Product toegevoegd aan winkelmand
 

Nieuws

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Aantal auto-inbraken stijgt

  01 maart 2023

  Het aantal inbraken in auto's neemt toe. De levertijd voor auto-onderdelen is lang, daardoor is het handelen in gestolen onderdelen lucratief. Criminelen hebben vooral interesse in stuurwielen, navigatieblokken en koplampen.

  Lees meer

  LIV: Stijging voertuigdiefstal zet door

  20 januari 2023

  Het aantal gestolen personenauto's is in 2022 met 11% gestegen ten opzichten van het jaar ervoor. Dat meldt het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

  Lees meer

  Harmonisatiedocument Inspectierapport PGS gepubliceerd

  15 december 2022

  Het CCV beheert 2 inspectieschema’s voor brandbeveiliging bij opslag van gevaarlijke stoffen, passend bij de richtlijnen uit de publicatiereeks gevaarlijke stoffen (PGS). Voor de uitvoering van deze twee schema’s heeft het CCV het ‘Harmonisatiedocument inspectierapport PGS’ gepubliceerd.

  Lees meer

  VRKI 2.0 versie 2023 gepubliceerd

  01 december 2022

  De VRKI 2.0 speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen, opleveren en onderhouden van (gecertificeerde) beveiligingsmaatregelen. De VRKI 2.0 versie 2023 is nu gepubliceerd.

  Lees meer

  Tweede Kamer wil mkb-keurmerk voor it-leveranciers

  30 november 2022

  De Tweede Kamer heeft een motie van VVD, SP, D66 en PvdA aangenomen voor een mkb-cyberkeurmerk voor it-leveranciers. Een cyberkeurmerk past goed bij de keurmerken voor cybersecurity van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  Lees meer

  Goede maatregelen zorgen voor forse daling aantal geclaimde bedrijfsbranden

  24 november 2022

  Installaties zoals een brandmeldinstallatie/ontruimingsalarminstallatie of een sprinklerinstallatie kunnen de brandschade fors beperken. De wijze van aanleg en onderhoud van deze installaties is erg belangrijk. Wanneer gekozen wordt voor bedrijven die werken met een CCV-keurmerk ontvang je van de werkzaamheden een certificaat. Met dit certificaat…

  Lees meer

  Concepten TB 64C en TB XX gepubliceerd voor commentaar

  11 november 2022

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft de concepten van Technisch Bulletin 64C en Technisch Bulletin XX gepubliceerd. Het is tot 1 februari 2023 mogelijk om commentaar in te dienen voor deze Technische Bulletins (TB’s) voor blussystemen.

  Lees meer

  Keurmerk Pentesten biedt houvast bij de noodzakelijke verhoging cyberweerbaarheid

  10 november 2022

  Cyberdreiging neemt steeds meer immense proporties aan. Om alle schade verzekerbaar te houden moet opgeschaald worden in digitale weerbaarheid. Hierbij is behoefte aan aantoonbare kwaliteit van cyberdiensten. Het CCV ontwikkelde samen met een andere partijen een keurmerk voor pentesten. Op 5 oktober ontving dit initiatief een Computable Award in de…

  Lees meer