Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Aantal woninginbraken daalt met 9 procent in 2015

  16 maart 2016

  Het aantal woninginbraken daalde in 2015 met 9 procent, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Toch werd in één op de drie gemeenten vaker ingebroken dan in 2014. Over het algemeen registreerde de politie het afgelopen jaar 5 procent minder misdrijven dan het jaar ervoor.

  lees meer

  Drugssmokkelaars dol op Zeeland

  16 maart 2016

  Burgemeesters in Zeeland vinden dat het té gemakkelijk is om cocaïne via Zeeland het land in te smokkelen. Om deze smokkel aan te pakken, zeggen ze in het NRC, is meer politie op het water nodig.

  lees meer

  Aantal incidenten amateurvoetbal neemt toe

  15 maart 2016

  Het aantal geweldsincidenten op de amateurvoetbalvelden, in de grotere steden, neemt weer toe, zegt de KNVB. De laatste paar jaren was er sprake van een daling, maar die trend wordt nu waarschijnlijk doorbroken. Na het overlijden van een grensrechter enige jaren geleden, kwam er meer aandacht voor agressie op het veld. De KNVB vindt het belangrijk dat die aandacht blijft.

  lees meer

  Criminaliteit in Almere daalt sterk

  15 maart 2016

  De criminaliteit in Almere daalde in 2015 met 14 procent. Daarmee komt de criminaliteit in Almere op het laagste niveau in de afgelopen tien jaar. De cijfers zijn daarmee sterker gedaald dan in de rest van de regio Midden-Nederland. Vooral het aantal woninginbraken daalde erg sterk, met 26 procent.

  lees meer

  ToeZine duikt in maaltijdboxen

  15 maart 2016

  Op Toezine.nl is een artikel verschenen over de bekende maaltijdboxen. Van Streekbox tot de HelloFresh tot de Allerhande Box, deze thuisbezorgde kratten zijn een trend. Ze staan volop in de belangstelling, ook bij de toezichthouder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NWA). Hoe werkt dat toezicht op maaltijdboxen?

  lees meer

  Cybercrime mogelijk in Nationale Veiligheidsindex

  14 maart 2016

  Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) heeft een haalbaarheidsstudie gedaan naar de vraag in hoeverre cybercrime meegenomen kan worden in de Nationale Veiligheidsindex (NVI). Daarbij wordt een onderscheid gemaakt in gedigitaliseerde criminaliteit, die lijken op traditionele misdrijven maar waar meer en meer ICT bij komt kijken, en cybercrime waarbij ICT zowel middel als doel is.

  lees meer

  Extreemrechtse lone wolves krijgen te weinig aandacht

  14 maart 2016

  Moslimterrorisme slurpt zoveel aandacht van inlichtingendiensten en politiekorpsen dat ze het gevaar van extreemrechtse lone wolves, denk aan types als Anders Breivik, onderschatten. Sinds 2000 maken ze zelfs meer slachtoffers dan jihadistische eenlingen.

  lees meer

  FairWork zet arbeidsuitbuiting op de kaart

  14 maart 2016

  Vooral andere organisaties en personen zijn belangrijk bi het herkennen van slachtoffers van arbeidsuitbuiting. Dit blijkt uit het rapport ‘Zien en gezien worden’ van Fairwork. Hierin zet de stichting die zich vooral richt op mensenhandel buiten de seksindustrie ervaringen met proactieve signalering van zowel cliënten als professionals op een rij.

  lees meer