Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  ToeZine over WRR: toezichthouders kunnen meer van elkaar leren

  26 januari 2016

  De Onderwijsinspectie die de Raad van Toezicht van een scholengemeenschap op de vingers tikt. Een vernietigend rapport van de commissie-Hoekstra over het financiƫle toezicht op woningcorporatie Vestia. Interne en externe toezichthouders in de semipublieke sector zijn de laatste jaren meer in elkaars vaarwater terechtgekomen, zo valt te lezen op ToeZine.

  lees meer

  Alcohol- en drugstest bij geweldplegers

  26 januari 2016

  Op 19 januari 2016 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel aangenomen dat mogelijk maakt dat de politie geweldplegers test op alcohol- en/of drugsgebruik. De testresultaten worden vervolgens door het Openbaar Ministerie gebruikt in het justitiƫle traject. Daarom wordt de wet ook wel genoemd: wet middelentesten bij geweldplegers. De wet wordt naar verwachting per 1 juli 2016 ingevoerd.

  lees meer

  Gemeente waarschuwt: inbrekers vieren geen carnaval!

  25 januari 2016

  Gemeenten in het Zuiden van het land waarschuwen hun inwoners: wees tijdens de carnaval extra alert op woninginbraak en laat uw huis goed afgesloten achter! De kans op een inbraak is met carnaval hoger dan in de rest van het jaar.

  lees meer

  Politie zet meer in op interventieteams tegen mensensmokkel

  25 januari 2016

  Vier Flexibele Interventie Teams (FIT) van de politie gaan zich de komende maanden vrijwel volledig richten op de bestrijding van mensensmokkel en -handel. De politie inzet moet niet alleen leiden tot meer heterdaadkracht op deze vormen van criminaliteit, maar ook belangrijke informatie opleveren voor opsporingsonderzoeken.

  lees meer

  Veel inbraken in Tielse schuurtjes

  22 januari 2016

  In Tiel is het aantal inbraken in schuurtjes het afgelopen jaar flink toegenomen: 70 aangiftes in 2015, tegen 28 in 2014. Een stijging van 150 procent. Het aantal woninginbraken daarentegen is gedaald.

  lees meer

  Ouderen kwetsbaar bij brand

  20 januari 2016

  Ouderen wonen langer zelfstandig en dat maakt het risico op overlijden bij brand groter, blijkt uit onderzoek van RTV Noord-Holland en EenVandaag. Eind vorig jaar kwamen nog twee ouderen om bij branden in Hilversum en mogelijk gebeurt dat steeds vaker. Onacceptabel vinden ouderenbonden.

  lees meer

  Gemeente Amsterdam pakt illegale gokmaffia aan

  20 januari 2016

  De illegale gokactiviteiten in Amsterdam zorgen voor veel overlast, met berovingen en schietpartijen, en het trekt zware criminelen aan. Daarom gaat de gemeente dit aanpakken en panden sluiten. Deze week werd al een Turks ontmoetingscentrum gesloten.

  lees meer