Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Filter nieuwsberichten

  Schemabeheerders verenigen zich

  13 november 2018

  Op 1 november 2018 hebben 18 onafhankelijke schemabeheerders, waaronder het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de Vereniging van Schemabeheerders (VvS) opgericht. De vereniging heeft als doel: het behartigen van de belangen van haar leden. Denk hierbij aan het bevorderen van het vertrouwen in de kwaliteit van de ontwikkeling en het beheer van schema’s voor conformiteitsbeoordeling.

  lees meer

  Nieuw UPD Brandbeveiliging met keurmerk geeft zekerheid over goede aanpak

  06 november 2018

  Een uitgangspuntendocument brandbeveiliging met Keurmerk is de basis voor goede brandpreventie. Maar wanneer is zo'n document van voldoende kwaliteit en hoe weten opdrachtgevers dat de voorgestelde oplossing de juiste is? Een uitgangspuntendocument brandbeveiliging met Keurmerk is de basis voor goede brandpreventie. Maar wanneer is zo'n document van voldoende kwaliteit en hoe weten opdrachtgevers dat de voorgestelde oplossing de juiste is? Volgens Gerard Kerkman van schadeverzekeraar HDI Global SE en lid van het platform Risicodeskundigheid van het Verbond van Verzekeraars, geeft het nieuwe Uitgangspuntendocument Brandbeveiliging van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) alle gewenste zekerheden.

  lees meer

  ToeZine: Stap niet in de valkuil van de vooruitgang

  31 oktober 2018

  Lijden toezichthouders soms aan geheugenverlies? Columnist Jorren Scherpenisse stelt in ToeZine dat het openbaar bestuur bij herijkingen en nieuwe strategieën te veel vóóruit en te weinig achterom kijkt. Een gevaarlijke situatie, vindt hij. Want lessen uit het verleden zijn minstens zo belangrijk als aandacht voor de toekomst.

  lees meer

  Zet jouw bedrijf in de etalage van hetccv.nl/vakman

  24 oktober 2018

  Ruim 13.000 bezoekers wisten in september 2018 de website Vakman van het CCV te vinden. De zoekfunctie is vanaf nu vereenvoudigd, waardoor bezoekers nog sneller een vakman op het gebied van brand- en/of inbraakbeveiliging in de buurt vinden. Het is belangrijk dat je jezelf als vakman goed presenteert. Ook daar heeft het CCV over nagedacht. Vanaf nu kan namelijk iedere vakman zijn of haar bedrijfsgegevens controleren en een bedrijfslogo toevoegen.

  lees meer

  Opstellen van gecertificeerd UPD brandbeveiliging vanaf nu mogelijk

  22 oktober 2018

  European Fire Protection Consultants (EFPC) uit Bilthoven en DGMR uit Arnhem zijn door de certificatie-instelling CIBV positief beoordeeld volgens het CCV-schema Uitgangspuntendocument Brandbeveiliging. Dit betekent dat deze 2 organisaties vanaf nu Uitgangspuntendocumenten brandbeveiliging mogen opstellen met CCV-keurmerk. Hierdoor weten opdrachtgevers zeker dat het uitgangspuntendocument aan alle gestelde eisen voldoet en past bij hun situatie.

  lees meer