Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Herziene Handreiking Prostitutiebeleid

  13 april 2016

  In april 2016 is de Handreiking Prostitutiebeleid opnieuw herzien. Met deze handreiking ondersteunt het CCV gemeenten bij het ontwikkelen, aanpassen en implementeren van hun prostitutiebeleid. Hierbij is zoveel mogelijk aangesloten op de praktijk en behoeften van gemeenten.

  lees meer

  Nederland marktleider drugshandel

  11 april 2016

  Nederland is de grootste drugsproducent van Europa en een belangrijk overslagpunt voor de handel in cannabis, cocaïne en heroïne. Dit staat in een EU-rapport over de Europese drugsmarkt. Dat gaat gepaard met internationaal en langdurig geweld, blijkt uit het rapport.

  lees meer

  Weinig subsidieaanvragen drugsafval

  11 april 2016

  Gedupeerde grondeigenaren kunnen bij de provincie subsidie aanvragen voor de kosten die ze moeten maken als ze drugsafval moeten opruimen. Uit de cijfers van 2015 blijkt dat er minder subsidie is aangevraagd dan vooraf werd verwacht. Het gaat vooral om gemeenten en omgevingsdiensten die de subsidie aanvragen.

  lees meer

  Uitzending Veiligheid en Zorg in de Wijk

  08 april 2016

  Omroep Veldhoven heeft een reportage gemaakt over de uitreiking van het certificaat Zorg en Veiligheid in de Wijk aan de stichting Severinus, gemeente Veldhoven en politie. De uitzending is nu te bekijken.

  lees meer

  Inbrekers stoppen met dwangsom

  07 april 2016

  De gemeente Putten mag na een uitspraak van de Raad van State vermoedelijke inbrekers dwangsommen van € 10.000 opleggen als zij met inbraakgereedschap in hun auto worden aangetroffen. Dankzij deze uitspraak mogen ook andere gemeenten dit beleid voeren.

  lees meer

  Week van de Veilige Publieke Taak

  07 april 2016

  Het Openbaar Ministerie (OM) organiseert van 11 tot 15 april de Week van de Veilige Publieke Taak. Want het gebeurt nog te vaak dat medewerkers van zorg-, welzijn-, en onderwijsinstellingen, de politie, de gemeente en de NS geweld en agressie ervaren. Het accent ligt dit keer vooral op agressie en geweld tegen medewerkers in zorginstellingen.

  lees meer