Product toegevoegd aan winkelmand
 

Over certificeren

Model licentie-overeenkomsten certificatie en inspectie

Het CCV sluit met een certificatie-instellingen en inspectie-instellingen een licentieovereenkomst voor het mogen uitvoeren van certificatieschema’s en inspectie-schema’s. Deze overeenkomsten regelen de rechten en plichten van beide partijen, in het bijzonder het gebruik van beeldmerken en vergoedingen. De model licentieovereenkomst is een algemeen model waarbij geen onderscheid gemaakt wordt tussen een certificatie-instelling en inspectie-instelling. In een bijlage bij de licentieovereenkomst wordt aangegeven welke schema's onder de licentieovereenkomst vallen.

Instellingen die een licentieovereenkomst willen afsluiten voor een of meerdere schema's van het CCV, of het toepassingsgebied willen uitbreiden doen hiervoor een aanvraag bij het CCV. Het CCV zal dan de procedure, waar nodig, toelichten.

Voor het verwerven van accreditatie is het noodzakelijk dat de instelling het schema - onder beperkingen - kan gebruiken. Het model pre-licentie regelt de rechten en plichten van beide partijen.

Voor schema's die buiten accreditatie aangevoerd worden zal het CCV een licentieaudit uitvoeren.

Bestanden