Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Filter nieuwsberichten

  11 april: Evenement bestrijding voertuigbeveiliging

  22 maart 2018

  Kiwa SCM organiseert op woensdag 11 april een evenement over de nieuwste ontwikkelingen in bestrijding van voertuigcriminaliteit. Verzekeraars, leasemaatschappijen en andere belanghebbenden bij optimale voertuigbeveiliging zijn van harte uitgenodigd. Het CCV zal, als gedelegeerd beheerder van het VBV keurmerk voor Voertuigbeveiliging, niet ontbreken bij dit evenement.

  lees meer

  Vernieuwde BORG E en B nog dit jaar in gebruik

  20 maart 2018

  De BORG-B regeling is bijna afgerond en BORG-E wordt naar verwachting nog voor de zomer voor commentaar gepubliceerd. Kees Hulstein, adviseur Conformiteitsschema BORG van het CCV verwacht dat beide regeling nog dit jaar in gebruik worden genomen.

  lees meer

  Norm voor ontruimingsalarminstallaties aangepast

  19 maart 2018

  NEN heeft de herziene NEN 2654-2 'Beheer, controle en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties – Deel 2: Ontruimingsalarminstallaties' gepubliceerd. De norm is aangepast aan de inzichten en technologieën van deze tijd.

  lees meer

  Helft bedrijven slachtoffer van financieel-economische fraude

  16 maart 2018

  Wereldwijd wordt de helft van alle bedrijven geconfronteerd met financieel-economisch fraude. In 2016 was dit nog 36 procent. Verduistering van geld en goederen, cybercrime en consumentenbedrog staan in de top-3 van meest voorkomende fraudegevallen. Dat blijkt uit de Global Economic Crime and Fraud Survey 2018 van PwC onder 7.200 respondenten (c-suite) uit 123 landen, waaronder Nederland.

  lees meer

  NEN 1073 voor sprinklerinstallaties gepubliceerd

  06 maart 2018

  Het CCV heeft in samenwerking met het deskundigenpanel VBB-systemen en NEN de Nederlandse aanvulling op de Europese (in het Nederlands vertaalde) norm voor ontwerp, installatie en onderhoud van automatische sprinklerinstallaties (NEN-EN 12845) herzien en gepubliceerd.

  lees meer

  Harmonisatie rookbeheersingsinstallaties

  21 februari 2018

  Bij beheerders van rookbeheersingsinstallaties bestond onduidelijkheid over de eisen aan de noodstroomvoorziening van de besturingskast. In februari heeft het deskundigenpanel 'Rookbeheersingsinstallaties' daarom een harmonisatieafspraak gepubliceerd.

  lees meer