Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Sociale (wijk)teams anno nu

  10 maart 2016

  Een jaar na de decentralisaties lijken gemeenten tevreden te zijn met hun keuze om sociale (wijk)teams te ontwikkelen. Dit blijkt uit de peiling ‘Sociale (wijk)teams in beeld’ uitgevoerd door Movisie, in samenwerking met Nederlands Jeugdinstituut en Vilans.

  lees meer

  Zwolle ziet piek in buurtbemiddeling

  09 maart 2016

  Buurtbemiddeling Zwolle zag een piek in de aanvragen in januari en februari. De organisatie bemiddelt bij burenoverlast. Deze piek is opvallend, meestal zijn de meeste aanvragen in mei, juni en juli.

  lees meer

  Notarissen kunnen fraude nog beter voorkomen

  09 maart 2016

  Notarissen kunnen meehelpen aan het voorkomen en bestrijden van misbruik van rechtspersonen, als ze tenminste toegang krijgen tot meer bronnen. Dat schrijft de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) aan de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie van de Tweede Kamer. Op 17 maart praat de Kamer over fraude.

  lees meer

  Veel meer zware geweldsincidenten in OV Amsterdam

  09 maart 2016

  Het personeel in het Amsterdamse openbaar vervoer ziet zich veel vaker geconfronteerd met zware geweldsincidenten. Het GVB zag een stijging in 2015 van bijna 24 procent, met daaronder fysieke mishandeling en bedreiging met of zonder wapen. Gek genoeg is het aantal zwartrijders in 2015 gedaald.

  lees meer

  Meer jonge comazuipers in ziekenhuis

  09 maart 2016

  Het aantal ziekenhuisopnames van jongeren door teveel alcoholgebruik is flink toegenomen, met maar liefst 19 procent. Dit maakte Nico van der Lely, kinderarts in het Reinier de Graaf ziekenhuis en oprichter van de alcoholpoli voor jonge comazuipers gisteren bekend.

  lees meer

  Laatste gemeente sluit aan bij Burgernet

  08 maart 2016

  De Drentse gemeente Westerveld heeft zich als allerlaatste gemeente in Nederland aangesloten bij Burgernet. Burgernet is het netwerk waarmee politie en gemeenten mensen oproepen mee te zoeken naar bijvoorbeeld vermiste personen en inbrekers.

  lees meer

  Veel minder jongeren radicaliseren

  08 maart 2016

  Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) ziet dat via de Hulplijn Radicalisering dat veel minder jongeren radicaliseren. Ouders die zich zorgen maken over hun kinderen kunnen sinds een jaar terecht bij die hulplijn.

  lees meer

  ToeZine: overal dezelfde problemen voor toezichthouders

  08 maart 2016

  Toezichtexpert Rob Velders reist de hele wereld over. Of het nu Kirgizië is, Armenië, Rwanda of het Verenigd Koninkrijk, zijn werk in opdracht van de Wereldbank brengt hem overal. Aan Toezine vertelt hij over de internationale ontwikkelingen in toezicht, handhaving en inspectie. “In zekere zin kampen toezichthouders overal ter wereld met dezelfde problemen.”

  lees meer

  Buurtbemiddeling Nederland: goed voorbeeld voor Denemarken

  07 maart 2016

  Niet alleen in Nederland, maar ook in Denemarken komen veel burenconflicten voor. Buurtbemiddeling is er echter nog onbekend terrein. Daar komt op korte termijn verandering in. CCV-adviseur Frannie Herder gaf afgelopen week een presentatie aan de Denen. “Buurtbemiddeling kan ook in Denemarken een bijdrage leveren aan het oplossen van problemen tussen buren.”

  lees meer