Product toegevoegd aan winkelmand
 

Zakelijk

Inbraakbeveiliging met BORG-keurmerk

Om de schade van diefstal en inbraak te beperken geven ondernemers jaarlijks veel geld uit aan beveiliging en verzekeringspremies. Maar hoe weet je nu wat voor jouw bedrijf de juiste beveiligingsmaatregelen zijn? En wat betekent het als je verzekeraar een BORG-certificaat eist?

Beveiligen in 3 stappen

Goede inbraakbeveiliging bestaat uit een combinatie van organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Dit doe je in 3 stappen:

  1. Het inschatten van de juiste risicoklasse met de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI 2.0).
  2. Een beveiligingsplan opstellen dat past bij het geconstateerde risico.
  3. Het professioneel installeren van de gekozen maatregelen.

Werk voor specialisten

Inbraakbeveiliging is werk voor specialisten met de juiste kennis en werkprocedures. Maak daarom gebruik van een BORG-gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Deze bedrijven worden beoordeeld door een certificatie-instelling op de levering van hun producten en/of diensten. Bovendien worden zij gecontroleerd op de bedrijfsprocessen en de deskundigheid en betrouwbaarheid van het personeel. Een BORG-gecertificeerd beveiligingsbedrijf is gespecialiseerd in bouwkundige- en/of elektronische inbraakbeveiliging. Voor goede beveiliging is het belangrijk zowel bouwkundige- als elektronische maatregelen te treffen. Het kan dus zijn dat je twee beveiligingsbedrijven nodig hebt voor de totale beveiliging van je pand.

 

Werkwijze BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf

Om te beginnen bepaalt een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf het risico met behulp van het instrument Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI). Onderdeel van de VRKI is een lijst met aantrekkelijke spullen. Op deze lijst staan goederen – variërend van babymelkpoeder tot tabakswaren en laptops – met daarbij de vermelding of deze laag, middel, hoog of zeer hoog aantrekkelijk zijn voor criminelen. De aantrekkelijkheid én de waarde van de goederen bepalen de risicoklasse van je bedrijf. De hoogte van de risicoklasse bepaalt welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn.

Het BORG-beveiligingsbedrijf maakt een beveiligingsplan voor jouw bedrijf en zorgt voor de professionele uitvoering van de bouwkundige en elektronische maatregelen. Denk aan de montage van goed hang- en sluitwerk of de aanleg van een elektronische alarminstallatie. Bovendien geeft een BORG-beveiligingsbedrijf advies over organisatorische maatregelen. Dat zijn maatregelen die je zelf kunt treffen, zoals goed sleutelbeheer of een clean desk beleid.

Veel bedrijven slachtoffer van inbraak
Diefstal is een enorme kostenpost voor winkeliers en ondernemers. Uit statistieken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 13.565 bedrijven in 2020 slachtoffer waren van een inbraak. In de meeste branches heeft zelfs meer dan 10% van de bedrijven ieder jaar te maken met één of meer inbraken.

BORG-certificaat eis verzekeraar

Met het BORG-certificaat kun je aantonen dat je bedrijfspand goed beveiligd is tegen inbraak. Een BORG-certificaat wordt alleen verstrekt door een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Bij het verzekeren van jouw pand kan een verzekeraar een BORG-certificaat eisen. Zo is de verzekeraar er zeker van dat de beveiligingsinstallatie door een echte vakman is aangelegd. Er zijn verzekeraars die korting op de premie bieden als je een BORG-certificaat kunt overleggen.