Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Pilot Kleinschalige Voorziening (KV) voor jongeren in voorlopige hechtenis

  06 juli 2016

  Het ministerie van Veiligheid en Justitie en de gemeente Amsterdam starten in september een pilot met een Kleinschalige Voorziening (KV) voor jongeren in voorlopige hechtenis in Amsterdam. In plaats van in een Justitiële Jeugdinrichting (JJI) kunnen ze nu worden geplaatst in deze voorziening. De pilot loopt tot 1 juli 2017.

  lees meer

  Naleving leeftijdsgrens alcohol en tabak verbeterd

  06 juli 2016

  De naleving van de leeftijdsgrens alcohol en tabak is in 2016 over de hele linie verbeterd. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Nuchter in opdracht van staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

  lees meer

  Veilig Wonen Dag met trendwatcher Richard van Hooijdonk

  05 juli 2016

  De aanmeldingen voor de Veilig Wonen Dag op 14 september stromen binnen. Inschrijven kan via de congressite. Een niet te missen dag voor iedereen die zich bezighoudt met veilig wonen en geïnteresseerd is in innovaties op het gebied van high impact crime. Futurist Richard van Hooijdonk luidt de dag in, deelnemers bezoeken deelsessies en een innovatiebeurs. Ook de PKVW-prijzen worden uitgereikt.

  lees meer

  ToeZine: Werken aan agressievrij werk voor boa’s

  05 juli 2016

  "Als een stadswacht een bon schrijft, dan krijgt hij of zij geen applaus." Buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) treden op tegen agressie en geweld op straat, maar krijgen er ook zelf mee te maken. Nu het eVPT niet meer bestaat, zoeken boa’s naar andere hulptroepen.

  lees meer

  Werken in agrarische sector vaak onveilig en niet eerlijk

  05 juli 2016

  Bijna de helft van de door de Inspectie SZW gecontroleerde bedrijven in de agrarische sector begaat overtredingen als het gaat om veilig werken. In een kwart van de bedrijven worden werknemers niet voldoende betaald of ze moeten te lang werken. Dit blijkt uit controles van de Inspectie SZW bij 512 bedrijven in de agrarische sector.

  lees meer

  Gratama Wetenschapsprijs voor aanpak zeer asociale en overlast gevende mensen

  04 juli 2016

  Michel Vols heeft de Gratama Wetenschapsprijs gekregen voor zijn spraakmakende onderzoek naar de aanpak van 'neighbours from hell': zeer asociale en overlast gevende mensen. Hij ontving de prijs tevens voor zijn internationale prestaties en zijn inzet voor het maatschappelijk zichtbaar maken van wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Vols is adjunct hoogleraar openbare-orderecht bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  lees meer

  Onbeperkt spreekrecht voor slachtoffers ernstige misdrijven van kracht

  04 juli 2016

  De wet die onbeperkt spreekrecht in de rechtszaal mogelijk maakt voor slachtoffers van ernstige misdrijven trad op 1 juli 2016 in werking. Slachtoffers kunnen voortaan ook zeggen wat ze bijvoorbeeld vinden van de schuld van de verdachte en wat de straf zou moeten worden. Tot nu toe mogen slachtoffers zich alleen uitlaten over wat het misdrijf voor hen persoonlijk betekent.

  lees meer

  Huis-aan-huis-artikel: Dagje (b)uit

  01 juli 2016

  De zomer komt er weer aan en veel mensen trekken erop uit: voor een dagje weg of een vakantie. Dat weten inbrekers ook. Daarom ontvangen huis-aan-huisbladen in heel Nederland van het CCV het artikel ‘Dagje (b)uit’, dat zij kosteloos kunnen overnemen in hun publicatie.

  lees meer