Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Bestuursverbod voor faillissementsfraudeurs

  08 juni 2016

  Bestuurders die zich schuldig maken aan faillissementsfraude kunnen vanaf 1 juli bestraft worden met een bestuursverbod van maximaal 5 jaar. Hetzelfde geldt voor bestuurders die zich schuldig hebben gemaakt aan wangedrag. Het verbod is onderdeel van de Wet civielrechtelijk bestuursverbod die 1 juli in werking treedt.

  lees meer

  Bedrijfsleven en overheid helpen ex-gedetineerden aan werk

  08 juni 2016

  Ex-gedetineerden die weer aan het werk gaan, maken minder kans om weer in de criminaliteit te belanden. Met die gedachte werken het ministerie van Veiligheid en Justitie, ABN AMRO, de Start Foundation en het Oranje Fonds samen om ervoor te zorgen dat ex-gedetineerden succesvol kunnen terugkeren in de maatschappij. De partners doen dat via zogeheten Social Impact Bonds (SIB), een innovatief financieringsinstrument.

  lees meer

  Secondant: Duijf over Nationale Politie

  07 juni 2016

  Teamchef Stan Duijf in Den Bosch zet zich, samen met zijn collega’s, dagelijks in voor de leefbaarheid in Nederland. In Secondant een interview met hem. Wat zou hij willen veranderen? Stan Dujijf zou organisatie minder hiërarchisch en bureaucratisch inrichten. Dan stond de verbinding tussen politie en de burgers centraal en was er meer ruimte om te experimenteren.

  lees meer

  Toezine: burgers betrekken bij toezicht

  07 juni 2016

  De nationale ombudsman heeft een verkenning uitgevoerd of inspecties wel genoeg rekening houden met het perspectief van de burger. Immers, ons werk, ons eten, gezondheidszorg, transport, onderwijs, toezicht heeft invloed op alles in ons dagelijks leven. Reinier van Zutphen: “Het perspectief van burgers moet geborgd worden in alles wat de overheid doet.”

  lees meer

  Zorgbranches en brandweer bundelen krachten

  07 juni 2016

  De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is samen met zorgbranches en Brandweer Nederland het programma De Zorg Brandveilig gestart. Onlangs werd het programma gelanceerd met als belangrijk onderdeel www.dezorgbrandveilig.nl

  lees meer

  Veel werknemers worden gepest

  06 juni 2016

  Ruim 1,2 miljoen werknemers hadden het afgelopen jaar last van discriminatie, pesten of (seksuele) intimidatie op het werk. Dat, en vooral in combinatie met een hoge werkdruk, verdubbelt het risico op burnout klachten. Daarom start minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag een campagne om aandacht te vragen voor dit probleem.

  lees meer

  Horeca pakt agressie en geweld aan

  06 juni 2016

  Horecamedewerkers gaan niet altijd met plezier naar hun werk. Want zo’n kwart van de werknemers in de horeca krijgt te maken met agressie en geweld door derden. Daarom organiseerden ondernemers en deelnemers uit de horeca op 31 mei een dag in Amsterdam waar werd gepraat over de aanpak. De horeca wil agressie aanpakken samen met beveiligingsbedrijven en publieke diensten.

  lees meer

  Buurtbemiddeling succesvol in Rheden, Rozendaal en Doesburg

  03 juni 2016

  In Rheden, Rozendaal en Doesburg zijn vorig jaar 83 procent van de aanmeldingen buurtbemiddeling succesvol opgelost. Ook weten inwoners de weg naar buurtbemiddeling steeds beter weten te vinden. In 5 jaar tijd zijn de aanmeldingen voor buurtbemiddeling gestegen van 55 naar 111.

  lees meer