Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  KiVa erkend als effectief tegen pesten

  04 februari 2016

  Het KiVa-programma is effectief tegen pesten op Nederlandse basisscholen, aldus de Erkenningscommissie Interventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Daarmee is KiVa het eerste schoolbrede programma, specifiek gericht op het verminderen van pesten op basisscholen, waarvan de effectiviteit door het NJi is erkend.

  lees meer

  Extra alert op inbrekers tijdens carnaval

  03 februari 2016

  Inbrekers zijn dol op carnaval. Ze weten dat veel bewoners hun huis niet goed beveiligd achterlaten en zij ongestoord hun gang kunnen gaan. Het is aan u als bewoner, om goede voorzorgsmaatregelen te treffen en een wakend oog te zijn voor uw buren. Zo kan een kater bij thuiskomst bij u en uw buren worden voorkomen.

  lees meer

  Nieuw CCV-dossier: informatiepositie gemeenten

  02 februari 2016

  Een goede informatiepositie is essentieel voor gemeenten en lokaal bestuur die de openbare orde moeten handhaven en regie willen voeren op lokaal veiligheidsbeleid. Daarom introduceert het CCV het webdossier informatiepositie gemeenten.

  lees meer

  Jongeren kopen makkelijk alcohol

  02 februari 2016

  Het lukt jongeren van 16 en 17 nog steeds op redelijk eenvoudige wijze om alcohol te kopen, ook al mag dat niet. Volgens onderzoeksbureau Intraval en Nuchter lukt dat naar schatting twee miljoen keer per jaar. Zij deden onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. Ruim duizend jongeren van 14 tot 17 jaar werden ondervraagd over hun drankgebruik. Ook werden mystery-shoppers ingezet.

  lees meer

  NS beboet overlastgevers via app

  01 februari 2016

  Dankzij een nieuwe app kan de NS overlastgevers op het station en in de trein sneller bekeuren. De NS denkt hiermee agressie in de trein tegen te gaan.

  lees meer

  Platform Secondant: Wie doet het licht aan?

  29 januari 2016

  Nieuw op het platform van Secondant is een artikel van Marnix Eysink Smeets over de impact van migratie op de samenleving. Eysink Smeets is lector 'Publiek Vertrouwen in Veiligheid' bij Hogeschool Inholland en voorzitter van de Stichting Landelijke Expertisegroep Veiligheidspercepties.

  lees meer