Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Inspectiecertificering van brandbeveiliging in zorg verdient aandacht

  22 juni 2017

  ActiZ en VGN hebben de resultaten van een onderzoek naar inspectiecertificering van brandbeveiliging in de zorg gepubliceerd. Het doel van het onderzoek is inzicht te krijgen in de knelpunten in het traject van inspectiecertificering van brandbeveiliging bij zorginstellingen. Het CCV herkent de conclusies en neemt al stappen om de knelpunten bij inspectie van brandbeveiliging op te pakken.

  lees meer

  TB 48A gepubliceerd

  19 juni 2017

  Het CCV publiceerde op 13 juni 2017 TB 48A Blusschuimsystemen-Lichtschuim. Het is een actualisatie van Memorandum 48 Hi-ex inside air schuimsystemen. Het memorandum dateerde uit 1995, en zowel techniek als NEN- en NFPA-criteria zijn in de afgelopen 20 jaar veranderd. Het geactualiseerde TB 48A sluit nu weer aan op de praktijk anno 2017.

  lees meer

  I&B is de nieuwe naam voor VRKI

  06 juni 2017

  Het Deskundigenpanel Inbraakbeveiliging heeft vrijdag 26 mei de nieuwe naam voor de VRKI gekozen. De nieuwe naam is I&B. De afkorting staat voor Inbraakrisico & Beveiligingsmaatregelen. Het Deskundigenpanel was samen met het CCV op zoek naar een nieuwe naam voor de VRKI die op dit moment wordt vernieuwd. Een naam die duidelijk maakt wat het instrument inhoudt en die gemakkelijk te onthouden is.

  lees meer

  Ontwerp NEN 1073 voor sprinklerinstallaties ter commentaar

  15 mei 2017

  NEN heeft de Nederlandse aanvulling op de Europese (in het Nederlands vertaalde) norm voor ontwerp, installatie en onderhoud van automatische sprinklerinstallaties (NEN-EN 12845) herzien en als normontwerp NEN 1073 gepubliceerd. Belanghebbende partijen kunnen tot 1 augustus 2017 online commentaar op dit normontwerp indienen.

  lees meer

  11 % van de jongeren krijgt jeugdhulp

  28 april 2017

  Vorig jaar kregen 367 duizend kinderen van 0 tot en met 17 jaar jeugdhulp. Dat is bijna 11 %. Dat meldt het CBS op basis van onderzoek naar het gebruik van jeugdhulp in 2016. Ook de voorlopige cijfers over jeugdbescherming en jeugdreclassering 2016 zijn vandaag gepubliceerd.

  lees meer

  Verbeterde Risicoklassenindeling vernieuwt

  13 april 2017

  De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) is een instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen. Aan de hand van het inbraakrisico kan worden vastgesteld welk soort preventiemaatregelen moet worden genomen en van welke zwaarte. Het CCV begrijpt dat beveiligingsbedrijven de VRKI vaak complex vinden. Dat is niet de bedoeling.

  lees meer