Ga naar de inhoud
Aantal deelnemers
max 18 personen
Duur training
4 uur
Kosten
Op aanvraag
Datum
Op aanvraag

Willen jullie in je lokale of regionale netwerk graag samenwerken op het snijvlak van veiligheid en zorg, maar trekt de waan van de dag te veel aan jullie jas? Of misschien kan jullie samenwerking wel een positieve boost gebruiken? Dan is deze introductietraining veiligheid en zorg iets voor jullie.

Samenwerken over de domeinen van veiligheid en zorg heen is vaak een flinke uitdaging. Dagelijkse werkzaamheden maken dat veel professionals die wel willen samenwerken, daar toch niet of onvoldoende aan toekomen. Het krijgt te weinig prioriteit. Terwijl het wel nodig is om samen de beste hulp te geven aan mensen met (zeer) complexe problemen. En dus resultaat te boeken. Voor andere professionals geldt dat de samenwerking een positieve boost kan gebruiken. Omdat deze wat sleets of plichtmatig is geworden; er zit weinig pit meer in en de energie stroomt niet. Dan zit er geen ziel meer in. Terwijl je ook dat juist nodig hebt om samen mooie resultaten neer te zetten én inwoners echt verder te helpen in hun leven. Met deze basistraining veiligheid en zorg geef je de samenwerking (weer) nieuwe energie en enthousiasme.

Samen aan de slag in de basistraining Veiligheid en Zorg

Kernwoord van deze dag is ‘samen aan de slag’. Door cases door te nemen, verken je met elkaar wat jullie mogelijkheden en onmogelijkheden zijn, en waar dus de uitdagingen liggen. Daarover het gesprek voeren en met elkaar ontdekken van nieuwe invalshoeken, is de echte en leukste uitdaging. Terwijl we dat doen, komen verschillende thema’s op veiligheid en zorg aan bod. Samen krijgen jullie inzichten over de relevante onderwerpen. Denk aan multiproblematiek, woonoverlast en jeugdproblemen in combinatie met overlast- en veiligheidsbeleving in de wijk. We verkennen ook met elkaar hoe de meldingsbereidheid kan worden verhoogd en hoe je samen kunt blijven innoveren in de samenwerking. Er valt zoveel te ontdekken, doen jullie mee?

Doelgroep

Deze training is voor veiligheidsprofessionals en professionals uit het sociaal domein die binnen een gemeente met elkaar werken op het snijvlak van veiligheid en zorg. Deze training is dus in principe voor professionals die deelnemen aan een bestaande of nog op te richten samenwerking.

Is jouw vraag een andere, bel dan vooral even met Leonie Aarsen voor overleg: 06 27 06 74 00. Mailen naar leonie.aarsen@hetccv.nl kan natuurlijk ook. 

Resultaat

Deze training geeft een boost aan de samenwerking in het lokale of regionale netwerk. Deelnemers weten elkaar na deze training (weer) te vinden. Gezamenlijke afspraken worden gemaakt en/of beter nagekomen. Door bovendien praktisch aan de slag te gaan met cases hebben deelnemers meer zicht gekregen op de thema’s die spelen.

Kosten

Heb je interesse in deze training? Neem contact op met Leonie Aarsen om de mogelijkheden te bespreken en voor eenprijsopgave. Mail naar leonie.aarsen@hetccv.nl of bel  06 27 06 74 00.