Product toegevoegd aan winkelmand
 

Over certificeren

Reinaerde

Reinaerde is een zorgorganisatie in de provincie Utrecht voor mensen met een beperking. Brandveiligheid is op ruim 200 locaties, variërend van kantoren en dagcentra tot aan complexen voor beschermd wonen, van groot belang en tegelijkertijd complex. Momenteel worstelen veel zorginstellingen met de in het Bouwbesluit verplicht gestelde inspectiecertificering. Zo ook Reinaerde.

Brandrisico

"Nog niet al onze locaties beschikken over het inspectiecertificaat, maar we zijn er volop mee bezig." Vertelt Ton Holslag, adviseur Veiligheid. "Wij hebben vooral te maken met minder of niet zelfredzame personen en met mensen die vanuit zichzelf brandrisico’s als roken, koken en elektra met zich meebrengen."

Ton Holslag (links) en Teo Grovenstein (rechts)

Maatwerk

Reinaerde is daarom altijd op zoek naar maatwerk, waarbij veiligheid voor cliënten en medewerkers voorop staat. Zo komt Reinaerde met prima oplossingen die passen bij de omgeving, cliënten en medewerkers, maar niet geheel overeen komen met de regelgeving en dat leidt tot knelpunten.

Het CCV herkent de zorgen en knelpunten waar Reinaerde tegenaan loopt. Het kwam namelijk ook naar voren in de conclusies van het onderzoek dat ActiZ en VGN eerder dit jaar lieten uitvoeren. Daarom riep het CCV een meldpunt in het leven om te ontdekken wat er misgaat in het inspectietraject van brandmeldinstallaties bij zorginstellingen.

Het CCV roept zorginstellingen op om kwesties over inspectie- en onderhoudsbedrijven te melden. Zodat het CCV – samen met de inspecteurs en onderhoudsbedrijven – kan zoeken naar structurele oplossingen.