Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Filter nieuwsberichten

  Cyberveilig Nederland bestaat 1 jaar

  22 maart 2019

  Cyberveilig Nederland bestaat 1 jaar. Wat begon met 8 enthousiaste founding partners is inmiddels gegroeid tot een vereniging met ruim 40 leden vanuit uiteenlopende takken in de cybersecurity-branche. Cyberveilig Nederland maakt deel uit van het College van Belanghebbenden Cybersecurity van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In het college wordt gewerkt aan onder meer een risicomodel voor de sector.

  lees meer

  Aangescherpte eisen om diefstal via ‘slimme’ autosleutels te voorkomen

  19 maart 2019

  De keuringseisen van het keurmerk voor voertuigbeveiliging worden per 1 juli 2019 aangescherpt. Vanaf die datum wordt het keurmerk uitsluitend toegekend aan voertuigen met een beveiligingssysteem dat bestand is tegen relay attack. De nieuwe eisen worden op uiterlijk 1 juni door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gepubliceerd.

  lees meer

  Derde inspectie-instelling voor locaties met opslag gevaarlijke stoffen

  11 maart 2019

  Met de afgegeven accreditatie voor Normec Fire Safety & Security B.V. is er een derde instelling die brandveiligheidinspecties kan uitvoeren op locaties met gevaarlijke stoffen in opslag. Ook Bureau Veritas en Kiwa R2B zijn bevoegd om inspecties te doen volgens het inspectieschema Opslag Gevaarlijke Stoffen (PGS) van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  lees meer

  Iedere 10 minuten een auto-inbraak

  27 februari 2019

  Afgelopen jaar vond er iedere 10 minuten een auto-inbraak plaats. In totaal registreerde de politie in 2018 bijna 55.000 auto-inbraken. Dat meldt Independer op basis van politiecijfers.

  lees meer

  Brandveilig.com: Betere brandveiligheid en lagere kosten met een goed plan! Hoe dan?

  24 januari 2019

  Brandadviseurs, ingenieursbureaus en andere opstellers kunnen zich sinds oktober 2018 kwalificeren voor het keurmerk Uitgangspuntendocument (UPD) Brandbeveiliging. Een uitgangspuntendocument met keurmerk geeft opdrachtgevers de zekerheid dat het plan aan alle eisen voldoet en door iemand met kennis van zaken is gemaakt. "Een UPD brandbeveiliging met keurmerk kenmerkt zich door een geïntegreerde aanpak waarin bouwkundige, installatietechnische en organisatorische aspecten in een vroeg stadium van het ontwerpproces zijn meegenomen”, vertelt Gisela van Blokland, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) op Brandveilig.com, het digimagazine voor optimale brandbeveiliging.

  lees meer

  Versie 4.0 van het CCV-keurmerk Ontruimingsalarminstallaties gepubliceerd

  15 januari 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft 15 januari 2019 versie 4.0 van de keurmerken Leveren, Installeren en Onderhoud van Ontruimingsalarminstallaties (OAI) gepubliceerd. De ingangsdatum van de nieuwe versies is 15 april 2019, maar ze kunnen nu al voor certificatie worden gebruikt. Je vindt de nieuwe versies op deze website.

  lees meer