Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Filter nieuwsberichten

  Veranderingen voor PAC’s en toezichtcentrales in het verschiet

  16 juli 2018

  De wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (WPBR), de bijbehorende regeling beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (RPBR), de Europese norm voor PAC’s (EN 50518) én het CCV PAC-schema worden binnenkort gewijzigd. Al deze veranderingen brengen verwarring bij Nederlandse Particuliere Alarmcentrales (PAC’s) en toezichtcentrales. Volgens de wet moet een Particuliere Alarmcentrale (PAC) een vergunning hebben. Voor het verkrijgen van een vergunning is een certificaat nodig. Dit certificaat wordt afgegeven op basis van het CCV PAC-schema of conform de norm NEN-EN 50518. Het CCV biedt de komende periode daarom meer duidelijkheid en gaat en alarm- en toezichtcentrales informeren over de laatste stand van zaken.

  lees meer

  CCV-adviseur helpt Poolse ondernemers met brandveiligheid

  25 juni 2018

  "Voor goede brandbeveiliging heb je een goed concept nodig, en betrouwbare certificatie en inspectie", was de boodschap die Willem van Oppen van het CCV zijn Poolse toehoorders 22 juni meegaf op het uitwisselingsseminar op de Nederlandse ambassade in Warschau.

  lees meer

  Ondernemer die werd overvallen: “De groepstraining Veiligheid heeft me goed geholpen”

  18 juni 2018

  Een heel positieve ervaring. Zo kijkt ondernemer Harry Muller terug op de CCV-groepstraining Veiligheid die hij eind 2017 volgde in Almere Haven. De ondernemer en voorzitter van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) in Almere Haven vond het leerzaam. “Een paar weken na de training werd ik daadwerkelijk zelf overvallen. En natuurlijk is het erg schrikken, maar ik wist dankzij de training wel wat ik moest doen. Ik was heel blij met wat ik had geleerd in de training.”

  lees meer

  Harmonisatieafspraak voor stilalarm zonder oplaadrek

  07 juni 2018

  Een inspecteur moet bij een stilalarminstallatie altijd het rek met de opladers van bijvoorbeeld de piepers controleren. Maar tegenwoordig werken stilalarminstallaties steeds vaker op batterijen. Mag een inspecteur dit goedkeuren? Dit is nu vastgelegd in een harmonisatieafspraak door het Deskundigenpanel.

  lees meer

  NPR 2576 Functiebehoud bij brand - Richtlijn voor transmissiewegen gepubliceerd

  08 mei 2018

  Na het uitkomen van NEN 2535:2017, de wijzigingsbladen NEN 2575-2/A1 en NEN 2575-3/A2 en recent nog de NEN 2654-2:2018, is het tijd voor een nieuwe versie van de NPR 2576. Deze beschrijft hoe een transmissieweg (bekabeling, ophanging en montage) bij brand kan voldoen aan de gestelde prestatie-eis, welke alternatieven er mogelijk zijn en vooral ook hoe een en ander kan worden gecontroleerd. Dit is van groot belang om een juiste en certificeerbare installatie te maken.

  lees meer

  CCV breekt lans voor preventie in aanpak criminaliteit: "Het blijft een kwestie van voorkomen"

  07 mei 2018

  “Preventie zorgt voor een daadkrachtige aanpak van problemen, nog voordat ze uit de hand lopen. Iedere euro die aan de voorkant wordt besteed, betaalt zich dubbel en dwars terug!” Dit stelt Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vandaag in aanvulling op het onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistieke (CBS) over dalende criminaliteitscijfers.

  lees meer