Product toegevoegd aan winkelmand
 

Nieuws

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Aandacht voor CCV-keurmerk woningsprinklerinstallaties op bijeenkomst

  23 augustus 2022

  De Verenigde Woningsprinkler Installateurs (VWI) en European Fire Sprinkler Network (EFSN) houden op 6 oktober een informatiebijeenkomst over woningsprinklers. Op de bijeenkomst is er onder meer aandacht voor het keurmerk woningsprinklerinstallaties van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  Lees meer

  Forse stijging aantal gestolen auto’s

  25 juli 2022

  Het eerste halfjaar zijn 13% meer auto’s gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is de eerste stijging sinds 20 jaar. In totaal ging het om 2900 personenauto’s. Dit meldt het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

  Lees meer

  NEN en het CCV blijven samenwerken aan vergroten brandveiligheid

  11 juli 2022

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie (het CCV) en NEN werken sinds 6 jaar succesvol samen aan de verbetering van de praktische toepassing van normen, keurmerken en inspectie voor brandbeveiligingsinstallaties. Dat willen ze graag blijven doen en daarom hebben directeuren Patrick van den Brink (het CCV) en Gerard Rohaan (NEN) donderdag de…

  Lees meer

  CCV-keurmerk Pentesten in de race voor award

  07 juli 2022

  Het keurmerk Pentesten van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is in de race voor de Computable Awards 2022. “Fantastisch dat we genomineerd zijn voor deze mooie onderscheiding”, aldus Karin Beems, CCV-adviseur Keurmerken. Het CCV-keurmerk Pentesten is één van de 10 genomineerden in de categorie Cyber Resilience. Het…

  Lees meer

  Meer ontruimingsalarminstallaties met certificaat dankzij nieuw CCV-schema

  15 juni 2022

  Vanaf 15 juni 2022 is het CCV-certificatieschema Installeren brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties 6.0 van kracht. Installatiebedrijven voor brandmeldinstallaties kunnen nu ook installatiewerk voor ontruimingsalarminstallaties verrichten. Dit is een oplossing voor de groeiende vraag naar ontruimingsalarminstallaties met CCV-keurmerk.

  Lees meer

  BORG 2005 stopt op 1 juli

  10 mei 2022

  Sinds de publicatie van BORG-B (leveren bouwkundige beveiliging) en BORG-E (leveren alarminstallaties) wordt langzaam afscheid genomen van de BORG 2005 regeling. Inmiddels zijn zo’n 400 bedrijven overgestapt BORG-B en/of BORG-E. BORG-bedrijven die nog met de oude regeling uit 2005 werken, hebben tot 1 juli om over te stappen.

  Lees meer

  Nieuwe interpretatiebesluiten sprinklerbeveiliging

  02 mei 2022

  Voor ontwerp en aanleg van sprinklerinstallaties heeft het CCV-deskundigenpanel VBB-systemen eind maart 2022 verduidelijkende interpretaties vastgesteld. Die gaan over de te hanteren brandklassen van bouwmaterialen en over de berekening van de minimale watervoorraad.

  Lees meer

  Diefstal van katalysatoren groot probleem

  26 april 2022

  Het aantal katalysatordiefstallen in Nederland stijgt. Dit auto-onderdeel kan namelijk meer dan duizend euro waard zijn en is relatief eenvoudig te stelen. In 2021 werden er maar liefst 3.400 katalysatoren gestolen.

  Lees meer