Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Filter nieuwsberichten

  Gewijzigd certificatieschema Particuliere Alarmcentrales gepubliceerd

  02 juli 2019

  Per 1 april 2019 is de gewijzigde Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (RPBR) van kracht. Hierbij moeten Videotoezichtcentrales (VTC’s) voldoen aan de eisen voor Particuliere Alarmcentrales (PAC), namelijk een vergunning op basis van het CCV-certificaat Particuliere Alarmcentrales.

  lees meer

  Het CCV publiceert versie 4.0 schema’s VBB-installaties

  28 juni 2019

  Op maandag 1 juli 2019 heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) versie 4.0 van de certificatieschema’s Leveren en Onderhoud voor vastopgestelde brandbeheersings- en brandblussystemen (VBB) gepubliceerd. De ingangsdatum van de nieuwe schema’s is 1 december 2019. Maar de schema’s kunnen al direct voor certificatie worden gebruikt. Je vindt de nieuwe schema’s bij certificatie & inspectie op de website van het CCV.

  lees meer

  Interpretatie rookbeheersingsinstallaties

  11 juni 2019

  Bij rookbeheersingsinstallaties bestond er onduidelijkheid over de interpretatie van het begrip voedingskabel in een brandveilig gebouw installeren. Het deskundigenpanel Rookbeheersingsinstallaties heeft hierover in mei 2019 een interpretatiebesluit gepubliceerd.

  lees meer

  Harmonisatie storingsmeldingen brandmeldinstallatie

  03 juni 2019

  De harmonisatieafspraak over storingsmeldingen door brandmeldinstallaties is op 3 juni 2019 gepubliceerd door het CCV. Een harmonisatieafspraak is een afspraak voor inspectie-instellingen voor eenduidige beoordeling van een vaker voorkomende situatie, die op verschillende manieren kan worden uitgelegd.

  lees meer

  Eisen Keurmerk Voertuigbeveiliging aangescherpt voor auto’s met keyless entry

  03 juni 2019

  De contactloze autosleutel: zowel een vloek als een zegen. De eigenaar van een auto met keyless entry hoeft de sleutel enkel bij zich te dragen om de auto te openen. Handig, toch? Helaas is het signaal dat door de autosleutel wordt uitgezonden in veel gevallen makkelijk te verlengen, waardoor het stelen van een voertuig een fluitje van een cent blijkt. Deze vorm van diefstal, ook wel relay attack genoemd, blijkt inmiddels populairder dan het intikken van het autoruitje. Daarom scherpt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) per 1 juli 2019 de eisen van het Keurmerk Voertuigbeveiliging aan.

  lees meer

  NEN en het CCV breiden samenwerking uit

  28 mei 2019

  NEN en het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) werken sinds 2016 samen om de wildgroei in normen en regels voor brandblusinstallaties aan te pakken. De succesvolle samenwerking is reden om deze te continueren en zelfs uit te breiden. Op 27 mei sloten directeuren Van Terwisga (NEN) en Van den Brink (het CCV) twee convenanten voor een periode van drie jaar. Naast de verlenging van het convenant voor brandblusinstallaties werd ook een convenant voor brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties ondertekend.

  lees meer

  CCV-website Vakman uitgebreid

  22 mei 2019

  Op de CCV-website Vakman kunnen mensen nu een compliment geven of een klacht indienen wanneer gebruik is gemaakt van een bedrijf voor brand- en/of inbraakbeveiliging. Maandelijks gebruiken duizenden bezoekers deze zoekmachine om een geschikte vakman te vinden.

  lees meer

  Het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging werkt!

  14 mei 2019

  Donderdag 9 mei waren verzekeraars en andere organisaties binnen de auto-industrie te gast op het event ‘Van voertuigbeveiliging naar databeveiliging’ in Eindhoven dat werd georganiseerd door Kiwa SCM en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  lees meer

  De VKRI 2.0 in 2019: nieuwe voordelen voor de markt

  29 april 2019

  De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) is een beproefd instrument om inbraakrisico's te bepalen en vervolgens passende maatregelen te nemen. Vorig jaar verscheen onder de noemer VRKI 2.0 een grondig vernieuwde versie. Sinds 1 april geldt de VRKI 2.0 versie 2019. Wat is er veranderd en welke ontwikkelingen heeft de toekomst in petto?

  lees meer

  Week van de Veiligheid 2019: 7 tot en met 13 oktober

  17 april 2019

  Begin oktober is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Voor gemeenten, ondernemers en politie hét moment om met de vraag ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’ het onderwerp veiligheid extra onder de aandacht te brengen van inwoners, ondernemers en hun medewerkers. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober, neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen en inbraken toe. De voorbereidingen voor de editie van 2019 zijn in volle gang. Doe ook mee!

  lees meer