Product toegevoegd aan winkelmand

Criminaliteitspreventie


BORG Beveiligingsbedrijf: Zekerheid door een gecertificeerde vakman

Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers onvoldoende tegen inbraak zijn beveiligd, terwijl ze fors hebben geïnvesteerd in beveiligingsmaatregelen. Dit geeft criminelen de kans om de bedrijfscontinuïteit te verstoren met grote financiële gevolgen.

Een bedrijfspand kwalitatief goed beveiligen vergt 3 belangrijke stappen:

  • Het correct inschatten van het risico- en beveiligingsniveau. 
  • Een passend beveiligingsplan met een combinatie van organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen.
  • Het professioneel installeren van de gekozen maatregelen.

Voldoet uw bedrijf ook aan alle kwaliteiten van een BORG gecertificeerd bedrijf? Maak uw unieke vakmanschap dan nu zichtbaar voor uw klanten!

BORG bedrijven onderscheiden zich door aantoonbaar vakmanschap. Ze zijn door 1 van de 4 certificatie-instellingen (CB&V, DEKRA, KIWA en CIBV) beoordeeld op alle benodigde kwalificaties voor het adviseren, aanleggen en onderhouden van inbraakbeveiliging. Teven wordt er gecontroleerd op de bedrijfsprocessen zoals de deskundigheid en betrouwbaarheid van het personeel.

Korting op uw inboedelverzekering?
Vind een BORG technisch beveiligingsbedrijf op preventiecertificaat.nl.

BORG is onafhankelijk en staat voor kwaliteit

Het BORG certificatieschema is opgesteld in samenwerking met stakeholders, zoals de beveiligingsinstallateurs (CvB). Het schema wordt onafhankelijk beheerd door het CCV. Een BORG gecertificeerd bedrijf bepaalt het risico met behulp van het instrument Verbeterde Risicoklasse-indeling (VRKI).

De VRKI is gebaseerd op inbraakgegevens van verzekeraars. Bedrijven of woningen met een hoog risico, hebben een zwaardere beveiliging nodig (Stap 1). Vervolgens maakt een BORG gecertificeerd bedrijf een beveiligingsplan dat past bij het risico (Stap 2). Daarnaast verzorgen BORG-bedrijven de professionele uitvoering van de bouwkundige en elektronische maatregelen en geven zij advies over organisatorische maatregelen (Stap 3).

BORG certificaat of opleveringsbewijs

Regelmatig vragen verzekeraars hun klanten om inbraakbeveiliging met een BORG certificaat te laten aanleggen. Na de uitvoering van beveiligingsmaatregelen geven BORG beveiligingsbedrijven een BORG certificaat of BORG Opleveringsbewijs uit. Hiermee kan een bewoner of ondernemer aantonen dat zijn inbraakbeveiliging deskundig en betrouwbaar is aangelegd en wordt onderhouden.

  • Het BORG certificaat is risico gebonden. De uitvoering van elektronische én bouwkundige maatregelen voldoen aan de criteria van de Verbeterde Risicoklasse-indeling (VRKI). Het risico op een inbraak wordt gereduceerd.
  • Een BORG opleveringsbewijs is installatie gebonden. U heeft een vakman ingeschakeld  voor een professionele uitvoering van elektronische of bouwkundige maatregelen. Het is echter niet gekoppeld aan het reduceren van het inbraakrisico bij de woning of bedrijfspand. 

Onze ambitie is 1 regeling voor inbraakpreventie

Het CCV streeft naar 1 certificeringsschema voor inbraakbeveiliging. Momenteel zijn er naast de BORG regeling nog 2 gecertificeerde inbraakbeveiligingsregelingen bij andere beheerders (UNETO-VNI en VEB). Dit werkt verwarrend voor zowel de installateurs als de eindgebruikers. Alle 3 regelingen hebben als doel het stimuleren van kwalitatief vakmanschap voor inbraakbeveiliging.

Het CCV verkent met deze partijen de bereidheid om tot 1 regeling voor de markt te komen. Het streven is om het beste van de 3 regelingen te combineren in een vernieuwde BORG regeling. De eerste stap is om met hulp van een gespecialiseerde werkgroep enkele wijzigingen in de BORG regeling door te voeren. Deze BORG quick fix is in het derde kwartaal van 2016 klaar voor gebruik.
Wilt u op de hoogte worden gehouden van dit proces? Meld u aan voor de CCV-nieuwsbrief.