Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Uitreiking nieuw CCV-certificaat Veiligheid en Zorg in de Wijk

  03 maart 2016

  De gemeente, de politie en zorginstelling Severinus in Veldhoven ontvingen zojuist als eersten het CCV-certificaat Veiligheid en Zorg in de Wijk. Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), reikte het certificaat uit.

  lees meer

  Steeds meer buurtpreventieteams in de wijken

  01 maart 2016

  Er verschijnen steeds meer buurtpreventieteams in de Nederlandse wijken. Nu zetten ongeveer 700 teams in bijna de helft van alle gemeenten zich in om de veiligheid te verbeteren. Dit blijkt uit het onderzoek ‘De burger op wacht’ van socioloog. Vasco Lub in opdracht van de Kenniswerkplaats Leefbare Wijken.

  lees meer

  Versie 3.0 CCV-schema’s VBB-systemen

  01 maart 2016

  Het CCV publiceert op 1 maart 2016 versie 3.0 van de certificatieschema’s Levering en Onderhoud VBB-systemen. De ingangsdatum van de nieuwe schema’s is 1 juni 2016, maar de schema’s kunnen al direct voor certificatie worden gebruikt.

  lees meer

  CCV-certificatieschema’s Brandmeldinstallaties versie 4.0

  01 maart 2016

  Op 1 maart 2016 heeft het CCV versie 4.0 van de CCV-certificatieschema’s Levering, Installeren en Onderhoud Brandmeldinstallaties (BMI) gepubliceerd. De ingangsdatum van de nieuwe schema’s is 1 juni 2016, maar de schema’s kunnen al direct voor certificatie worden gebruikt.

  lees meer

  Stop heling! Raak je fiets niet kwijt

  29 februari 2016

  Politiemensen hebben afgelopen vrijdag samen met medewerkers van het Fietshandhaving Parkeerbedrijf van de gemeente Breda een fietscontroleactie gehouden in het centrum van Breda. Ze controleerden zo’n tweehonderd gestalde fietsen en keken of deze als gestolen geregistreerd staan. Politie en gemeente proberen op deze manier het aantal fietsdiefstallen terug te dringen.

  lees meer

  Breda pakt georganiseerde criminaliteit aan

  26 februari 2016

  Breda maakt zich zorgen over het ondermijnende effect van georganiseerde criminaliteit. De gemeente pakt daarom niet alleen de criminele kopstukken aan maar ook de zogeheten facilitators zoals makelaars, elektriciens, notarissen en autoverhuurders. Dat schrijft raadslid.nu.

  lees meer