Product toegevoegd aan winkelmand
 

Zakelijk

Bedrijfswagen beveiliging

Wanneer er spullen gestolen worden uit jouw wagen, of dieven er met jouw auto vandoor gaan, dan komt de bedrijfscontinuïteit in gevaar. Daarom is het belangrijk je bedrijfswagen te beveiligen tegen inbraak of diefstal. Maar waar moet je op letten bij effectieve bedrijfswagen beveiliging? Hoe wordt de kwaliteit van voertuigbeveiliging bepaald? Wat zijn de beveiligingsklassen van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (voorheen vaak Kiwa SCM beveiligingsklassen genoemd) en wat zijn de eisen bij inbraakbeveiliging van een bestelwagen? Waar kun je een betrouwbaar en erkend inbouwbedrijf vinden voor zakelijke diefstalbeveiliging auto? Maatregelen die helpen om diefstal te voorkomen zijn bijvoorbeeld een startonderbreker, alarmsysteem of voertuigvolgsysteem met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (vroeger vaak SCM startonderbreker, SCM alarmsysteem of SCM voertuigvolgsysteem genoemd). Maar zijn deze maatregelen ook van toepassing op jouw bedrijfsauto?

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is eigenaar van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging. Met dit keurmerk heeft jouw auto tot 50% minder risico om gestolen te worden. Wij vertellen je graag hoe je de bedrijfswagen beveiliging van je wagenpark helemaal op orde kunt brengen.

Auto alarm inbouwen: Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging

Het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging staat voor kwaliteit van de ingebouwde bedrijfswagenbeveiliging, zoals alarmsystemen of voertuigvolgsystemen. Maar het zegt ook iets over de vakkundigheid van het personeel en de wijze waarop zij een auto alarm inbouwen. Ieder inbouwbedrijf dat voldoet aan de kwaliteitseisen, mag zich een ‘inbouwbedrijf CCV voertuigbeveiliging (erkend door KIWA SCM)' noemen. Er zijn honderden erkende inbouwstations in Nederland. Vind hier een erkend inbouwstation bij jou in de buurt en laat je adviseren over voertuigbeveiliging. Je kunt bij hen ook een certificaat Keurmerk CCV Voertuigbeveilliging (vroeger: SCM alarm certificaat) opvragen, zodat je voldoet aan de voorwaarden van de verzekeraar.

Vraag een erkend inbouwstation om advies

Autoalarm en voertuigvolgsystemen van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (eerder: SCM voertuigbeveiliging)

Kiwa SCM is de certificatie-instelling op het gebied van voertuigbeveiliging. Zij controleren of de beveiligingssystemen en ook de kwaliteit van de inbouwwerkzaamheden van erkende inbouwbedrijven voldoen aan de regels van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging. Vroeger sprak men van SCM goedgekeurde beveiligingssystemen, SCM alarmsysteem en SCM voertuigvolgsysteem. Tegenwoordig spreken we van beveiliging met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (goedgekeurd door Kiwa SCM).

Bedrijfsauto verzekeren

Een bedrijfsauto verzekeren is verplicht in Nederland. Dit geldt niet alleen voor een bestelauto, maar ook voor werkmaterieel verzekeren of een landbouwvoertuig verzekeren. Soms wordt bij het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering gevraagd naar de diefstalbeveiliging auto en in welke beveiligingsklasse auto de bedrijfswagen valt. Een erkend inbouwbedrijf geeft je een alarm certificaat met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (voorheen: SCM alarm certificaat) en helpt je bij bedrijfswagen beveiliging. Je toont daarmee aan dat je voldoet aan de beveiligingseisen die bij jouw voertuig passen.

Benieuwd naar de kosten voor een bedrijfsauto verzekering? Kijk bijvoorbeeld bij Independer en voer je kenteken in. Of wil je een certificaat van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (voorheen SCM alarm certificaat) aanvragen? Vind een erkend inbouwstation bij jou in de buurt.

Beveiligingsklassen Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (voorheen: Kiwa SCM beveiligingsklassen)

De juiste bedrijfswagen beveiliging gaat hand in hand met de beveiligingsklassen van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (voorheen: Kiwa SCM beveiligingsklassen). In Nederland zijn er 5 beveiligingsklassen. Bij iedere klasse horen bijpassende beveiligingsmaatregelen. Denk bijvoorbeeld aan een alarmsysteem, voertuigvolgsysteem een terugvindsysteem of een alarmsysteem met hellingshoekdetectie met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (vroeger sprak men o.a. van een SCM alarmsysteem, een SCM voertuigvolgsysteem of een SCM terugvindsysteem). Ook een startonderbreker auto kan autodiefstal voorkomen. Vraag een erkend inbouwbedrijf naar de risicoklasse waar jouw auto in valt en voorkom autodiefstal.

Landbouwvoertuigen en werkmaterieel: van beveiligen tot verzekeren

Wist je dat er jaarlijks circa 1.250 stuks werkmaterieel gestolen worden? Dit leidt niet alleen tot directe financiële schade voor de eigenaar, verhuurder of verzekeraar, maar brengt ook aanvullende problemen met zich mee. Zo duurt het bijvoorbeeld lang voordat de werkzaamheden hervat kunnen worden.

Wil je werkmaterieel verzekeren en een certificaat met het Keurmerk CCV Voerutuigbeveiliging (voorheen: Kiwa SCM erkenning)? Kijk dan voor meer informatie op de pagina over voertuigbeveiliging voor werkmaterieel.

Autodiefstal in Nederland: de cijfers

In Nederland worden jaarlijks zo’n 7.000 auto’s gestolen. Leasemaatschappijen en verzekeraars zijn zich bewust van de risico’s en willen inbraak en autodiefstal voorkomen. Zij kiezen daarom voor het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (vroeger: SCM alarm certificaat). Het aantal diefstallen van auto's met beveiliging met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging ligt aanzienlijk lager. Door te kiezen voor beveiliging met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (vroeger: SCM voertuigbeveiliging) investeer je in kwalitatieve inbraakbeveiliging voor jouw bestelwagen, vrachtwagen of personenauto.

Meer weten over voertuigbeveiliging?

Heb je nog vragen over voertuigbeveiliging voor jouw wagenpark? En wil je meer weten over de inbraakbeveiliging bestelwagen, beveiligingsklasse auto, het verzekeren van werkmaterieel of een certificaat van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (voorheen: SCM alarm certificaat) opvragen? Met optimale bedrijfswagen beveiliging kun je autodiefstal voorkomen. Zorg voor gecertificeerde voertuigbeveiliging en ontvang certificaat van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging. Hiermee is de kans groot dat de dief jouw auto met rust laat.