Product toegevoegd aan winkelmand

Het CCV helpt


Wie zijn we en wat doen we?

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) werkt aan een veilig en leefbaar Nederland. Daarvoor bieden we kennis, instrumenten, voorlichtingsmateriaal en advies op maat gericht op veilig wonen, veilig werken en veilig leven. 

Samenwerken

Samenwerking vinden wij essentieel voor een veilig en leefbaar Nederland. Ons motto is niet voor niets: veiligheid maken we samen. Wij zijn sterk in partijen bij elkaar brengen, samenwerking initiëren en faciliteren. Daarvoor onderhouden we een uitgebreid netwerk. Via dat netwerk kunnen we goed inspelen op actuele ontwikkelingen en veiligheidsvraagstukken die op lokaal niveau leven. Zo dragen we bij aan een veilig en leefbaar Nederland.

Concreet doen we dat door:

Veilig en leefbaar

In al onze producten en diensten staat de wens van de klant centraal. Het CCV verricht activiteiten gefinancierd uit de subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarnaast bieden we in opdracht maatwerk. In dat geval bieden we oplossingen die inzetbaar zijn voor jouw specifieke vraag. Je kunt daarbij denken aan procesbegeleiding, alliantievorming, effectmetingen, evaluaties en projectleiderschap. 

Voorbeeld: Slimme bril voor security en safety

Slimme brillen bieden veel mogelijkheden op het gebied van security en safety, vanwege de ingebouwde camera, het gebruik van apps, de gps-functionaliteit en draadloze communicatiemogelijkheden. Met deze slimme bril kunnen agenten live-beeld uitwisselen met de meldkamer, terwijl ze hun handen vrijhouden. Deze bril is ontwikkeld door het bedrijf Twnkls en wordt samen met het CCV ingezet in het veiligheidsveld. Om te testen hoe de bril in de veiligheidspraktijk werkt, draaide het CCV een pilot tijdens een evenement in het Gelredome.

Contact

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen doen? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek.