Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Brief streekvervoerders over maatregelen sociale veiligheid

  19 februari 2016

  De stuurgroep Sociale Veiligheid Streekvervoerders heeft een brief gestuurd aan staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu. Dijksma trekt tien miljoen euro uit voor extra maatregelen om agressie in het openbaar vervoer te verminderen. De streekvervoerders vragen haar om een eerlijke verdeling van dit geld.

  lees meer

  Ouderen vaak slachtoffer woningoverval

  18 februari 2016

  De laatste jaren neemt het aantal overvallen op woningen af. Toch zijn ouderen nog vaak het slachtoffer. Dit blijkt uit cijfers van de politie, bericht RTL Nieuws. In 2015 zijn 460 woningovervallen geregistreerd. Bij 129 zaken (28 procent) was een oudere het slachtoffer. Het gaat vaak om gewelddadige overvallen.

  lees meer

  Zeeland krijgt speciale officier voor strijd tegen georganiseerde misdaad

  18 februari 2016

  In Zeeland gaat een officier van justitie aan de slag die zich volledig richt op de aanpak van de georganiseerde misdaad. De Zeeuwse havens krijgen hierbij speciale aandacht. Tijdens een werkbezoek van minister Van der Steur (VenJ) ondertekenden politie, justitie, de douane en de Koninklijke Marechaussee een convenant over de versterkte aanpak van de georganiseerde criminaliteit.

  lees meer

  Bestuurlijke aanpak hennepcriminaliteit

  17 februari 2016

  Gemeenten spelen een belangrijke rol bij de aanpak van hennepcriminaliteit. Ze hebben namelijk voortdurend contact met verschillende ketenpartners en kunnen bestuurlijke middelen inzetten om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. Het CCV publiceerde deze week een aantal richtlijnen die gemeenten hiermee helpen.

  lees meer

  Bijeenkomst Veiligheid in Roerige tijden: maak agressie bespreekbaar

  16 februari 2016

  “Als raadsleden aftreden vanwege bedreigingen is de democratie in gevaar. De agressor wint als je stopt als raadslid.” Dit stelde één van de aanwezige raadsleden tijdens de bijeenkomst Veiligheid in Roerige tijden die vrijdag door het CCV in samenwerking met Raadslid.Nu werd georganiseerd.

  lees meer

  Terugblik symposium Woonoverlast

  16 februari 2016

  Op 4 februari vond het symposium Woonoverlast plaats met als thema: Sneller ingrijpen, oplossingsgericht werken en slachtoffers eerder helpen! Tijdens het symposium werd ook de nieuwe website over woonoverlast gelanceerd: www.hetccv-woonoverlast.nl. Uniek binnen de site is de digitale tool waarmee professionals hun eigen casus kunnen beoordelen en geschikte interventies kunnen vinden.

  lees meer

  Amsterdam bestrijdt woonfraude vaker

  16 februari 2016

  Amsterdam voert de strijd tegen illegale verhuur en woonfraude op. Daarvoor zet de gemeente een nieuwe digitale zoekmethode in. Vooral sites als Airbnb worden onderzocht. Amsterdam wil via het geautomatiseerd verzamelen van de inhoud van dergelijke boekingssites en websites veel meer illegale verhuur op het spoor komen.

  lees meer

  Meldpunt Misstanden voor financiële sector geopend

  16 februari 2016

  De Nederlandsche Bank (DNB) heeft het Meldpunt Misstanden voor professionals in de financiële sector geopend. Professionals zoals werknemers, adviseurs en juridische dienstverleners kunnen ernstige overtredingen van wet- en regelgeving tegenkomen. Denk aan fraude, corruptie, belangenverstrengeling, witwassen en financiering van terrorisme.

  lees meer