Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Versie 3.0 CCV-schema’s VBB-systemen

  01 maart 2016

  Het CCV publiceert op 1 maart 2016 versie 3.0 van de certificatieschema’s Levering en Onderhoud VBB-systemen. De ingangsdatum van de nieuwe schema’s is 1 juni 2016, maar de schema’s kunnen al direct voor certificatie worden gebruikt.

  lees meer

  CCV-certificatieschema’s Brandmeldinstallaties versie 4.0

  01 maart 2016

  Op 1 maart 2016 heeft het CCV versie 4.0 van de CCV-certificatieschema’s Levering, Installeren en Onderhoud Brandmeldinstallaties (BMI) gepubliceerd. De ingangsdatum van de nieuwe schema’s is 1 juni 2016, maar de schema’s kunnen al direct voor certificatie worden gebruikt.

  lees meer

  Stop heling! Raak je fiets niet kwijt

  29 februari 2016

  Politiemensen hebben afgelopen vrijdag samen met medewerkers van het Fietshandhaving Parkeerbedrijf van de gemeente Breda een fietscontroleactie gehouden in het centrum van Breda. Ze controleerden zo’n tweehonderd gestalde fietsen en keken of deze als gestolen geregistreerd staan. Politie en gemeente proberen op deze manier het aantal fietsdiefstallen terug te dringen.

  lees meer

  Breda pakt georganiseerde criminaliteit aan

  26 februari 2016

  Breda maakt zich zorgen over het ondermijnende effect van georganiseerde criminaliteit. De gemeente pakt daarom niet alleen de criminele kopstukken aan maar ook de zogeheten facilitators zoals makelaars, elektriciens, notarissen en autoverhuurders. Dat schrijft raadslid.nu.

  lees meer

  Onwenselijk gedrag salafistische organisaties aangepakt

  26 februari 2016

  Gemeenten en scholen krijgen steun bij de aanpak van grensoverschrijdend gedrag door salafistische organisaties. Dat schrijft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in een brief aan de Tweede Kamer. Het kabinet wil zo onverdraagzaamheid en het prediken van haat aanpakken en voorkomen dat kinderen worden geïsoleerd van onze samenleving.

  lees meer

  Kwart raadsleden bedreigd

  25 februari 2016

  Scheldpartijen, smaad en lastercampagnes, dreiging met geweld, doodsbedreigingen, brandstichting, vernieling van persoonlijke eigendommen en bedreiging van gezins- of familieleden. Maar liefst 26 procent van de raadsleden heeft ermee te maken gehad. Onderzoek van het Periklesinstituut, in samenwerking met het CCV en de Vertrouwenslijn, laat zien dat de recente cijfers aanzienlijk hoger liggen dan uit eerdere onderzoeken naar voren kwam.

  lees meer

  Te weinig handhavers in buitengebieden

  24 februari 2016

  Vijf instanties die zich bezighouden met natuurbeheer vinden dat er te weinig handhavers zijn om misdrijven in de natuur, zoals stropen, op te sporen en te bestrijden. Die instanties zijn de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht, Natuurmonumenten, Stichting Groennetwerk, Staatsbosbeheer en de Nederlandse Jagersvereniging.

  lees meer

  Criminaliteitsgolf rondom studentencomplexen Utrecht

  24 februari 2016

  Er wordt momenteel veel criminaliteit bij studentencomplexen in Utrecht geconstateerd. Reden voor de VIDIUS studentenuni om het meldpunt ‘Criminaliteit studentencomplexen’ te openen. De meldingen tot nu toe gaan over fiets- en autodiefstal, auto- en woninginbraak, vernielingen en verdwijning van voorzieningen in gemeenschappelijke ruimtes.

  lees meer