Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Verslag Landelijke Vuurwerkdag 2017

  18 oktober 2017

  Kenniscentrum InfoMil/Rijkswaterstaat en de Landelijke Werkgroep Vuurwerk coördinatoren (LWVC) organiseerden deze maand voor de tweede keer een Landelijke Vuurwerkdag. CCV-adviseur Willem van Oppen stond in een geanimeerde sessie stil bij de CCV-richtlijn Brandbeveiliging Consumentenvuurwerk.

  lees meer

  CCV publiceert inspectieschema’s PGS

  16 oktober 2017

  Op 16 oktober zijn de 2 CCV-inspectieschema’s voor brandbeveiliging van opslag gevaarlijke stoffen gepubliceerd. Een inspectieschema voor beoordeling van het uitgangspuntendocument (UPD-PGS), en een inspectieschema voor beoordeling van de brandbeveiligingsinstallatie (BB-PGS).

  lees meer

  Het CCV samen met certificatie- en inspectie-instellingen op Amsterdam Security Expo

  06 oktober 2017

  Van 31 oktober tot en met 2 november staat RAI drie dagen lang in het teken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beveiliging en (brand)veiligheid tijdens de Amsterdam Security Expo. Certificatie- en inspectie-instellingen geven samen met het CCV acte de présence tijdens deze grootste vakbeurs in de Benelux. Zij vertellen over het belang van certificering en inspectie en de wijze waarop de bezoekers zich ermee kunnen onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.

  lees meer

  Nieuwe aanpak om stranden veiliger te maken

  04 oktober 2017

  Op het strand van Katwijk aan Zee werd vandaag de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt. Een unicum, want het is de eerste keer dat dit KVO voor een recreatiegebied wordt uitgereikt. Het keurmerk geeft aan dat ondernemers, gemeente, politie en brandweer structureel samenwerken om het strand veiliger te maken en te houden. De ster werd uitgereikt door CCV-directeur Patrick van den Brink. Het CCV begeleidde het project de afgelopen maanden. Minister Blok van Veiligheid en Justitie was ook bij de uitreiking aanwezig.

  lees meer

  CCV publiceert licentietarieven 2018

  22 september 2017

  Het CCV heeft de tarieven voor het uitvoeren van certificatieschema’s en inspectieschema’s voor 2018 gepubliceerd. De tarieven zijn vastgesteld door het CCV en gelden van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018.

  lees meer

  Eerste licentieovereenkomst woningsprinklerinstallaties een feit

  07 september 2017

  Het CCV heeft in samenwerking met stakeholders zoals de brandweer en installateurs een certificatieschema woningsprinklerinstallaties ontwikkeld. CIBV heeft als eerste certificatie-instelling een licentieovereenkomst met het CCV gesloten om het certificatieschema te mogen gebruiken.

  lees meer

  Keurmerk voor cyberrisico’s

  01 september 2017

  Nederland ICT, het Verbond van Verzekeraars en het CCV houden oriënterende gesprekken over de ontwikkeling van een keurmerk voor cyberrisico’s. Centraal staat een methode die bepaalt welk risico er is en op welk niveau moet worden beveiligd. Dit model lijkt op het model voor fysieke inbraakrisico’s (VRKI).

  lees meer