Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws


Filter nieuwsberichten

  CCV-website Vakman uitgebreid

  21 mei 2019

  Op de CCV-website Vakman kunnen mensen nu een compliment geven of een klacht indienen wanneer gebruik is gemaakt van een bedrijf voor brand- en/of inbraakbeveiliging. Maandelijks gebruiken duizenden bezoekers deze zoekmachine om een geschikte vakman te vinden.

  lees meer

  Het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging werkt!

  14 mei 2019

  Donderdag 9 mei waren verzekeraars en andere organisaties binnen de auto-industrie te gast op het event ‘Van voertuigbeveiliging naar databeveiliging’ in Eindhoven dat werd georganiseerd door Kiwa SCM en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  lees meer

  De VKRI 2.0 in 2019: nieuwe voordelen voor de markt

  29 april 2019

  De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) is een beproefd instrument om inbraakrisico's te bepalen en vervolgens passende maatregelen te nemen. Vorig jaar verscheen onder de noemer VRKI 2.0 een grondig vernieuwde versie. Sinds 1 april geldt de VRKI 2.0 versie 2019. Wat is er veranderd en welke ontwikkelingen heeft de toekomst in petto?

  lees meer

  Week van de Veiligheid 2019: 7 tot en met 13 oktober

  17 april 2019

  Begin oktober is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Voor gemeenten, ondernemers en politie hét moment om met de vraag ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’ het onderwerp veiligheid extra onder de aandacht te brengen van inwoners, ondernemers en hun medewerkers. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober, neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen en inbraken toe. De voorbereidingen voor de editie van 2019 zijn in volle gang. Doe ook mee!

  lees meer

  Het CCV nieuwe eigenaar keurmerk Voertuigbeveiliging

  01 april 2019

  Vandaag heeft het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) de eigendomsrechten van het VbV - SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging overgedragen aan het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Kiwa-SCM blijft verantwoordelijk voor de uitvoering. Het keurmerk gaat verder onder de naam Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging.

  lees meer

  Cyberveilig Nederland bestaat 1 jaar

  22 maart 2019

  Cyberveilig Nederland bestaat 1 jaar. Wat begon met 8 enthousiaste founding partners is inmiddels gegroeid tot een vereniging met ruim 40 leden vanuit uiteenlopende takken in de cybersecurity-branche. Cyberveilig Nederland maakt deel uit van het College van Belanghebbenden Cybersecurity van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In het college wordt gewerkt aan onder meer een risicomodel voor de sector.

  lees meer

  Aangescherpte eisen om diefstal via ‘slimme’ autosleutels te voorkomen

  19 maart 2019

  De keuringseisen van het keurmerk voor voertuigbeveiliging worden per 1 juli 2019 aangescherpt. Vanaf die datum wordt het keurmerk uitsluitend toegekend aan voertuigen met een beveiligingssysteem dat bestand is tegen relay attack. De nieuwe eisen worden op uiterlijk 1 juni door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gepubliceerd.

  lees meer

  Derde inspectie-instelling voor locaties met opslag gevaarlijke stoffen

  11 maart 2019

  Met de afgegeven accreditatie voor Normec Fire Safety & Security B.V. is er een derde instelling die brandveiligheidinspecties kan uitvoeren op locaties met gevaarlijke stoffen in opslag. Ook Bureau Veritas en Kiwa R2B zijn bevoegd om inspecties te doen volgens het inspectieschema Opslag Gevaarlijke Stoffen (PGS) van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  lees meer