Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Filter nieuwsberichten

  Klimaatdoelstellingen zorgen voor meer brandveiligheidsrisico’s

  25 september 2018

  Ontwikkelingen in wet- en regelgeving, de beweging richting energieneutraal gebouwde omgeving en de fouten die gemaakt worden, zetten het thema brandveilige isolatie extra in de belangstelling. Het vakblad Brandveilig.com besteedt daarom aandacht aan dit onderwerp en vroeg onder andere Willem van Oppen, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) naar de verantwoordelijkheden, normen en de kwaliteit van uitvoering.

  lees meer

  Hulpdiensten pakken groots uit op 112-dag in Den Haag

  23 augustus 2018

  De tweede editie van de 112-dag vindt vandaag tot 16.30 uur plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Brandweer, politie, ambulance en andere hulpdiensten pakken groots uit en geven je een kijkje in hun wereld. Naast een informatiemarkt, zijn er demonstraties van de hulpdiensten en is er veel te doen voor jong en oud.

  lees meer

  Woerden krijgt eigen pop-up store over veiligheid

  22 augustus 2018

  Ervaar op levensechte wijze hoe je kunt ontsnappen uit een brandende woning, maak kennis met Harm Alarm of vraag kosteloos een veiligheidsscan aan voor jouw winkel. Van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 september opent in het stadshart van Woerden een pop-up winkel voor bewoners, ondernemers en winkelend publiek. Deze kan gratis van 10.00 tot 17.00 uur worden bezocht in Electro World de Groot aan de Molenstraat 2.

  lees meer

  “Minder inbraken in woonwijken met Politiekeurmerk"

  03 augustus 2018

  “Bewoners voelen zich prettig in een wijk die voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dat blijkt uit onderzoeken”, zegt Cor Ruiter, werkzaam bij Nieman Raadgevende Ingenieurs en gespecialiseerd in PKVW, tegen vakblad Stedebouw & Architectuur.

  lees meer

  Normen brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties zijn vernieuwd

  19 juli 2018

  De Nederlandse norm voor beheer, controle en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties, NEN 2654, deel 1 uit 2015 is geactualiseerd. Aanleiding hiervoor is de recente publicatie van het tweede deel van de NEN 2654 voor ontruimingsalarminstallaties, waardoor beide normen weer op 1 lijn liggen.

  lees meer

  Hoe vind je een BORG-vakman?

  18 juli 2018

  Het CCV ontvangt als beheerder van de BORG 2005 regeling regelmatig vragen over het CCV-schema. Soms eenvoudige vragen, maar vaak interessante, bijzondere of nuttige vragen die we graag met je delen. Misschien krijg jij als BORG-vakman vergelijkbare vragen en kunnen onze antwoorden je helpen om jouw klanten van de juiste informatie te voorzien.

  lees meer

  OPGELET! Valse VRKI 2.0 in omloop

  17 juli 2018

  Eerder deze week heeft het CCV een valse versie van de VRKI 2.0 onder ogen gekregen. In dit document wordt gesuggereerd dat bij alle veiligheidsniveaus draadloze beveiligingscomponenten geplaatst mogen worden. Dit zou ook gelden voor woningen in risicoklasse 4. Dit klopt niet!

  lees meer