Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  ToeZine over betere samenwerking binnen handhaving in Europa

  30 maart 2016

  Moet 'Brussel' regels opstellen over de handhaving van Europese wet- en regelgeving? Of kan de handhaving al versterken door betere samenwerking tussen inspecties en toezichthouders in EU-landen? Tijdens een internationale conferentie in Amsterdam gingen professionals uit achttien lidstaten hierover in debat. ToeZine zet de verschillende visies op een rij.

  lees meer

  Nieuwe aanpak tegen oprukkende criminaliteit in buitengebied

  30 maart 2016

  Boerenbedrijven en tuinders krijgen steeds vaker te maken met criminele activiteiten, zoals diefstal van diesel en kostbare landbouwmachines. Bovendien zijn de vaak uitgestrekte en afgelegen buitengebieden in trek als het gaat om de dumping van chemisch afval en drugsafval of het huisvesten van hennepkwekerijen.

  lees meer

  Vluchtelingen prominent in publiek debat

  29 maart 2016

  De vluchtelingenstroom die aanhoudt blijft het publieke debat beheersen, zegt het Continu Onderzoek Burgerperspectieven in het eerste kwartaalbericht van 2016. Het SCP presenteerde dit kwartaalbericht tijdens de jaarlijkse Ambassadeursconferentie in Den Haag.

  lees meer

  Veilig ondernemen in de Amsterdamse Pijp

  29 maart 2016

  Verschillende winkelgebieden in de Amsterdamse Pijp hebben vorige week een aantal sterren van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) in ontvangst mogen nemen. Daarmee laten zij zien te willen investeren in veilig ondernemen.

  lees meer

  Kijk op jeugdcriminaliteit

  25 maart 2016

  Resultaten uit het nieuwe onderzoek 'Kijk op jeugdcriminaliteit' van Bureau Beke monden uit in een voorstel om te komen tot een trendrapportage jeugd- en jongerencriminaliteit. Op basis van bestaande bronnen kan hiermee periodiek een beeld gegeven worden van probleemgedrag en jeugdcriminaliteit en de aanpak ervan.

  lees meer

  Secondant: Samenwerken op het snijvlak van veiligheid en zorg

  25 maart 2016

  Nu er meer kwetsbare burgers in de wijken wonen, hebben de partijen in de zorg en in de veiligheid elkaar harder nodig. In Veldhoven zijn zorgorganisatie Severinus, de politie Oost-Brabant en de gemeente daarom de samenwerking 'Samen zorgen voor veiligheid' gestart. Van het CCV ontvingen ze hiervoor het keurmerk 'Veiligheid en zorg in de wijk'.

  lees meer

  TSD: pak schuldenproblematiek aan

  24 maart 2016

  Bijna één op de vijf Nederlandse huishoudens heeft, of krijgt te maken met problematische schulden. En in ongeveer 80 procent van de zorgvragen waar wijkteams mee geconfronteerd worden, speelt schuldenproblematiek een rol. De aanpak van deze problematiek verloopt traag, dat concludeert de Transitiecommissie Sociaal Domein (TSD) in haar vierde voortgangsrapportage.

  lees meer

  Secondant: De plussen en de minnen van buurtpreventie

  24 maart 2016

  De buurtwacht is sterk in opkomst in Nederland. In bijna de helft van de Nederlandse gemeenten zijn zo’n 700 buurtpreventieteams actief. Onderzoek van Vasco Lub toont aan dat zij bijdragen aan de wijkveiligheid. Maar er kleven ook risico’s aan: stigmatisering en doorgeschoten sociale controle.

  lees meer