Product toegevoegd aan winkelmand
 

Particulier

Voertuigbeveiliging: alles over auto, motor en scooter beveiliging

Auto, motor of scooter diefstal voorkomen: is een auto stuurslot of scooteralarm voldoende? Lees op deze pagina alles over voertuigbeveiliging of ga direct op zoek naar een inbouwbedrijf bij jou in de buurt. Want goede auto beveiliging, scooter beveiliging of motor beveiliging voorkomt diefstal.

Auto beveiliging: autodiefstal voorkomen dankzij goede beveiliging

Het ene merk en type auto wordt vaker ontvreemd dan het andere. Via autodiefstalcheck.nl kun je gratis checken hoe groot het risico op diefstal van jouw auto is. Uit de cijfers van Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) blijkt dat in het eerste half jaar van 2021 Volkswagen, Toyota, Renault, Peugeot en Audi de meest gestolen automerken zijn. Bescherm je auto tegen diefstal van en uit de auto door goede autobeveiliging.

Niet alleen de auto zelf is een gewild object voor een autodief. Ook het stuurwiel, de airbag of het navigatiesysteem wordt vaak gestolen. Wist je bijvoorbeeld dat er in 2017 maar liefst 795 Audi A3’s zijn opengebroken om het stuur eruit te halen? 

Is een auto alarm of auto stuurslot voldoende om auto diefstal te voorkomen? Vraag een erkend inbouwbedrijf naar de beste auto beveiliging voor jouw auto. Zij kijken naar de risicoklasse van je auto en stemmen de voertuigbeveiliging hierop af.

Autodiefstal voorkomen: preventietips

Je kunt vandaag al maatregelen nemen om de kans op auto diefstal  te voorkomen:  

 • Parkeer je auto in een garage of op een goed verlichte parkeerplaats.
 • Laat geen dure spullen in je auto liggen.
 • Draai het stuur in stuurslot voordat je uitstapt.
 • Verlijm of nagel je kentekenplaat vast.
 • Zoek een erkend inbouwbedrijf bij jou in de buurt en maak een afspraak voor het inbouwen van bijvoorbeeld een auto alarm.

 

Diefstalcijfers auto’s, motoren en scooters in Nederland
In 2020 werden circa 6.500 personenauto’s, 12.200 scooters en 1.600 motoren gestolen in Nederland (bron: Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit). Ondanks de hoge aantallen is er een flinke daling ten opzichte van de jaren ervoor. Men investeert dan ook meer in effectieve en betrouwbare voertuigbeveiliging. Auto, motor en scooter diefstal neemt daardoor ieder jaar af.

Motorbeveiliging: de mogelijkheden om motor diefstal te voorkomen

Het aantal meldingen van motor diefstal is in het eerste half jaar van 2021 gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Ongeveer 27% van de gestolen motoren werd in het eerste half jaar teruggevonden, zo meldt het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit. Toch blijft diefstalpreventie belangrijk.

Motor diefstal voorkomen kun je doen door bijvoorbeeld beveiliging met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging (goedgekeurd door Kiwa SCM) te installeren. Denk aan een motor alarm of een motorslot. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een terugvindsysteem. Zo kun je met behulp van GPS de positie van je motor bepalen. Een erkend inbouwbedrijf bij jou in de buurt vertelt je alles over effectieve en gecertificeerde motor beveiliging en voertuigbeveiliging.

Motor diefstal voorkomen: preventietips

Wil je jouw motor beveiligen tegen diefstal door middel van enkele preventietips? Dan kun je het volgende doen:

 • Veranker je motor aan een paal of een ander vast object.
 • Bedek je motor met een beschermhoes met slot.
 • Zet je motor ook in een berging op slot.
 • Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent.
 • Zoek een erkend inbouwbedrijf om motor beveiliging zoals een motor alarm, motorslot of voertuigvolgsysteem in te laten bouwen.

Scooter beveiliging: van volgsystemen tot veilige sloten

In het eerste half jaar van 2021 werden ruim 4.400 scooters, brom- en snorfietsen gestolen. Iets meer dan 25% werd teruggevonden. In veel gevallen komt dit doordat een volgsysteem het het CCV-keurmerk is gemonteerd.

Het track & trace-systeem voor scooters is een elektronisch en volledig automatisch systeem dat met behulp van GPS de positie van de tweewieler bepaalt. Ook bestaat er een scooter alarm en scooterslot met CCV-keurmerk (goedgekeurd door Kiwa SCM). Een erkend inbouwbedrijf adviseert je graag over de mogelijkheden voor scooter beveiliging en voertuigbeveiliging. Deze erkende bedrijven Voertuigbeveiliging voldoen aan de kwaliteitseisen die het CCV stelt. De beste manier dus om scooter diefstal te voorkomen.

Scooter beveiligen: scooter diefstal voorkomen met deze tips

Staat je scooter voor de deur en wil je scooter diefstal voorkomen? Dan hebben we de volgende tips voor je:

 • Laat je scooter registeren met behulp van een zogenoemde 'tag'.
 • Gebruik minimaal twee scootersloten.
 • Koop je scooter bij een erkende bromfietshandel en controleer het framenummer.
 • Zorg dat je goed verzekerd bent.
 • Maak direct een afspraak bij een erkend inbouwbedrijf Voertuigbeveiliging en laat scooter beveiliging zoals een scooter alarm inbouwen.

Meer weten over voertuigbeveiliging? 

Wil je een auto, motor of scooter beveiligen en daarmee diefstal voorkomen? Zorg dan voor gecertificeerde voertuigbeveiliging. Hiermee is de kans groot dat de dief jouw voertuig met rust laat.