Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Filter nieuwsberichten

  Monitor helpt gemeenten bij doorgronden taken Sociaal Domein

  05 februari 2016

  De monitor Sociaal Domein helpt gemeenten om te signaleren, te sturen en om beleid te (her)formuleren. De monitor laat onder andere zien hoeveel jongeren in een gemeente in de jeugdhulpverlening zitten. Ook wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel ouderen ondersteuning krijgen vanuit de Wmo en hoeveel mensen gebruik maken van meerdere regelingen over de drie wetten heen.

  lees meer

  Ouderen kwetsbaar bij brand

  20 januari 2016

  Ouderen wonen langer zelfstandig en dat maakt het risico op overlijden bij brand groter, blijkt uit onderzoek van RTV Noord-Holland en EenVandaag. Eind vorig jaar kwamen nog twee ouderen om bij branden in Hilversum en mogelijk gebeurt dat steeds vaker. Onacceptabel vinden ouderenbonden.

  lees meer

  Webcolleges jeugdreclassering speciaal voor gemeenten

  19 januari 2016

  Speciaal voor gemeenten liet de VNG een serie van vier webcolleges over jeugdreclassering maken. De onderwerpen die onder andere aan bod komen: door wie en wanneer wordt jeugdreclassering opgelegd, en wat kan een gemeente van de jeugdreclasseerder verwachten.

  lees meer

  Toetsingskaders Inspectie Jeugdzorg online

  08 januari 2016

  De Inspectie Jeugdzorg stelt op haar website alle toetsingskaders beschikbaar die gehanteerd worden bij het toezicht van de inspectie. Op grond van de scores op deze toetsingskaders beoordeelt de inspectie de kwaliteit van bijvoorbeeld de hulp aan jeugdigen.

  lees meer