Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Brandveiligheid senioren moet beter

  07 januari 2016

  Er moeten aparte, scherpere eisen voor seniorenwoningen komen als het gaat om brandveiligheid. Dit concludeert de Brandweeracademie na een uitgebreide studie, die gisteren is verschenen.

  lees meer

  'Harm Alarm Bokaal' uitgereikt aan Rijnmond Zuid-West

  07 januari 2016

  Politiedistrict Rijnmond Zuid-West ontving in Spijkenisse de 'Harm Alarm Bokaal' uit handen van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. Het aantal woninginbraken daalde hier in december 2015 met 39 procent in vergelijking met een jaar eerder.

  lees meer

  Rotterdam wil meer doen tegen woonoverlast

  06 januari 2016

  De gemeente Rotterdam gaat meer gebiedsteams inzetten die woonoverlast tegen moeten gaan. Deze teams sporen woonoverlast en misstanden in woningen op door inzet van gemeentelijke handhavers, woonoverlastco├Ârdinatoren en bouwinspecteurs. Zo hoopt Rotterdam misstanden sneller op te sporen. In 2016 gaat het aantal teams van vijf naar elf.

  lees meer

  Minder autobranden in Den Haag tijdens jaarwisseling

  06 januari 2016

  Wat in Utrecht niet lukte, slaagde in Den Haag wel: het verminderen van het aantal autobranden tijdens de jaarwisseling. Het aantal uitgebrande auto's in Den Haag daalde van honderd naar 25. Maar in Utrecht steeg het aantal brandende auto's ondanks extra maatregelen rond de jaarwisseling van 33 naar 37. Kunnen deze steden iets van elkaar leren?

  lees meer

  Steeds meer nepagenten actief

  06 januari 2016

  Met uniform, embleem en wapen lijken ze net echt, die nepagenten. In 2015 waren er tientallen aangiftes waarbij nepagenten betrokken waren. Zoals bij de twee mannen in Chaam die ontvoerd werden door zogenaamde agenten. Hoe komen criminelen aan die uniformen en wat doet de politie hiertegen? BNR zocht het uit.

  lees meer

  Grote regionale verschillen in drukte brandweer tijdens jaarwisseling

  06 januari 2016

  De brandweer rukte dit jaar 156 keer vaker uit dan vorig jaar tijdens Oud en Nieuw. Volgens Stephan Wevers van Brandweer Nederland werd de hulp van de brandweer 4.587 keer ingeroepen. Het ging daarbij vooral om afvalbrandjes, containerbrandjes en brand in bosschages. Vorig jaar daalde het aantal uitrukken met 25 procent, mogelijk als gevolg van een strenger vuurwerkbeleid.

  lees meer

  Gratis bijeenkomst Overvallen en Opstaan

  06 januari 2016

  Zo dichtbij. Wat hebben wij eigenlijk gedaan om de overval op de winkel van de buurman te voorkomen? De impact van een overval is groot voor de slachtoffers, maar ook voor mogelijke getuigen, winkeliers en medewerkers van winkels in de buurt.

  lees meer

  Jaaroverzicht 2015 Slim Bekeken: Bijna 40 nieuwe cameraprojecten

  05 januari 2016

  In 2015 zijn 36 nieuwe gemeentelijke cameraprojecten van start gegaan. Daardoor is het aantal gemeenten in Nederland met camera's gestegen tot 172 gemeenten. Dat is 44% van alle gemeenten. De opmars van de flexibele camera en de bodycam is niet meer te stoppen: de oude vertrouwde 'vaste' camera is inmiddels bijna een zeldzaamheid aan het worden.

  lees meer

  Secondant: Terugblik 2015 in tien hoogtepunten

  05 januari 2016

  Dat in chique wijken meer wordt ingebroken dan in achterbuurten, is een mythe. Hoe dichten we de kloof tussen gemeenten en actieve burgers? De anonimiteit van vakantieparken is aantrekkelijk voor wiettelers. Secondant publiceerde een grote diversiteit aan artikelen in 2015.

  lees meer

  36 nieuwe gemeentelijke cameraprojecten van start in 2015

  05 januari 2016

  In 2015 zijn 36 nieuwe gemeentelijke cameraprojecten gestart . Daardoor is het aantal gemeenten in Nederland met camera's gestegen tot 172 gemeenten. Dat is 44 procent van alle gemeenten. De vertrouwde vaste camera lijkt een zeldzaamheid aan het worden: de flexibele camera en bodycams zijn aan hun opmars begonnen vorig jaar.

  lees meer