Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws detail


Het CCV vertelt de brandweer over inspectie

Samen met Brandweer Nederland en inspectie-instellingen organiseert het CCV informatiebijeenkomsten bij Veiligheidsregio’s door het hele land. Op dinsdag 24 oktober vond de eerste in een reeks van 5 informatiebijeenkomsten plaats in Oosterhout. Brandweerfunctionarissen krijgen meer informatie over inspectie van brandbeveiligingsinstallaties, opslag van consumentenvuurwerk en gevaarlijke stoffen. 

Foto van de informatiebijeenkomst

Inspectie: wat levert het op? 

In de dagelijkse praktijk hebben sommige brandweerfunctionarissen te maken met inspectie van brandbeveiligingsinstallaties volgens het Bouwbesluit, brandbeveiliging van opslag gevaarlijke stoffen en/of consumentenvuurwerk. Het CCV beheert deze inspectie-schema’s en de inspectie-instellingen voeren de inspecties uit. Maar hoe werkt zo’n inspectie precies? Wat levert het op? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens de informatiebijeenkomsten. 

Hoge opkomst

Dat het onderwerp leeft in het land, blijkt uit de grote hoeveelheid aanmeldingen die het CCV heeft ontvangen. En ook tijdens de interactie tussen zaal en sprekers bij de eerste bijeenkomst. In zijn welkomstwoord benadrukte Noud Bruinincx, voorzitter van het Landelijk Netwerk Risicobeheersing van Brandweer Nederland, dat het belangrijk is dat brandweer en inspectie-instellingen elkaars werkwijze kennen. De levendige discussie tussen deelnemers en inspecteurs ter afsluiting toonde het nut van de bijeenkomst.

Interesse?

Er zijn nog informatiebijeenkomsten op 30 oktober (Zwolle), 3 november (Rotterdam, vol), 13 november (Meppel) en 16 november (Dronten). Heeft u te maken met inspectie van brandbeveiligingsinstallaties, opslag van consumentenvuurwerk en gevaarlijke stoffen? Neem dan contact op via infobrand@hetccv.nl.