Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Platform Secondant: Gratis geld in ruil voor niet moorden

  15 april 2016

  Secondant praat de lezer graag bij over wat er elders in de wereld gebeurt. Dit keer over criminelen in de Amerikaanse stad Richmond, die 1000 dollar per maand betaald krijgen om niet te schieten. In ruil daarvoor moeten zij zich een half jaar laten begeleiden door een mentor, bijeenkomsten bijwonen en geen vuurwapengeweld plegen.

  lees meer

  Handreikingen fraudepreventie

  15 april 2016

  Het VNG Expertteam Fraudepreventie en handhaving ontwikkelde handreikingen voor gemeenten ter ondersteuning bij fraudepreventie in de Wmo 2015 en Jeugdwet.

  lees meer

  Veiligheidshuizen Heerlen en Kerkrade samen

  14 april 2016

  Binnenkort gaan de veiligheidshuizen van Heerlen en Kerkrade samenwerken vanaf de locatie stadskantoor Kerkrade. De verhuizing en de samenwerking zijn een opmaat voor een echte fusie per 1 januari 2017. In de loop van 2016 wordt uitgewerkt op welke wijze de voorgenomen fusie vormgegeven gaat worden.

  lees meer

  Slijters willen vervolging VNG

  14 april 2016

  De Koninklijke SlijtersUnie doet strafrechtelijk aangifte jegens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wegens opzettelijke uitlokking van overtreding van de Drank- en Horecawet (DHW).

  lees meer

  Hardenberg verstrekt polsbandjes aan organisatoren evenementen

  14 april 2016

  De gemeente Hardenberg verstrekt kosteloos polsbandjes aan organisaties van evenementen. De polsbandjes zijn bedoeld om leeftijdsherkenning mogelijk te maken en gebruik van alcohol onder de 18 jaar te voorkomen. Barmedewerkers zien door het polsbandje in één oogopslag wie wél en wie geen alcohol mag drinken.

  lees meer

  Interesse Dronten in Keurmerk Veilig Buitengebied

  13 april 2016

  Ook in Dronten in Flevoland is interesse voor het Keurmerk Veilig Buitengebied. Dit nieuwe keurmerk werd onlangs door het CCV geïntroduceerd en is bedoeld om oprukkende criminaliteit in buitengebieden door middel van slimme samenwerkingsverbanden een halt toe te roepen.

  lees meer