Ga naar de inhoud
Aantal deelnemers
max. 20 personen
Duur training
2,5 uur – 4 uur
Kosten
Op aanvraag
Datum
in overleg

Wil je jeugdoverlast effectief aanpakken? In de loop van de jaren hebben we hiervoor een geweldig concept ontwikkeld. De ingang is de veiligheids- en overlastbeleving in een specifieke wijk. Keer op keer blijken teams die deze workshop volgen, succesvol in hun uitvoering. Aanpak en proces lopen in deze sessie gelijk op.

Eerst duiken we in het toch al best lastige verschijnsel ‘beleving’. Het is als een nat stukje zeep: het heeft overduidelijk een rol en tegelijk glipt het telkens uit je handen. In deze dynamische bijeenkomst krijg je inzicht in hoe professionals, bewoners én jongeren veiligheid en overlast ervaren, hoe je daar grip op kunt krijgen en er zorgvuldig naar kunt handelen.

Doelgroep

Deze sessie is bij uitstek bedoeld voor professionals uit het lokale netwerk die samen in de wijk de opdracht hebben om de overlast te verminderen en de veiligheid te verhogen.

Opzet

Het uitgangspunt voor de sessie is een bestaand probleem in een wijk. Samen met je ketenpartners wil je hier een aanpak op maken die door iedereen gedragen wordt en bijdraagt aan de oplossing. Op basis van vragenlijsten krijgt het CCV inzicht in de problemen en stelt een programma op maat samen. In een gezamenlijke sessie van 2,5 tot 4 uur zetten we de eerste concrete stappen naar maatregelen en acties.

Resultaat

Deze sessie geeft een boost aan de (vernieuwde) samenwerking en biedt tegelijkertijd focus op wat je wilt bereiken. De trainers werken naar concrete opbrengsten, zodat de deelnemers daadwerkelijk aan de slag kunnen. Je ontvangt na de sessie een samenvatting van de opbrengsten. Om de opvolging van de acties zeker te stellen staan hierin de gemaakte afspraken over wie wat oppakt.

Kosten

Interesse in deze sessie? Vraag om een indicatie en neem contact op met Nicole Langeveld: nicole.langeveld@hetccv.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Review

“Het enthousiasme om met elkaar aan de slag te gaan rond dit plein was groot. De werksessie leverde een gezamenlijke kijk op over welke problemen er spelen rond het plein.”Marieke de Leeuw – gemeente Rotterdam.