Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Filter nieuwsberichten

  Het CCV werkt aan risicomodel en keurmerk Cybersecurity

  21 december 2018

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) werkt op allerlei terreinen aan cybersecurity. Zo ook de afdeling Keurmerken van het CCV waar een nieuw risicomodel en keurmerk worden ontwikkeld in samenwerking met diverse partijen. Deze zijn bedoeld om de cyberweerbaarheid van het bedrijfsleven te vergroten.

  lees meer

  Geoptimaliseerde VRKI 2.0 vanaf 1 januari 2019 van kracht

  18 december 2018

  De definitieve versie VRKI 2.0-2019 is vandaag is gepubliceerd. Fouten en onduidelijkheden zijn verholpen. Vanaf 1 januari 2019 kunnen bouwkundige en elektronische beveiligers met deze versie aan de slag om het inbraakrisico van woningen en bedrijfsgebouwen te bepalen en bijpassende beveiligingsmaatregelen kiezen.

  lees meer

  Versie 5.0 van het CCV-keurmerk BMI gepubliceerd

  17 december 2018

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft op 15 december 2018 versie 5.0 van de CCV-keurmerken Leveren, Installeren en Onderhoud van Brandmeldinstallaties (BMI) gepubliceerd. De ingangsdatum van de nieuwe versies is 1 april 2019, maar ze kunnen al direct voor certificatie worden gebruikt. Je vindt de nieuwe versies op de website van het het CCV.

  lees meer

  Let op! Ongeldige VRKI 2.0-2019 in omloop

  10 december 2018

  Er is een ongeldige VRKI 2.0-2019 en een ongeldige VRKI-kaart 2019 in omloop. Het gaat hier om werkdocumenten uit het werkteam. De laatste aanpassingen in deze documenten worden deze week doorgevoerd. De officiële versie van de VRKI 2.0-2019 en de VRKI-kaart 2019 worden op 18 december officieel gepubliceerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). De documenten zijn dan hier te vinden.

  lees meer

  Effectieve brandbeveiliging voor kwetsbare ouderen

  05 december 2018

  Volgens het CBS neemt de levensverwachting van Nederlanders toe. Dit betekent dat ouderen langer zelfstandig thuis, in verzorgings- of pleeghuizen blijven wonen. Belangrijk om te beseffen is dat ouderen met fysieke en/of mentale beperkingen kwetsbaar zijn en een grotere kans maken om slachtoffer te worden bij brand.

  lees meer

  Certificatieafspraken voor brandveiligheidskeurmerken

  05 december 2018

  Bij uitvoering van de CCV-keurmerken komen soms onduidelijkheden naar boven waarin het keurmerk niet voorziet of waar het schema onvoldoende houvast biedt waardoor verschillen in beoordeling kunnen ontstaan. Toch moeten keurmerkbeoordelingen eenvormig worden uitgevoerd. Zo zijn er voor enkele keurmerken voor brandveiligheid oplossingen bedacht die zijn vastgelegd in certificatieafspraken.

  lees meer

  Zoek nu nog makkelijker een inbraak- of brandbeveiliger via ‘Vakman’

  29 november 2018

  De webpagina ‘Vakman’ op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is vernieuwd. Zo is onder meer de zoekfunctie verbeterd, zodat in een mum van tijd de juiste vakman op het gebied van inbraak- en/of brandbeveiliging is gevonden. “Mensen die nu een categorie kiezen en daarna in het zoekveld klikken, krijgen gelijk een uitklapscherm met alle zoekfilters”, vertelt CCV-adviseur Gisela van Blokland over de nieuwe mogelijkheden.

  lees meer