorbendes worden gezamenlijk aangepakt door de Benelux en Duitsland. Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie ontving onlangs het bewuste Benelux-rapport ‘Tackling Crime Together’ uit handen van Benelux secretaris-generaal Jan van Laarhoven.

  lees meer

  Nog veiligere geldtransporten

  22 maart 2016

  Er wordt al samengewerkt door diverse partijen om geld- en waardetransporten beter te beveiligen en overvallen te voorkomen, maar dat kan nog beter. Daarom ondertekenden verschillende publiek-private partijen een convenant om die samenwerking te verbeteren. Acht partijen zetten hun handtekening: politie, College van Procureurs Generaal, Koninklijke Marechaussee, De Nederlandsche Bank, Koninklijke Joh. Enschedé, G4S Cash Solutions, Geldservice Nederland en SecurCash.

  lees meer

  ToeZine: Minder werkdruk binnen Jeugdzorg dankzij interventies

  22 maart 2016

  Michelle Brand won de Talent Award bij de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015 dankzij haar onderzoek naar werkdruk bij Jeugdzorg. Zij begon haar onderzoek met de vraag welke interventies de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) kan inzetten om die werkdruk te verminderen.

  lees meer

  Mobiel alarm tegen inbrekers

  21 maart 2016

  In de gemeente Cranendonk krijgen risicohuizen, waar eerder is ingebroken, een mobiel alarmsysteem. Met deze proef wil de politie het veiligheidsgevoel van inwoners vergroten én ervoor zorgen dat inbrekers worden gepakt.

  lees meer

  Nieuwe anti-agressiemaatregelen voor burgemeesters

  21 maart 2016

  Burgemeesters, wethouders en raadsleden krijgen steeds vaker persoonlijk commentaar op besluiten van de gemeente. En daar komt soms agressie en geweld bij kijken. In een brief aan alle burgemeesters vraagt minister Plasterk daarom aandacht voor een aantal maatregelen die ervoor zorgen dat politieke ambtsdragers hun werk veilig en integer kunnen blijven doen.

  lees meer

  "Toezicht wordt meer en meer organiseren en orkestreren"

  21 maart 2016

  “Toezicht wordt governance: organiseren, regisseren, orkestreren.” Dit stelt Judith van Erp als nieuwe hoogleraar aan de Universiteit Utrecht Judith van Erp in haar inaugurele rede. Zij vraagt zich af of er nog wel betekenisvol toezicht mogelijk is in een open samenleving als de onze.

  lees meer

  Beperkt prostitutieramen in Utrecht

  21 maart 2016

  Het bestemmingsplan 'Het Nieuwe Zandpad' dat aan het Zandpad in Utrecht een nieuwe prostitutiezone mogelijk maakt, is gedeeltelijk geschorst. Voorlopig zijn 145 van de in totaal 162 geplande prostitutieramen toegestaan. Dit blijkt uit een voorlopige uitspraak van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 18 maart.

  lees meer

  Risico’s bij evenementen onderzocht

  18 maart 2016

  Gemeenten moeten bij publieksevenementen meer aandacht besteden aan de veiligheids- en gezondheidsrisico’s. De Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg concluderen dit na onderzoek bij 124 gemeenten, de 25 veiligheidsregio’s en de tien regionale eenheden van de Nationale Politie.

  lees meer

  Secondant over positie slachtoffers

  18 maart 2016

  Een EU-richtlijn moet aan alle personen die slachtoffer zijn van delicten die binnen de EU zijn gepleegd, minimumrechten bieden. Die moeten de positie van het slachtoffer versterken. Zo moet een slachtoffer straks in elk EU-land aangifte kunnen doen in een taal die hij begrijpt. Bureau Beke onderzocht de werking en reikwijdte van de richtlijn en bericht erover op het Platform Secondant.

  lees meer

  Kinderombudsman: jeugdhulp nog steeds niet op orde

  18 maart 2016

  Door organisatorische problemen komen gemeenten nauwelijks toe aan het belangrijkste doel van de decentralisatie: snelle, samenhangende hulp op maat voor kinderen. Dat concludeert de Kinderombudsman in zijn derde monitor over de decentralisatie van de jeugdhulp.

  lees meer