Product toegevoegd aan winkelmand

Over certificeren


Waarom certificeren?

Veel bedrijven zijn slachtoffer van criminaliteit en brand terwijl zij geïnvesteerd hebben in preventiemaatregelen. Kiezen voor certificering, kan onnodig leed voorkomen. Het belang van certificering voor u als afnemer wordt in onderstaand filmpje in 2 minuten uitgelegd. 

Certificering geeft de afnemer zekerheid

De afnemer herkent een gecertificeerd bedrijf aan het bijbehorende keurmerk. Na levering ontvangt deze een certificaat als kwaliteitsbewijs. 

Een onafhankelijke certificatie-instelling controleert steekproefsgewijs of de afgesproken kwaliteit volgens het certificatieschema wordt geleverd. Ook kijkt deze hoe de leverancier omgaat met klachten, documentbeheer en rapportages. Als dit niet volgens de afgesproken normen is, dan volgt er een sanctie en kan het bedrijf zijn certificatie verliezen.

Mocht een afnemer toch ontevreden zijn over de geleverde preventiemaatregelen, dan kan hij de klacht indienen en laten onderzoeken door de onafhankelijke certificatie-instelling. Certificatie geeft de afnemer dus zekerheid van kwaliteit. En de afnemer weet zeker dat zijn belangen onafhankelijk worden behartigd.

Certificering is sterk onderscheidend

Voldoen aan de kwaliteitsnormen voor certificering, vergt voor de leveranciers toch een extra investering?  Wie bekostigt dat? De kwaliteit van certificering vraagt een investering van zowel de klant als de leverancier. Beide partijen verdienen dat op een ander wijze weer terug. De kans op brand-, en criminaliteitsschades neemt door strikte procedures aanzienlijk af. Dat versterkt de bedrijfscontinuïteit van de klant én beperkt het aansprakelijkheidsrisico van de leverancier.

Certificatie geeft de klant tevens de zekerheid van de juiste investering aan preventiemaatregelen. Dat scheelt veelal geld én voorkomt schijnveiligheid. Door bijkomend onderhoud, gaan zowel de klant als de leverancier een lange termijn relatie aan waarbij het draait om veiligheid en vertrouwen.

Certificering is zowel voor de afnemer als de leverancier een sterk onderscheidend vermogen in een ondoorzichtige, commerciële markt. Het voorkomt leed, onnodige investeringen en versterkt de lange termijn relatie tussen de afnemer en de leverancier. Maak een verstandige keuze, kies voor certificering.

Lees meer over vakman worden, inhuren van een vakman of kijk bij de Praktijkvoorbeelden.