Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Filter nieuwsberichten

  BORG Bouwkundige beveiliging ter inzage

  03 januari 2018

  Het CCV heeft de BORG 2005 regeling samen met vertegenwoordigers van beveiligingsbedrijven, certificatie-instellingen en verzekeraars vernieuwd. Er is gekozen om de BORG regeling op te splitsen in bouwkundige beveiliging (BORG B) en elektronische beveiliging (BORG E). De vernieuwde BORG B regeling is afgerond en is ter inzage gepubliceerd.

  lees meer

  Keurmerk Voertuigbeveiliging in beheer van het CCV

  19 december 2017

  Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) heeft het beheer van het Keurmerk Voertuigbeveiliging overgedragen aan het CCV. Voor het CCV is het een mooie aanvulling op de preventie- en certificeringsactiviteiten waaronder de Verbeterde Risicoklasse-indeling en het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

  lees meer

  Brandveiligheid: meer dan alleen een inspectiecertificaat

  12 december 2017

  Reinaerde is een zorgorganisatie in de provincie Utrecht voor mensen met een beperking. Brandveiligheid is op ruim 200 locaties, variërend van kantoren en dagcentra tot aan complexen voor beschermd wonen, van groot belang en tegelijkertijd complex.

  lees meer

  NEN publiceert nieuwe norm voor brandmeldinstallaties

  08 december 2017

  Begin december verscheen de nieuwe norm NEN 2535:2017 'Brandveiligheid van gebouwen - Brandmeldinstallaties - Systeem- en kwaliteitseisen en projectierichtlijnen'. Deze norm geeft regels voor het ontwerp, de uitvoering, de compatibiliteit en de kwaliteit van de te installeren brandmeldinstallatie.

  lees meer

  Deskundigenpanel VBB-systemen schept duidelijkheid

  06 december 2017

  In de praktijk komen vakmensen die werken met de CCV-conformiteitsschema’s situaties tegen waar de norm of de eisen onduidelijk zijn. Op dat moment komt het deskundigenpanel in beeld. Het panel bestaat uit technisch-inhoudelijke deskundigen die samen de norm en/of de eisen interpreteren. Indien iedereen het met elkaar eens is over de juiste interpretatie, wordt er een zogenaamd interpretatiebesluit genomen. Op basis van het overleg met het deskundigenpanel VBB-Systemen in november heeft het CCV de volgende interpretatiebesluiten gepubliceerd.

  lees meer

  Geslaagde samenwerking met Brandweer Nederland en inspectie-instellingen

  29 november 2017

  Ruim 175 brandweerfunctionarissen kregen de afgelopen 2 maanden meer informatie over inspectie van brandbeveiligingsinstallaties, opslag van consumentenvuurwerk en gevaarlijke stoffen. Mede dankzij de hoge opkomst, inhoudelijke discussies en enthousiaste reacties, kijkt het CCV terug op een geslaagde samenwerking met Brandweer Nederland en Inspectie-Instellingen.

  lees meer

  Markt reageert op nieuwe naam VRKI

  24 november 2017

  Eerder dit jaar is er gekozen voor een nieuwe naam voor de VRKI. De nieuwe naam zou de volgende fase inluiden naar de vernieuwing van het instrument. De markt reageerde echter massaal op dit besluit. Ze liet weten een nieuwe naam niet wenselijk te vinden, omdat de naam VRKI een heel sterk merk is.

  lees meer

  Inspectieproces in beeld

  09 november 2017

  Gebruikers van een gebouw zijn verantwoordelijk voor de brandveiligheid van het pand. Daarom laten zij gecertificeerde brandblussystemen aanleggen en regelmatig onderhouden. De brandbeveiliging heeft de veiligheid van personen, het beperken van materiële schade en bedrijfscontinuïteit als doel.

  lees meer