Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Steeds heftiger geweld in OV

  25 mei 2016

  Het geweld in het openbaar vervoer wordt steeds heftiger, zegt universitair hoofddocent Ronald van Steden van de VU Amsterdam in de Telegraaf. Het totale aantal incidenten neemt niet veel toe. Van Steden nam op verzoek van de Tweede Kamer het geweld tegen buschauffeurs, trambestuurders en conducteurs onder de loep.

  lees meer

  Italiaanse maffia infiltreert in Nederland

  25 mei 2016

  De Italiaanse maffia infiltreert in het Nederlandse bedrijfsleven en kan zo de economie van ons land ondermijnen, zegt maffia-deskundige David Ellero werkzaam bij Europol, in het tv-programma EenVandaag. Europa onderschat het gevaar dat van de maffia uitgaat, waarschuwt hij.

  lees meer

  Drugscriminaliteit in Brabant teruggedrongen

  24 mei 2016

  De politie in Zuid-Nederland boekt forse terreinwinst op drugscriminelen. Vorig jaar werden ruim 70 growshops opgerold en tientallen miljoenen aan crimineel vermogen geïnd. Er is zelfs schaarste in de stekjesmarkt, zegt de politie. Deze week werden de jaarcijfers bekend gemaakt van de Taskforce Brabant Zeeland die strijdt tegen de hennepteelt en productie van synthetische drugs in de twee provincies.

  lees meer

  Geen cash meer in openbaar vervoer vanaf 2018

  24 mei 2016

  De tien Nederlandse vervoerder willen vanaf uiterlijk 1 januari 2018 geen contant geld meer gebruiken in het openbaar vervoer. Deze maatregel is genomen om het hoge aantal overvallen op buschauffeurs tegen te gaan. De vervoerders kijken zelf welke mix van maatregelen het beste past bij hun vervoersmaatschappij. Voordat ze contant geld helemaal mogen weren, moeten de vervoerders wel aan enkele voorwaarden voldoen.

  lees meer

  Secondant: appen tegen illegale handel in wilde dieren

  24 mei 2016

  Illegale dierenhandel is de op drie na grootste criminele handel in de wereld. Na drugs, nepartikelen en mensenhandel. Het wereldwijde netwerk Traffic en de Australische Taronga Zoo zijn een campagne gestart, waarbij ze het publiek hulp vragen in de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. De Engelse Chester Zoo neemt het initiatief om de bewustwording in Europa te vergroten en de San Diego Zoo doet dat in de VS. Toeristen en de lokale bevolking kunnen via de app Wildlife Witness meehelpen de illegale handel in wilde dieren te bestrijden.

  lees meer

  Wisselend beeld AD Misdaadmeter

  23 mei 2016

  De 15e editie van de jaarlijkse AD Misdaadmeter laat een zeer wisselend beeld zien. Positief gesteld is het in 2015 is Nederland gemiddeld genomen weer wat veiliger geworden. Negatief gezien steeg in een kwart van de gemeenten de criminaliteit juist. Het hangt er dus erg vanaf waar iemand woont en hoe het daar met de criminaliteit is gesteld.

  lees meer

  Daling High Impact Crimes door publiek-private samenwerking

  20 mei 2016

  Het aantal High Impact Crimes (HIC), misdaden met een grote impact op het slachtoffer, is gedaald naar het laagste niveau in de afgelopen tien jaar. "Ik ben tevreden met deze daling die het gevolg is van de gezamenlijke aanpak door publiek-private partijen", aldus minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie).

  lees meer

  Minder autokraken maar meer ‘op bestelling’

  19 mei 2016

  In drie jaar tijd is het aantal autokraken gedaald met ruim 20 procent. Door betere beveiliging en campagnes zijn autorijders zich meer bewust van autokrakers. Toch een keerzijde aan dit nieuws: diefstal uit auto’s gebeurt nu vaker op bestelling door professionele bendes, zo staat in het AD.

  lees meer

  Gemeenten delen gemeentelijke handhavers

  19 mei 2016

  De gemeenten Maasdriel, Den Bosch en Zaltbommel gaan vanaf 1 juni hun buitengewoon opsporingsambtenaren ‘delen’ via een pool. De drie burgemeesters ondertekenden hiervoor een samenwerkingsconvenant.

  lees meer