Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Uitzending Veiligheid en Zorg in de Wijk

  08 april 2016

  Omroep Veldhoven heeft een reportage gemaakt over de uitreiking van het certificaat Zorg en Veiligheid in de Wijk aan de stichting Severinus, gemeente Veldhoven en politie. De uitzending is nu te bekijken.

  lees meer

  Inbrekers stoppen met dwangsom

  07 april 2016

  De gemeente Putten mag na een uitspraak van de Raad van State vermoedelijke inbrekers dwangsommen van € 10.000 opleggen als zij met inbraakgereedschap in hun auto worden aangetroffen. Dankzij deze uitspraak mogen ook andere gemeenten dit beleid voeren.

  lees meer

  Week van de Veilige Publieke Taak

  07 april 2016

  Het Openbaar Ministerie (OM) organiseert van 11 tot 15 april de Week van de Veilige Publieke Taak. Want het gebeurt nog te vaak dat medewerkers van zorg-, welzijn-, en onderwijsinstellingen, de politie, de gemeente en de NS geweld en agressie ervaren. Het accent ligt dit keer vooral op agressie en geweld tegen medewerkers in zorginstellingen.

  lees meer

  Meer spreekrecht voor slachtoffers misdrijf

  06 april 2016

  De Eerste Kamer debatteerde gisteren over de uitbreiding van het spreekrecht voor slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven. Het wetsvoorstel wil het huidige beperkte spreekrecht uitbreiden naar onbeperkt spreekrecht. Zo krijgt het slachtoffer een betere positie tijdens het proces.

  lees meer

  ToeZine over 'gezond vertrouwen'

  05 april 2016

  Is goed toezicht een kwestie van gezond wantrouwen of juist van vertrouwen? Columnist Frédérique Six glimlacht over de kreet gezond vertrouwen. "Allereerst omdat het van moed getuigt om het begrip vertrouwen centraal te stellen in toezicht. Want de politieke wind laat vandaag de dag alleen maar stevig handhaven toe. Daarnaast omdat ik moest denken aan de vele gesprekken met inspecteurs die mij vertelden dat zij geleerd hadden dat goed toezicht vanuit 'gezond wantrouwen' gebeurt."

  lees meer

  Meldpunt mensenhandel gestart

  04 april 2016

  Inzicht geven in de aantallen, de aard en de ernst van slachtoffers van binnenlandse mensenhandel. Dat is een van de doelen van het Meldpunt binnenlandse mensenhandel van Veilig Thuis regio Utrecht dat op 1 april van start ging. Het meldpunt wil verder advies geven aan jongeren, hun ouders en omgeving over mensenhandel en afspraken maken over de juiste zorg.

  lees meer