Ga naar de inhoud
Aantal deelnemers
6-20 personen
Duur training
4 uur
Kosten
Op aanvraag
Datum
Op aanvraag

In deze training ga je aan de slag met de begrippen jeugdoverlast, sociale veiligheid en overlast- en veiligheidsbeleving aan de hand van een concrete casus uit jouw eigen praktijk. Je kijkt terug en blikt vooruit, stelt vast wat er moet gebeuren en wat daarvoor nodig is.

Doelgroep

Iedereen die professioneel betrokken is in het lokale netwerk van de aanpak van jeugdoverlast. Zoals medewerkers bij gemeenten, de politie, woningcorporaties en jongerenwerkorganisaties en boa’s.

Opzet

De training krijgt vorm aan de hand van een concrete casus die in jouw praktijk speelt. Voorafgaand aan de training vul je daarom een vragenlijst in. De antwoorden worden als input voor de training gebruikt.

Tijdens de training delen de deelnemers hun verwachtingen, overtuigingen en aannames over de aanpak van jeugdoverlast met elkaar, om toe te werken naar een gezamenlijk beeld of doel. Dit wordt vervolgens gebruikt om zowel op inhoud als op proces afspraken te maken. Je stelt ten slotte gezamenlijk een aantal quick wins op die jij op korte termijn uitvoert.

In de training ga je aan de slag met formats, een analysematrix, een piramide-discussie, een ideeënraamwerk, presentatie en discussie. Er is veel ruimte voor interactie.

Inplannen

Interesse in de training Aanpak jeugdoverlast? Neem contact op met Nicole Langeveld, 06 103 203 72 om de training in te plannen.