Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  TSD: pak schuldenproblematiek aan

  24 maart 2016

  Bijna één op de vijf Nederlandse huishoudens heeft, of krijgt te maken met problematische schulden. En in ongeveer 80 procent van de zorgvragen waar wijkteams mee geconfronteerd worden, speelt schuldenproblematiek een rol. De aanpak van deze problematiek verloopt traag, dat concludeert de Transitiecommissie Sociaal Domein (TSD) in haar vierde voortgangsrapportage.

  lees meer

  Secondant: De plussen en de minnen van buurtpreventie

  24 maart 2016

  De buurtwacht is sterk in opkomst in Nederland. In bijna de helft van de Nederlandse gemeenten zijn zo’n 700 buurtpreventieteams actief. Onderzoek van Vasco Lub toont aan dat zij bijdragen aan de wijkveiligheid. Maar er kleven ook risico’s aan: stigmatisering en doorgeschoten sociale controle.

  lees meer

  Nieuw: aanpak tegen oprukkende criminaliteit in het buitengebied

  24 maart 2016

  Diefstal, drugsafval en hennepkwekerijen. Boerenbedrijven en tuinders krijgen steeds vaker te maken met criminele activiteiten. In het 'Keurmerk Veilig Buitengebied' Hengelo/Vorden slaan publieke en private partijen de handen ineen om de oprukkende criminaliteit in agrarische buitengebieden het hoofd te bieden.

  lees meer

  Gevangenissen moeten sluiten

  23 maart 2016

  De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) wil de komende zes jaar minimaal acht gevangenissen en drie jeugdinrichtingen sluiten, schrijft het AD. Dit staat in het voorstel van de DJI aan de regering.

  lees meer

  Zonnepanelen in trek bij dieven

  23 maart 2016

  Zonnepanelen zijn populair. En niet alleen bij bewoners die een lagere energierekening willen. Ook dieven azen op deze panelen. Logisch want het gebruik van zonnepanelen is gestegen én ze brengen veel geld op.

  lees meer

  Europese aanpak criminele motorbendes

  22 maart 2016

  Criminele motorbendes worden gezamenlijk aangepakt door de Benelux en Duitsland. Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie ontving onlangs het bewuste Benelux-rapport ‘Tackling Crime Together’ uit handen van Benelux secretaris-generaal Jan van Laarhoven.

  lees meer

  Nog veiligere geldtransporten

  22 maart 2016

  Er wordt al samengewerkt door diverse partijen om geld- en waardetransporten beter te beveiligen en overvallen te voorkomen, maar dat kan nog beter. Daarom ondertekenden verschillende publiek-private partijen een convenant om die samenwerking te verbeteren. Acht partijen zetten hun handtekening: politie, College van Procureurs Generaal, Koninklijke Marechaussee, De Nederlandsche Bank, Koninklijke Joh. Enschedé, G4S Cash Solutions, Geldservice Nederland en SecurCash.

  lees meer