Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Handreiking UPD voor VBB-systemen gepubliceerd

  11 augustus 2017

  De handreiking voor het opstellen van een Uitgangspunten Document (UPD) voor Vastopgestelde Brandbeheersings- en Brandblussystemen (VBB-systemen) is gepubliceerd op de website Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen.

  lees meer

  Het CCV opent meldpunt voor kwesties bij brandmeldinstallaties

  30 juni 2017

  Het CCV heeft een meldpunt geopend voor kwesties tussen inspectie-instellingen en onderhoudsbedrijven bij brandmeldinstallaties bij zorginstellingen. Aanleiding is het onderzoeksrapport 'Inspectiecertificering in de zorg' van ActiZ en VGN dat 22 juni 2017 werd gepubliceerd.

  lees meer

  Trigion structureert proces met CCV-Certificatieschema PAC

  27 juni 2017

  De AlarmServiceCentrale van Trigion in Schiedam bestaat sinds 1983 en is de eerste door het ministerie van Veiligheid en Justitie erkende meldkamer in Nederland. Certificering is na al die jaren dan ook verweven tot in de haarvaten van de organisatie. Wat betekent dit voor de dagelijkse operatie? En wat is de toegevoegde waarde ervan voor een grote klant als retailketen A.S. Watson Group?

  lees meer

  Inspectiecertificering van brandbeveiliging in zorg verdient aandacht

  22 juni 2017

  ActiZ en VGN hebben de resultaten van een onderzoek naar inspectiecertificering van brandbeveiliging in de zorg gepubliceerd. Het doel van het onderzoek is inzicht te krijgen in de knelpunten in het traject van inspectiecertificering van brandbeveiliging bij zorginstellingen. Het CCV herkent de conclusies en neemt al stappen om de knelpunten bij inspectie van brandbeveiliging op te pakken.

  lees meer

  TB 48A gepubliceerd

  19 juni 2017

  Het CCV publiceerde op 13 juni 2017 TB 48A Blusschuimsystemen-Lichtschuim. Het is een actualisatie van Memorandum 48 Hi-ex inside air schuimsystemen. Het memorandum dateerde uit 1995, en zowel techniek als NEN- en NFPA-criteria zijn in de afgelopen 20 jaar veranderd. Het geactualiseerde TB 48A sluit nu weer aan op de praktijk anno 2017.

  lees meer

  I&B is de nieuwe naam voor VRKI

  06 juni 2017

  Het Deskundigenpanel Inbraakbeveiliging heeft vrijdag 26 mei de nieuwe naam voor de VRKI gekozen. De nieuwe naam is I&B. De afkorting staat voor Inbraakrisico & Beveiligingsmaatregelen. Het Deskundigenpanel was samen met het CCV op zoek naar een nieuwe naam voor de VRKI die op dit moment wordt vernieuwd. Een naam die duidelijk maakt wat het instrument inhoudt en die gemakkelijk te onthouden is.

  lees meer