Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws detail


Cyberveilig Nederland bestaat 1 jaar

Cyberveilig Nederland bestaat 1 jaar. Wat begon met 8 enthousiaste founding partners is inmiddels gegroeid tot een vereniging met ruim 40 leden vanuit uiteenlopende takken in de cybersecurity-branche. Cyberveilig Nederland maakt deel uit van het College van Belanghebbenden Cybersecurity van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In het college wordt gewerkt aan onder meer een risicomodel en keurmerk voor de sector.

Het risicomodel en keurmerk zijn bedoeld om de cyberweerbaarheid van het bedrijfsleven te vergroten.

"Door het risicomodel weet de ondernemer dat het advies past bij zijn situatie."

Martine Hoofwijk, adviseur bij het CCV en projectleider van dit project vertelt: “Het model biedt ondernemers, leveranciers en verzekeraars zicht op de risico’s met betrekking tot informatiebeveiliging. Tevens geeft het model bij elke risicoklasse het gewenste niveau van de te nemen beveiligingsmaatregelen. Hierdoor weten de ondernemer dat het advies past bij zijn situatie en kan hij beveiligingsmaatregelen nemen die op maat zijn voor zijn bedrijf. Die maatregelen zijn gericht op organisatie, techniek én de mens.”

Nederland loopt voorop

Cyberveilig Nederland heeft het belang van cybersecurity het afgelopen jaar nadrukkelijk op de kaart gezet.  De brancheorganisatie is actief deelnemer in de Nationale Cyber Security Alliantie, die is ontstaan vanuit de Nationale Cyber Security Agenda. Ook heeft de vereniging input geleverd ten behoeve van de Defensie Cyber Strategie en zijn meerdere gesprekken met kamerleden gevoerd.

'Nederland is een interessant doelwit voor cybercriminelen.'

Petra Oldengarm, directeur Cyberveilig Nederland: “Nederland loopt qua digitale infrastructuur voorop, en daarmee zijn we ook gelijk een interessant doelwit. Security is noodzaak, maar biedt ook kansen. Die positieve kant willen we de komende tijd nog meer kracht bijzetten.”

Lees ook het artikel: Het CCV werkt aan risicomodel en keurmerk cybersecurity

In het dossier Cybercrime van het CCV lees je meer over het risicomodel en keurmerk Cybersecurity.