Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Maatregelen tegen agressie in OV

  12 februari 2016

  Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu trekt 10 miljoen euro uit voor extra maatregelen om agressie in het openbaar vervoer te verminderen. De maatregelen komen bovenop de acht maatregelen die in 2015 zijn afgesproken, zoals cameratoezicht en intensivering van de samenwerking tussen NS en politie.

  lees meer

  Rotterdam maakt de wijk veiliger

  11 februari 2016

  Het nieuwe Rotterdamse wijkveiligheidsprogramma bevat concrete maatregelen om de wijken nog veiliger te maken en het gevoel van veiligheid te vergroten. De gemeente bedacht deze maatregelen samen met politie, maatschappelijke organisaties én bewoners. Het is ook de bedoeling dat ze samen met bewoners worden uitgevoerd.

  lees meer

  Proef buurtbemiddeling met jongeren in Harderwijk

  11 februari 2016

  De gemeente Harderwijk en ZorgDat starten deze week met een tweejarige proef jongerenbuurtbemiddeling. Het doel is jeugdoverlast die een structureel karakter lijkt te krijgen zo tijdig mogelijk te signaleren en terug te dringen.

  lees meer

  Meer incidenten met verwarde personen in 2015

  10 februari 2016

  De politie registreerde vorig jaar zo’n 66.000 meldingen van overlast door een verward persoon. Dat was meer dan in 2014. Overal in het land stegen deze meldingen, behalve in Amsterdam. De meldingen van verwarde personen variëren van een schreeuwend persoon op straat tot iemand die op een dak klimt.

  lees meer

  M. start loverboy-campagne

  09 februari 2016

  Meld Misdaad Anoniem start vandaag een nieuwe campagne tegen gedwongen prostitutie. Deze campagne onder de naam ‘Het zou je dochter kunnen zijn.. in de greep van een loverboy’ richt zich op zorgverleners die werken met minderjarigen en verstandelijk beperkte mensen.

  lees meer